تاریخ: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۳:۰۳
بازدید: ۴۰۳
کد خبر: ۲۶۰۹۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»
‌می‌متالز - روز دوشنبه (۹ خرداد ماه)، نشستی تخصصی با حضور مدیران و فعالان بازار سرمایه با میزبانی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برگزار شد و عملکرد این شرکت مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، در ابتدای این رویداد دکتر «محمد حسین حقیقی» مدیر دپارتمان فاندامنتال مشاور سرمایه گذاری ایرانیان تحلیل (بورس ۲۴) در خصوص شرکت پروژه محور تجلی گفت: این شرکت رکورد بالاترین میزان ثبت افزایش سرمایه در بازار سرمایه کشور را ثبت کرده است.

شروع یک میلیون تومانی

وی با تاکید بر چگونگی تاسیس و تولد تجلی توسعه و معادن فلزات ادامه داد: این شرکت در سال ۱۳۹۱ با نام تجلی خودرو و سرمایه‌ای بالغ بر یک میلیون تومان در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری به ثبت رسید و سرمایه آن در سال ۹۶ به یک میلیارد تومان افزایش یافت و از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد.

حقیقی با اشاره به تغییر نام تجلی گفت: البته در بهار سال ۹۹ نام شرکت به تجلی توسعه معادن و فلزات تغییر کرد.

وی یادآور شد: اسفند ۱۴۰۰ و بر اساس تصویب اساسنامه شرکت منطبق با اساسنامه شرکت‌های هلدینگ سازمان بورس و اراق بهادار، تجلی اولین شرکت پروژه محور سهامی عام در زنجیره فولاد است که در آذر سال ۱۴۰۰ در فرابورس با قیمت پایه هزار ریال در گروه استخراج کانه‌های فلزی عرضه شد به طوری که از زمان عرضه تاکنون این سهم سود قابل توجهی را نصیب سرمایه گذاران خود کرده است.

سهامدارانی از جنس معدن

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به سهامداران شرکت تجلی گفت: عمده سهام این شرکت در اختیار هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) قرار دارد و به طور مستقیم مالک ۵۵ درصد از سهام تجلی است. سایر سهامداران تجلی نیز شرکت صنعتی چادرملو، شرکت معدنی صنعتی گل گهر و سرمایه گذاری پرتو تابان معادن و فلزات به شمار می‌روند.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

افزایش سرمایه مثال زدنی

حقیقی با اشاره به جایگاه این شرکت در بورس و نحوه مدیریت دارایی و ارزش تجلی گفت: این شرکت افزایش سرمایه‌ای معادل ۶۲۰ هزار درصد از محل آورده مطالبات نقدی را در دستور کار قرار داد و بنا به مجوز سازمان مربوطه، افزایش سرمایه آن به مبلغ ۶۲۰۰ میلیارد تومان در ۱۹ دی ماه ۱۴۰۰ به ثبت رسید.

یک سهامی عامی

این کارشناس بازار سرمایه در این رویداد با اهمیت تجلی به چگونگی تبدیل شدن این شرکت به سهامی عام اشاره کرد و گفت: ایده تشکیل یک شرکت پروژه محور سهامی عام برای اولین بار در اسفند ماه سال ۹۸ در هلدینگ سرمایه‌گذاری معادن و فلزات با محوریت تکمیل پروژه‌های زنجیره فولاد از معدن تا نورد شکل گرفته است.

وی یادآور شد: تجلی، اولین شرکت پروژه محور سهامی عام در زنجیره فولاد به شمار می‌رود که در آذر سال ۱۴۰۰ در فرابورس با قیمت پایه هزار ریال در گروه استخراج کانه‌های فلزی عرضه شد.

این مقام مسوول در بورس ۲۴ ادامه داد: هم اکنون عمده سهام شرکت در اختیار هلدینگ سرمایه (ومعادن) قرار دارد و این شرکت به طور مستقیم مالک ۵۵ درصد از سهام است.

وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام) با ۳۴ میلیارد تومان معادل ۵۵ درصد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی عام) نیز با ۱۱ میلیارد تومان معادل ۲۶.۱۷ درصد، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (سهامی عام) با ۱۱ میلیارد تومان ۱۷ درصد و سرمایه گذاری پرتو تابان معادن و فلزات (سهامی خاص) با ۶۹۳ میلیون تومان معادل ۱۱.۱ درصد از سهام تجلی را به خود اختصاص داده اند.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

سودآوری سودساز

حقیقی یادآور شد: از زمان عرضه تجلی تاکنون این سهم، سودی قابل توجهی را نصیب سرمایه گذاران خود کرده و از مجموع مبلغ ۲.۳۹۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری غیربورسی معادل ۸۷ درصد در گروه ساخت محصولات فلزی هزینه کرده است.

