به گزارش میمتالز، در حالی بیش از دو هفته از عرضه اولیه ۵ درصد از سهام پیشگامان فن آوری و دانش آرامیس معروف به تپسی میگذرد که فولاد شاهرود هم به عنوان نهمین شرکت تازه وارد از طریق فرابورس، سه شنبه ۱۴ تیر وارد بازار خواهد شد.
به این ترتیب، ۱۳۵ میلیون سهم معادل ۵ درصد سهام "فرود" با قیمت مبنای ۳۲۰ تومانی و حداکثر سهمیه ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار سهمی به سرمایه گذاران واجد شرایط به روش حراج در بازار دوم معاملات فرابورس عرضه میشود. مشاور عرضه هم کارگزاری ستاره جنوب و متعهد خرید تامین سرمایه امید است.
پس از کشف قیمت در مرحله اول به روش حراج تا آغاز مرحله دوم نماد به منظور طی مراحل افزایش سرمایه به روش صرف سهام باسلب حق تقدم متوقف خواهد بود. در مرحله دوم، افزایش سرمایه شرکت به میزانی خواهد بود که طی آن ۱۸ درصد از سهام از طریق واگذاری حق تقدمهای سلب شده به عموم عرضه میشود؛ لذا متقاضیان باید آثار ناشی از افزایش سرمایه درمیزان مالکیت پس از افزایش سرمایه و نیز توقف نماد برای این موضوع را مدنظر قرار دهند.
ارسال سفارش صرفا ً از طریق ایستگاههای معاملاتی (نامک) امکان پذیر خواهد بود. همچنین ۵۰ درصد از سهام خریداری شده در روز عرضه اولیه توسط سرمایه گذاران واجد شرایط تا ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه اولیه امکان عرضه نخواهد داشت.
شرکت فولاد شاهرود سال ۸۰ بصورت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی شاهرود به ثبت رسید. در حال حاضر این شرکت جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان و واحد تجاری نهایی سرمایهگذاری غدیر و محل کارخانه در کیلومتر ۱۲ جاده شاهرود دامغان واقع شده است.
شرکت به موجب پروانه بهرهبرداری ۱۸ بهمن سال ۸۵ با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن میلگرد به بهره برداری رسید. واحد ذوب با عنوان پروژه ذوب در سه مرحله و با ظرفیت سالانه هر مرحله ۱۰۰ هزار تن ۱۲ تیر سال ۹۲ جواز تاسیس گرفت. تولید آزمایشی مرحله اول پروژه ذوب با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در اواخر سال ۹۶ انجام و عملاً طی سال ۹۷ به بهرهبرداری کامل رسید. مرحله دوم پروژه در حال راه اندازی است و برآورد میشود در شهریور سال ۱۴۰۰ تکمیل شود.
سرمایه شرکت در بدو تاسیس ۱۰۰ هزار تومان بوده که طی ۱۱ مرحله افزایش سرمایه به ۲۷۰ میلیارد تومان رسید. در ترکیب سهامداری با ۳۲۹ نیروی انسانی، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ۵۳.۶ درصد، چادرملو با ۳۴.۶ درصد و سایر سهامداران با ۱۰.۶ درصد حضور دارند.
در حال حاضر آهن اسفنجی مصرفی فولاد شاهرود از تولیدات کارخانههای با روش میدرکس است که دارای درصد کربن بالایی بوده و این امر سبب کاهش بهرهوری در خط ذوب میشود. چراکه اصطلاحاً سوزاندن این کربن زمانبر و هزینهبر خواهد بود. با راه اندازی SLRN علاوه بر استقلال شرکت از تهیه آهن اسفنجی میتوان هزینه ماده اولیه وارده به بخش فولادسازی را کاهش داد که در انتها بر سود شرکت تاثیر خواهد گذاشت.
منبع: بورس پرس