به گزارش میمتالز، پروانه بهره برداری استخراج سالانه بیش از ۱۹۰ هزار تن زغال سنگ را دارا است. ذخایر این معدن بیش از ۱۶ میلیون تن برآورد میگردد که پروانه بهره برداری برای بیش از ۴ میلیون تن زغال سنگ حرارتی از صمت استان اخذ شده است. یک واحد فرآوری کنسانتره زغال سنگ با هدف بازیابی زغال سنگ از باطلهها و مواد معدنی کم عیار در جوار معدن با ظرفیت صد هزار تن در سال به بهره برداری رسیده است. آخرین وضعیت و اقدامات شرکت در سال ۱۴۰۰ و برنامههای آتی شرکت در گفتگو با مهندس اسماعیلی، مدیرعامل شرکت تشریح شد:
این شرکت به عنوان دارنده بزرگترین معدن زغال سنگ حرارتی ایران در سال ۱۴۰۰ موفق به تولید بیش از ۱۵۴ هزار تن زغال سنگ دانه بندی شده و بیش از ۵ هزار تن کنسانتره زغال سنگ شده است. شایان ذکر است این معدن از معدود معادن روباز زغال سنگ ایران است. معدنکاری روباز سبب سرعت در عملیات و کاهش هزینههای عملیات و نگهداری شده است.
عمده فروش زغال سنگ تولیدی به شرکتهای فرآوری مواد معدنی مانند سرب و روی و تولید کنندگان فروآلیاژها است. با توجه به نیاز داخل، صادراتی در سال ۱۴۰۰ صورت نگرفته است.
در سال ۱۴۰۰ پس از اخذ مجوز از نیروی انتظامی، انبارک ناریه برای نگهداری مواد منفجره ساخته و تکمیل و به بهره برداری رسید. این موضوع سبب کاهش هزینه و افزایش توان استخراجی شرکت گردیده است. شرکت درحال باطله برداری از پیت دوم معدن است که با راه اندازی این پیت در تابستان امسال، ظرفیت تولید شرکت به بیش از ۳۰۰ هزارتن افزایش مییابد. درعین حال شرکت درحال اکتشاف در محدودههای معدنی دیگر از جمله معدنی در استان کرمان است و بیش از ۸۰۰ متر حفاری اکتشافی صورت گرفته و در مرحله اخذ گواهی کشف است. همچنین شرکت نسبت به عقد قرارداد ساخت کارخانه بریکت سازی اقدام نموده تا نرمههای تولیدی به محصولی با ارزش افزوده بیشتر تبدیل شوند. همچنین شرکت سرمایه خود را به صد میلیارد تومان افزایش داده است و درخواست پذیرش در بورس را ارائه و در حال پیگیری آن است.
با توجه به فعالیت شرکت در منطقه محروم، بهبود محیط کاری از اولویتهای مدیریت شرکت است. در این خصوص امکانات رفاهی مناسبی برای نیروی انسانی در سال ۱۴۰۰ ایجاد شده است. از جمله میتوان به ساخت اقامتگاه و استراحتگاه در معدن و شهرستان طبس، ساخت خانه بهداشت برای حفظ و پایش سلامتی پرسنل شرکت و توسعه مکانهای عمومی مربوط به نیروی انسانی اشاره نمود.
شرکت در سال گذشته اقدامات زیرساختی قابل توجهی از جمله خرید ژنراتور و راه اندازی واحد برق را انجام داده است که در شرایط قطعی برق خللی به تولید وارد نگردد. همچنین معدن از جادههای اصلی و شبکه مخابرات فاصله داشته که با سرمایه گذاری شرکت، اتصال به شبکه اینترنت صورت گرفته است. همچنین در دوسال اخیر، سرمایه گذاری مناسبی در خرید دستگاههای معدنی صورت گرفته است و حجم عملیات شرکت در معدن افزایش یافته است.
منبع: افکار نیوز