وی با اشاره به برخی از سرمایه گذاری‌های تجلی در حوزه معدن گفت: بهره برداری از مجتمع زغال سنگ گلندرود به ظرفیت استخراج ۵۰ هزار تن در سال تحت نام شرکت سپهر تجلی ایرانیان و با هزینه ثابت ۱۵۰۰ میلیارد ریال پیشرفتی برابر با ۱۰% در پایان سال ۱۴۰۰ داشته است. همچنین یکی از پروژه‌های شرکت سرمد ابرکوه به بهره برداری رسیده و طی سال مالی ۹۹ با سرمایه ۱۱ هزار میلیارد ریالی به برای هر سهم خود سود خالص ۸۵۱ ریالی محقق ساخت.

حقیقی ادامه داد: اجرای پروژه تولید ورق فولادی به ظرفیت ۱ میلیون تن در سال و اجرای پروژه تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال تحت نام شرکت صنایع فولاد کردستان با اعتبار ۴۲ هزار میلیارد ریال برای پروژه آهن اسفنجی و ۱۴۵ هزار میلیارد ریال برای پروژه ورق فولادی در حال اجرا می‌باشد. پیشرفت فیزیکی تا پایان سال ۱۴۰۰ برای پروژه آهن اسفنجی ۱۸% و ورق فولادی ۱۰% است و. پیشرفت فیزیکی تا پایان سال ۱۴۰۰ برای پروژه آهن اسفنجی ۱۸% و ورق فولادی ۱۰% خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه در رویداد با اهمیت تجلی ضمن برشمردن برخی از طرح‌های ملی این شرکت گفت: اجرای پروژه فولادسازی به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سال و آهن اسفنجی یک میلیون تن در سال در مجتمع صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به مبلغ ۲۶۰ میلیون یورو اعتبار که تا پایان سال ۱۴۰۰ در حدود ۳۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: پروژه کلاف سازی نیز به ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال با اعتبار ۱۷ میلیون یورو که تا پایان سال ۱۴۰۰ در حدود ۲۹ درصد پیشرفت داشته و احداث واحد آهن اسفنجی به ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در سال با اعتبار ۱۲۰ میلیون یورو که تا پایان سال ۱۴۰۰ در حدود ۵ درصد پیشرفت کرده است.

حقیقی با اشاره اجرای پروژه گندله سازی به ظرفیت یک میلیون تن در سال تحت نام شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با اعتبار ۶۱۵ میلیارد تومان و ۱۵ میلیون دلار که تا پایان سال ۱۴۰۰ در حدود ۲۱ درصد پیشرفت داشته است، گفت: اجرای پروژه سنگ شکن و کنسانتره آهن نیز با اعتبار ۵۸۷ میلیارد تومان و ۷۱ میلیون یورو تحت نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال تا پایان سال ۱۴۰۰ پیشرفت ۲۱ درصدی را به خود اختصاص داده است.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

ورود به مواد اولیه

حقیقی با تاکید بر تنوع طرح‌های اجرا شده از سوی تجلی گفت: اجرای پروژه تولید ورق گرم رول شده فولادی به ظرفیت ۴ میلیون تن در سال تحت نام شرکت ایساتیس توس با اعتباری در حدود ۴۲۰ هزار میلیارد ریال در مرحله مطالعاتی قرار دارد و بهره برداری از معدن سنگ صاحب سقز با ظرفیت استخراج سالانه ۱۷۰ هزار تن تحت نام شرکت توسعه صنعتی و معدنی صبانور نیز در مرحله دریافت زمین پروژه است.

مس و طلای تجلی

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بهره برداری از معدن مس و طلای جانجا با ظرفیت استخراج سالانه ۱۳۰ هزار تن مس و طلا تحت نام شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا که در مرحله دریافت زمین پروژه بوده، از طرح‌های آتی تجلی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن این موضوع که پروژه‌های شرکت تاکنون به مرحله تولید نرسیده به منظور ارزش‌گذاری، با در نظر گرفتن میزان مشارکت در طرح‌ها و درصد پیشرفت کار، حداقل مبلغی معادل ۶ هزار میلیارد ریال به ارزش دفتری سرمایه‌گذاری‌های غیر بورسی شرکت افزوده خواهد شد.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

شناسایی مطلوب محل درآمد

حقیقی تاکید کرد: از این رو و با توجه به سبد چشمگیر تجلی، می‌توان انتظار داشت که این شرکت در سال آینده از محل سود تقسیمی سرمایه‌گذاری‌ها درآمد خوبی شناسایی کند. به طوری که اگر رویه سودآوری شرکت‌های زیرمجموعه در نیمه اول سال را تکرارپذیر فرض کنیم و درصد تقسیم سود را مشابه سال مالی گذشته در نظر بگیریم بعید نیست که «تجلی» با پایان سال مالی ۱۴۰۰ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان سود نقدی کسب کند و در این میان رویه عملکرد و استراتژی مدیران شرکت برای خرید و فروش سهام نیز اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

حقیقی با تاکید بر نحوه سرمایه گذاری شرکت تجلی گفت: سرمایه گذاری ۲۴ درصدی آن در گروه فلزات اساسی است که در مقایسه با سایر شرکت‌های سرمایه گذاری در حوزه فلزات اساسی و استخراج همچون شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با سرمایه گذاری ۹۴.۵ درصدی در گروه فلزات، کمترین تاثیر منفی را در خصوص وضع عوارض صادراتی خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه حوزه فعالیت تجلی را سرمایه گذاری در شرکت‌های غیربورسی عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش نرخ دلار طی یک سال گذشته، ارزش این سرمایه گذاری‌ها بسیار بالاتر از میزان مورد محاسبه طی این گزارش برآورد می‌شود و از سویی دیگر دارایی محور بودن در معرفی این شرکت صحیح نیست و بهتر است پرتفوی آن را بررسی کرد.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

سرمایه گذاری سرمایه گذاران

حقیقی با اشاره بر این که ۵.۷۲۶ میلیارد تومان در این شرکت سرمایه گذاری شده است گفت: ۵۸.۲۵ درصد شرکت‌های بورسی در تجلی سرمایه گذاری داشته اند؛ که ۴۱.۷۵ درصد سهام تجلی نیز شرکت‌های غیربورسی حضور دارند.

این کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: شرکت تجلی پروژه‌های مطلوبی دارد که در مراحل اولیه اجرا است و ۶ هزار میلیارد تومان به ارزش دفتری سرمایه گذاری غیربورسی شرکت تجلی افزوده خواهد شد و ارزش سرمایه گذاری شرکت‌های غیربورسی در تجلی ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به شمار می‌رود. انتظار می‌رود این شرکت سال آینده از محل سود تقسیمی، درآمد خوبی شناسایی کند و پیش بینی می‌شود؛ تجلی در پایان سال جاری معادل ۲۰۰ میلیارد تومان هم سود نقدی کسب کند.

در این رویداد مدیر دپارتمان فاندامنتال مشاور سرمایه گذاری ایرانیان تحلیل بر اساس اعلام مدیر عامل تجلی خبر داد که ۴.۶ درصد از شرکت صنایع معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز با ارزش حدودی ۹۰ میلیارد تومان خریداری شده است.

کنترل تورم

در ادامه احمدرضا معروفی مدیر سرمایه گذاری شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین در نشست رویداد با اهمیت تجلی اعلام کرد: تاسیس و فعالیت تجلی مطلوب بوده رویکرد ضد تورمی دارد.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری در طرح‌های این شرکت باعث کنترل تورم می‌شود.

این فعال بازار سرمایه با اشاره بر توجه سهامداران به محرک‌های اصلی بازار افزود: در تجلی این محرک‌ها نرخ شمش، هزینه کار و برق، هزینه استخراج و... محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: محیطی که تجلی در آن سرمایه گذاری می‌کند با مسائل بین الملی سرکار داشته و نیاز به رصد مداوم دارد.

معروفی با اشاره بر بررسی همه جانبه در سرمایه گذاری افزود: در تجلی طراحی اقتصادی، مهم ارزیابی می‌شود و در این سرمایه گذاری باید نگاهی چند بعدی داشته و دید بلندمدت در این سرمایه گذاری باید بیشتر از نگاه امروز و بررسی امروز باشد.

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

هدایت طرح به نفر

مدیر سرمایه گذاری نوآوران امین تاکید کرد: تکلیف انضباط اقتصادی در یک شرکت سرمایه گذاری موضوع بحرانی است. از این رو تجربه تجلی در به ثمر رساندن پروژه‌ها مطلوب ارزیابی می‌شود، زیرا ساختار کنترلی مناسب دارد.

وی گفت: همچنین سرمایه گذاری در تجلی مبتنی بر گراف‌های مالی بوده و با سطح استراتژی‌ها با سطح مدیریت گره خورده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: ساختار کنترل در یک شرکت مانند تجلی باید به نفر هدایت و تا این اندازه خرد و کوچک شود. از سویی دیگر سیاست‌های تجلی در سهم باید به صورت ارگانیک و جلوگیری از دستکاری‌های قیمت باشد.

معروفی با اشاره بر نگاه چندجانبه سرمایه گذاری در تجلی و متوقف نشدن در زمان گفت: نحوه برنامه ریزی در این شرکت با کمک از ابزار‌های فناوری‌های اطلاعات بوده و حدود ۲۰ شرکت در تجلی حضور دارند که پایش آن‌ها بسیار حساس و مهم است و به طور کلی تجلی با این موضوع که اکنون پاشنه آشیل است؛ آشنایی دارد.

وی تاکید کرد: این شرکت نهاده به نهاده، پروژه به پروژه در ساختار مالی خود مندرج می‌کند و رصد دارد و منشور در شرکت‌های پروژه محور باید مبنتی بر آینده باشد.

پاورپوینت ارائه دکتر «محمد حسین حقیقی» مدیر دپارتمان فاندامنتال مشاور سرمایه گذاری ایرانیان تحلیل (بورس ۲۴) در خصوص شرکت پروژه محور تجلی

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

نکاتی که باید درباره پربازده‌ترین پذیره نویسی فرابورس بدانید؛ «تجلی»

منبع: بورس ۲۴

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده