تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۲۵۹۸۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۴ اقدام مهم برای موفقیت در طرح اصلاح یارانه‌ها

۴ اقدام مهم برای موفقیت در طرح اصلاح یارانه‌ها
‌می‌متالز - نماینده سابق مجلس گفت: اکنون که دولت اصلاح نظام یارانه‌ها را کلید زده، باید مورد حمایت قرار گیرد تا راه شروع شده بدون کمترین مشکل به سرمنزل مقصود برسد.

به گزارش می‌متالز، مهرداد لاهوتی، نماینده سابق مجلس و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره مضرات ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: موافقتی با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد، پایه آن هم بنا به ضرورت زمانی نهاده شد که در همان مقطع هم فاصله کمی با ارز آزاد داشت و در صورتی که این ضرورت وجود نبود، شاید هرگز اقتصاد کشور به این سمت حرکت نمی‌کرد.

نماینده سابق مجلس در ادامه تاکید کرد: بدون شک اقلام دو نرخی با فساد روبرو خواهد شد و چنانچه از همین سیاست جدید هم مراقبت به عمل نیاید، فسادزا خواهد بود. دولت قبل هم به مانند دولت سیزدهم دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ بود، منتها روش دیگری را در پی گرفت که آن هم اجرا این بحث بر اقلام کالا بود، دولت سیزدهم هم بهتر بود این روند را ادامه می‌داد.

این کارشناس مسائل اقتصادی دراین خصوص اظهار داشت: کاری که دولت در بحث نان انجام داد، مثبت و درست است، اما این امکان وجود داشت، ابتکاراتی به خرج دهد که مشکل کمتری برای مردم به وجود آید. در مجموع امروز که دولت وارد این داستان شده است باید مورد حمایت قرار گیرد تا راه شروع شده بدون کمترین مشکل به سرمنزل مقصود برسد.

وی درباره راه‌های جبرانی دولت برای مردم چنین توضیح داد: یارانه نقدی کار درستی نبود باید آن را به صورت کالا برگ به مردم عرضه می‌شد و نیاز است تا مراقب این قضیه باشند، زیرا چنانچه یارانه نقدی وارد جامعه شود، به نوعی تبدیل به تورم خواهد شد که در آن صورت مشکلی تولید خواهد کرد که حل آن بسیار سخت خواهد بود.

لاهوتی در این خصوص تصریح کرد: چند توصیه در این خصوص به دولت دارم. اول همان بحث کالا برگ است که اشاره شد. نکته بعدی در مورد دارو است، این موضوع نیاز به احتیاط دارد، زیرا روش جایگزین بیمه بسیار با مشکل روبرو است و به راحتی میسر واقع نمی‌شود. نکته سوم هم این است که اکنون تمام نگاه‌ها متوجه مصرف کننده است، حواس باید به تولید کننده هم باشد، وقتی قیمت‌ها افزایش یافت در مصرف کاهش به وجود می‌آید و در آن زمان باید تکلیف تولید کننده مشخص شود، زیرا زمانی که جنس خود را به مقدار لازم نتوانست به فروش برساند چه کاری باید انجام دهد؟ البته وزیر جهادکشاورزی گفته است که تمام این اجناس را دولت مورد خریداری قرار می‌دهد، اما این کار امکان پذیر نیست و سخت است. نکته چهارم هم سرمایه در گردش است، باید حداقل ۵ برابر دوره‌های گذشته این مساله را برای تولید کنندگان مورد پیش بینی قرار گیرد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد