به گزارش میمتالز، همزمان با برگزاری نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه صنعت معدن کاری ایران که امروز شنبه ۷ خرداد ماه در خانه معدن ایران با حضور جمعی از اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد، در این نشست مهندس محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران، مهندس محمد نبی یوسفیان، رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن و مهندس سعید منصوری، رئیس انجمن شن و ماسه حضور داشتند.
بنابر این گزارش محمدنبی یوسفیان، رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن با اشاره به لزوم ارائه خوراکهای تخصصی در نمایشگاهها و همایشها و همچنین حضور مسوولین و سیاستمداران پای درد دل کارگران و معدن کاران عنوان کرد: یکی از آسیبهای که در بازدید مسوولین سیاسی از نمایشگاهها وجود دارد این است که اغلب با حضورشان جمعی از خبرنگاران را با خود همراه کرده و برخی اظهارنظرهای تخصصی و غیر تخصصی میدهند و پس از خروج از سالن اصحاب رسانه نیز با آنها خارج میشوند و ما با دریایی از سوالات و پرسش گریهای اهل سانه میمانیم.
وی افزود: بر این اساس سعی شده است که این رویه تکرار نشده و در همایشهای برگزار شده معدنکاران و صنعتگران متخصص به ایراد سخن پرداخته و مسوولین و سیاستمداران پای درد و دل آنها بنشیند. در این نمایشگاه حدود ۲۰ شرکت اصلی حضور دارند که امیدوارم یک نمایشگاه با کیفیت در حوزه صنعت و معدن برگزار شود.
یوسفیان با اشاره به طرح کاهش مصرف انرژی در ایام پیک سال تصریح کرد: از ابتدای خرداد ماه هر سال بالغ بر ۱۰۰ مگاوات برق معادل روشنایی شهر تهران کاهش داده و فعالیت خود را در شیفت شب انجام میدهیم بر این اساس برای کاهش مصرف انرژی و برق در ساعات پرمصرف تابستان از ساعت ۱۲ تولیدات کارخانه متوقف، اما فروش محصولات به صورت ۲۴ ساعته در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد.
وی افزود:، اما اکنون به علت تقاضای کم با توجه به پیک مصرف انرژی کارخانه تنها ۵ ساعت فعالیت نمیکند، اما در صورت نیاز این فعالیت ۲۴ ساعته خواهد شد.
رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن با اشاره به لزوم استفاده از حمل و نقل ریلی در جابجایی محصولات و نیز کاهش تلفات جابجایی بار در جادههای کشور گفت: در خصوص استفاده از حمل و نقل ریلی با توجه به آنکه بازار مصرف محصولات ما داخل شهری است خیلی قابل اجرا نمیباشد، اما اگر زمانی این محصولات به سایر شهرها و استانها ارسال شود بی شک به دنبال استفاده از حمل و نقل ریلی خواهیم رفت.
وی افزود: اکنون ظرفیت تولید ما یک پنجم تقاضای بازار است در دوران رونق تولیدات مسکن مهر حجم تقاضا بسیار بالا رفت و با توجه به تغییر سیاستهای دولتها این تقاضا به شدت کاهش یافت، اما امیدوار هستیم که با توجه به اهتمام دولت در خصوص ساخت مسکن این تقاضا بیش از پیش افزایش یابد.
یوسفیان عنوان کرد: هیچ جای دنیا به اندازه مرغوبیت مصالح شهریار تولید نمیشود اگر دو پارامتر اصلی یعنی ایمنی و مسائل فنی روایت شود عمق برداشت از معادن متغیر خواهد شد. طبق قانون ۲۰ درصد از سود حاصل برداشت از معادن در همان مناطق باید مصرف شود که در مورد مناطق شهریار و شهر قدس اتفاقات خوبی رخ داد که حدود ۴۰ درصد از این منابع صرف عمران و آبادانی این مناطق شد.
وی افزود: با توجه به آن که نسبت به معادن منطقه شهریار موضعگیریهای سختی صورت گرفته و در برخی از رسانهها نسبت به تهدیدات زیست محیطی آن قلم زده شده است باید در این خصوص روشنگری شود که در سال وقوع سیلاب در تهران دولت در استیصال هدایت آبهای سیلاب مانده بود، اما در مدت چهار روز این مشکل مرتفع و آب سد کرج با دبی بسیار بالا آزاد شد در حالی که اگر آب پشت سد کرج باقی میماند ممکن بود فاجعه بزرگتر یعنی تخریب سد کرج رخ دهد. پس از افزایش آبهای زیرزمینی بسیاری از چاههای مناطق شهریار باغستان به ارتفاع ۴۰ متر بالا آمدند.
رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن با رد اتهام زنی آلایندگی معادن شن و ماسه اظهار کرد: عمدهترین فعالیت ما در حوزه کار با شن و ماسه است که از این رو بسیاری از افراد ما را محکوم به آلایندگی محیط زیست میکردند.
یوسفیان تصریح کرد: بر این اساس طرحی با همکاری سازمان محیط زیست در خصوص بررسی آلایندگی فعالیت معادن انجام شد که در نتیجه امکان تولید ذرات زیر دو نیم میکرون توسط فعالیتهای معادن امکان پذیر نیست اگر معادن ذرات بالاتر از ۱۰ میکرون تولید کند امکان جابجایی آنها به شهر تهران وجود دارد، اما م آمارها و بررسیها نشان میدهد که آلایندگی شهر تهران توسط ذرات زیر دو میکرون است و به همین وضوح میتوان آلایندگی معادن را رد کرد. با توجه به اثبات عدم نقشه معادن در تولید آلایندگی شهر تهران در دوره تعطیلات اخیر معادن مناطق شهریار به فعالیت خود ادامه دادند.
وی با اشاره به افزایش قیمت ۵۰ درصدی مصالح ساختمانی طی هفته گذشته گفت: همانطور که میدانید مصالح ساختمانی چند وجهی است و تمرکز ما در این همایش به موضوع شن و ماسه میباشد بر این اساس در خصوص مصالح ساختمانی منتج از شن و ماسه هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته است. از طرفی نیز با توجه به عدم ساخت و ساز طی ماههای اخیر در این نوع مصالح به علت کاهش تقاضا با مقداری کاهش قیمت مواجه هستیم.
یوسفیان با اشاره به میزان و حجم تولیدات شن و ماسه در کشور افزود: میزان تولید شن و ماسه با تغییرات و نوسانات متعددی در سال مواجه است، اما به طور میانگین ۵۰۰ میلیون تن تا یک میلیارد و پانصد میلیون تن در سال تولید میشود بخشی از این استخراجها صرف راه سازی جاده سازی کشور میشود. گفتنی است از ۶۰۰۰ معدن فعال در کشور حدود ۲۰۰۰ متعلق به شن و ماسه است.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه به اهداف پیشبینی شده در همایش اول دست یافتهاید عنوان کرد: خوشبختانه در طی برگزاری همایش نخست به اغلب اهداف و زیرساختهای پیشبینی شده دست یافتیم. بسیاری از مردم نسبت به تولیدات شن و ماسه تصوری نداشتم و این نمایشگاه توانست که دانش خوبی را به مخاطبان دهد همچنین همایش گذشته ظرفیتهای خوبی را برای صادرات و دستیابی به بازارهای کشورهای خلیج فارس ایجاد کرد.
منبع: خبرگزاری برنا