تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۱۳
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۲۶۵۰۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در گردهمایی دانش‌آموختگان سازمان مدیریت صنعتی مطرح شد؛

استفاده از دانش روز و نوآوری در حوزه‌های مالی و تجاری، راهکار حل مشکلات «تورم» و «رکود» است

‌می‌متالز - معاون تجارت و خدمات وزارت صمت امروز در گردهمایی دانش‌آموختگان سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به ابزار‌ها و نهاد‌های نوین تأمین مالی زنجیره‌ای مانند برات الکترونیکی، اعتبار اسنادی ریالی و فکتورینگ گفت: در سال تولید دانش‌بنیان، باید با استفاده از دانش روز و نوآوری در حوزه‌های مالی و تجاری، راهکار‌های عملی برای حل هم‌زمان دو مشکل «تورم» و «رکود» پیدا کرد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا شاه میرزایی در این مراسم که به مناسبت روز صنعت و معدن و ۶۰ سالگی سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، افزود: زمانی این نقد وجود داشت که مقاله‌های دانشگاه‌ها مطابق با نیاز کشور نیست و دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به خارج مهاجرت می‌کنند؛ امروزه همین نگرانی درمورد «شرکت‌های دانش‌بنیان» وجود دارد و اگر از این شرکت‌ها حمایت کنیم، اما نتوانند بازگشت اقتصادی ایجاد کرده و نیاز‌های واقعی صنعت را رفع کنند به‌زودی با تعداد زیاد شرکت‌های دانش‌بنیان ورشکسته و مهاجرت این شرکت‌ها به خارج از کشور روبه‌رو خواهیم شد.

وی تصریح کرد: هرچند در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری صنعتی کاهش‌یافته و صنایع کشور با تحریم‌های خارجی و داخلی روبرو بوده‌اند، اما شاهد اراده و عزم جدی در صنعتگران و فرهیختگان حوزه مدیریت صنعتی هستیم که نمونه آن در این مراسم باشکوه قابل‌مشاهده است و دستاورد‌ها و رونمایی‌های مراسم امروز، نشان‌دهنده امید به آینده است.

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت اضافه کرد: نام‌گذاری امسال نشان می‌دهد که بین نظام فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان با نظام تولید و صنعت و اقتصاد، پیوستگی وجود دارد و این مقوله‌ها را نمی‌توان به‌صورت انتزاعی و جدا از هم مدیریت کرد؛ همان‌طور که مقام معظم رهبری بار‌ها فرموده‌اند: هر فناوری که به تولید نرسد بی‌ارزش است و هر تولیدی که به بازار نرسد و ارزش اقتصادی نداشته باشد، مفید نیست، بنابراین دهه اول تیرماه که از روز اصناف تا روز صنعت و معدن است، دهه «تجارت و تولید» نامیده شده تا پیوستگی بین تولید و بازار نشان داده شود.

شاه میرزایی بیان کرد: شاهد ضعف شدید در نگاه کلان اقتصادی بین برخی از مدیران و مسئولان در قوای مختلف اجرایی و تقنینی هستیم که وظیفه فرهیختگان سازمان مدیریت صنعتی را دوچندان می‌کند؛ همان‌طور که ۲۵ سال پیش برای واژه «تکنولوژی» معادل فارسی نداشتیم و از واژه «صنعت» برای آن استفاده می‌شد، یا واژه «نوآوری» که معادل innovation است به معنی «ایده جدید» دانسته می‌شد و فهمیده نمی‌شد که به معنی «ایجاد ارزش جدید اقتصادی» است، در فهم واژه «صنعت» نیز همین فقر نگاه وجود دارد و برخی هنوز تفاوت بین «صنعت» و «کارخانه» را نمی‌دانند.

وی افزود: صنعت بدون زنجیره تأمین، نهاد‌ها و ابزار‌های پولی و مالی، لجستیک و پخش هوشمند، فروش اینترنتی و خدمات پس از فروش هوشمند، از اساس قابل بقا و پایداری نیست.

معاون وزیر صمت، یادآور شد: پیوستگی زنجیره فناوری، صنعت و بازار، بین مدیران صنایع کشور کم‌وزیاد شناخته‌شده و مشاهده می‌کنیم که هولدینگ‌هایی برای پوشش حلقه‌های مختلف نظام تولید و تجارت شکل‌گرفته است؛ اما باید بین مدیران دولتی و تصمیم گیران کشور نیز این مفاهیم رایج شود.

شاه میرزایی ضمن تأکید بر نگاه جامع به حلقه‌های فناوری، تولید و تجارت، توضیح داد: سازمان مدیریت صنعتی می‌تواند نگاه‌های مدیران را تغییر دهد، زیرا ضمن آموزش و ارائه مشاوره، مدیریت‌ها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کنید.

وی در خصوص ایجاد «اداره کل خدمات کسب‌وکار» در معاونت تجارت و خدمات گفت: بسیاری از خدماتی که درگذشته تصور می‌شد کارکنان و مدیران دولتی باید به کسب‌وکار‌ها ارائه دهند، امروزه توسط شرکت‌های تخصصی و خصوصی بهتر و کامل‌تر قابل‌ارائه است؛ بنابراین اداره کلی ایجاد شد تا با هویت‌بخشی به این شرکت‌ها و سازماندهی آنها، ارائه حجم زیادی از خدمات مالی، فناوری، مشاوره‌ای، بازاریابی، توانمندسازی و غیره، به خود شرکت‌های خصوصی واگذار شود.

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت افزود: هم در ستاد وزارتخانه و هم در سازمان مدیریت صنعتی این رویکرد واگذاری به بخش خصوصی وجود دارد، بنابراین همکاری خوبی بین این اداره کل با سازمان مدیریت صنعتی به وجود آمده است، البته میدانیم که با واگذاری این خدمات به شرکت‌های متعدد، نظارت بر آن‌ها و هماهنگی آن‌ها امری پیچیده است؛ اما با استفاده از سامانه‌های هوشمند می‌توان این یکپارچه‌سازی و هماهنگی و نظارت هوشمند را نیز انجام داد.

شاه میرزایی، سامانه هدایت شغلی به نشانی www.jobdoc.ir را یکی از همین سامانه‌ها برشمرد که با مشارکت اداره کل خدمات کسب‌وکار و سازمان مدیریت صنعتی در این مراسم رونمایی شده است.

وی تأکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در حوزه کاریابی، هدایت شغلی، آموزش نیروی کار و مدیریت منابع انسانی فعال هستند، اما با ایجاد این سامانه می‌توانیم تجربه نگاری کامل‌تری انجام دهیم.

معاون وزیر صمت عنوان کرد: در بسیاری از کشور‌ها شاهدیم که درجه علمی مدیران در حین فعالیت در صنعت ارتقا میابد درحالی‌که در کشور ما تنها در دانشگاه ارتقای درجه‌داریم، بنابراین اگر بخواهیم ارزیابی دقیق‌تری از توانایی افراد و تیم‌ها داشته باشیم با معیار‌های موجود مانند تعداد مقاله و تعداد دوره آموزشی گذرانده نمی‌توانیم ارزیابی کنیم و ثبت وقایع دانشی نیرو‌ها و مدیران لازم است.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده