تاریخ: ۱۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۴۰
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۲۶۵۵۷۸

کاهش نگرانی‌های زیست محیطی ناشی از باتری‌های فرسوده

کاهش نگرانی‌های زیست محیطی ناشی از باتری‌های فرسوده
‌می‌متالز - پژوهشگران دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه گوئیژو در چین توانستند ماده کاتدی لیتیوم کبالت اکسید (LCO) را از باتری‌های لیتیوم‌یونی با استفاده از حلال عمیق یوتکتیک بازیافت کنند.

به گزارش می‌متالز، افزایش باتری‌های استفاده‌شده موجب ایجاد نگرانی‌های زیست‌محیطی شده است، پژوهشگران چینی در این زمینه توانستند با بازیافت کبالت حلقه‌بسته از باتری‌های لیتیوم‌یونی تا حدی این تهدید را به فرصت تبدیل کنند.

حلال عمیق یوتکتیک، حلالی است که به تازگی جهت ضدعفونی‌کردن فلزات و حذف فلزات خاص از آب کشف شده است. این فرآیند فوق سریع لیچینگ (leaching) در ۱۰ ثانیه در دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس انجام می‌شود.

لیچینگ استخراج مایع - جامد فرآیندی در شیمی و صنایع شیمیایی که طی آن ماده‌ای مشخص با انحلال در حلال از ماده جامد جدا شده و سپس ماده هدف به روش‌های مختلف از حلال استخراج می‌شود. لیچینگ تقریباً ۱۰۰ درصدی در ۲ ساعت در دمای ۹۰ درجه سلسیوس به‌دست می‌آید که برای طراحی فرآیند واکنش ملایم و مؤثر لازم است.

علاوه بر این، به محلول لیچینگ آب خالص (DIW) اضافه یا بخار داده می‌شود تا رسوب مستقیم یون‌های کبالت و بازیابی برگشت‌پذیر حلال لیچینگ (leaching solvent) به‌دست بیاید.

یون‌های کبالت ممکن است به صورت فاز اوگزالات کبالت رسوب کنند و به صورت ماده لیتیوم کبالت اکسید با بلورینگی خوب بازپخت (anneal) و خشک (calcine) شوند. عملکرد الکتروشیمیایی این یون‌ها قابل مقایسه با نمونه تجاری‌سازی‌شده آن‌ها است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

عناوین برگزیده