تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۰۹
بازدید: ۱۰۲
کد خبر: ۲۶۱۰۸۹
سرویس خبر : انرژی

ارتقای استحکام فلزات پایه با ساخت «قالب‌های تغییر شکل پلاستیک شدید»

‌می‌متالز - استادیار رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی لنگرود بیان کرد: موفق به ساخت قالب‌های تغییر شکل پلاستیک شدید شدیم که قابلیت ارتقای استحکام فلزات پایه‌ای مانند فولاد، مس و آلومینیوم را دارد.

به گزارش می‌متالز، محمد اعتمادی در حاشیه برگزاری نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که با هسته پژوهشی در بخش شرکت‌های فناور و خلاق این رویداد حضور دارد  اظهار کرد: به عنوان سرپرست هسته پژوهشی «ساخت قالب تغییر شکل پلاستیک شدید در کانال‌های زاویه‌دار موازی با قابلیت اعمال کرنش متغیر» در این رویداد شرکت کرده‌ام.

وی اضافه کرد: با توجه پیشرفت و رشد تکنولوژی در عرصه‌های علوم مهندسی در چند دهه اخیر، نیاز به ساخت و استفاده از فلزات با استحکام بالا بسیار افزایش یافته است؛ زیرا با استفاده از کمترین مقدار از مواد اولیه بیشترین کارایی میسر می‌شود.

استادیار رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود بیان کرد: از آنجا که تکنولوژی ساخت فلزات آلیاژی با استحکام بالا (HSLA) در اختیار چند کشور محدود بوده و فرآیند ساخت آن‌ها پرهزینه است، محققان در دو دهه اخیر تحقیقاتی را به منظور ارتقای خواص مکانیکی فلزات پایه در محدوده فلزات آلیاژی با تکنولوژی بالا انجام داده‌اند و از این قابلیت کار سختی فلزات در ساخت پروتز‌های انسانی سود جسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در همین راستا در ادامه فعالیت‌های پژوهشی دوران تحصیلی مقطع PHD موفق به ساخت قالب‌های تغییر شکل پلاستیک شدید شدم که قابلیت ارتقای استحکام فلزات پایه‌ای مانند فولاد، مس و آلومینیوم را دارد، با توجه به آزمون‌ها و تحقیقات وسیع صورت گرفته در این زمینه و پس از تولید و بررسی ریزساختار مواد و ساخت ترکیبات دوفلزی تحت فرآیند ECAE مقالات ISI و علمی پژوهشی متعددی در این زمینه به چاپ رسید.

اعتمادی گفت: از مزایای قالب ساخته شده توسط این هسته پژوهشی، قابلیت اعمال کرنش‌های متغییر را در بازه‌های دمایی بالاست، که مورد توجه بسیاری از محققین خارجی نیز است، محصولات تولیدی و ارتقا یافته پس از فرآیند تغییر شکل پلاستیک شدید و سنجش نمونه‌های واقعی تولیدی توسط این هسته پژوهشی می‌توانند در صنایعی مانند ارتقای توانایی صنایع توایدی فولاد، دفاعی و نظامی، ساخت و بهره‌برداری در صنایع پزشکی مانند تولید پروتز‌های دائم مورد استفاده قرار گیرند از سوی دیگر با توجه به پیشروبودن این هسته پژوهشی در تولید محصولات دوفلری نیز امکان استفاده محصولات تولیدی در سیستم‌های MEMS نیز سود جست.

وی درباره برگزاری رویداد عصر امید اظهار کرد: امیدوارم این رویداد با نشان دادن توانایی‌های منحصر به‌فرد استادان، مجموعه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه‌های مختلف پژوهشی، تولیدی، آزمایشگاهی و ... به آحاد جامعه به‌ویژه صاحبان صنایع، تولیدکنندگان، وزارت‌خانه‌ها و ... در به ثمر رساندن منویات مقام معظم رهبری که امسال را به نام سال «تولید دانش بنیان اشتغال‌آفرین» نامگذاری کرده‌اند، جهشی بزرگ به سرانجام برساند.

رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاورد‌ها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کار‌های نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.

رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از امروز هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه می‌شود.

منبع: آنا

عناوین برگزیده