تاریخ: ۱۲ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۱
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۲۶۵۶۳۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معدن آزاری و دلار ۴۲۰۰ تومانی، کشاورزی و معدن را قرمز کرد

معدن آزاری و دلار ۴۲۰۰ تومانی، کشاورزی و معدن را قرمز کرد
‌می‌متالز - بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که معدن آزاری و پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی، کشاورزی و معدن را به هم ریخته است.

به گزارش می‌متالز، بررسی آمار‌های رشد در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران نشان می‌دهد که اعمال سیاست‌های غلط در بخش معدن باعث ایجاد رشد منفی شده و بخش کشاورزی نیز به دلیل ادامه پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی و سرکوب قیمتی کالا‌های کشاورزان، رو به عقب حرکت کرده است.

رشد بخش معدن در سال ۱۴۰۰ به منفی ۲.۱ درصد رسیده است که باتوجه به سیاست کلان کشور برای توسعه معادن؛ ابلاغی رهبر معظم انقلاب؛ دارای معانی بسیاری است. کشاورزی نیز با واردات ده‌ها میلیارد دلاری در قالب دلار ۴۲۰۰ تومانی رشد منفی ۳.۷ درصدی داشته است که باعث گسترش فقر در میان مهمترین تولیدکنندگان کشور یعنی روستاییان و عشایر شده است.

بالاترین رشد به خام فروشی و نفت تعلق دارد که رشد ۹.۷ درصدی داشته است. یعنی اینکه رشد بیش از ۴ درصدی سال گذشته بسیار بدکیفیت و بی خاصیت بوده و بر خام فروشی و ضدیت با معدن و کشاورزی استوار بوده است. حتی رشد ۳.۱ درصدی بخش صنعت نیز بیش از همه ناشی از رشد صنایع اقماری نفت و گاز بوده و بی کیفیت است؛ اگرچه دولت آنرا دستاورد معرفی می‌کند.

پس از حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از تعرفه ورودی از یک سو و حذف معافیت مالیاتی واردات دستگاه‌های معدنی از سوی دیگر، هزینه سرمایه گذاری دچار جهش شده و انگیزه سرمایه گذاران را از بین برده است. نخست، دولت باید واردات ماشین آلات را به طور کامل از پرداخت حقوق ورودی معاف کند. دوم، اگر نخواهد این کار درست را انجام دهد، ضروری است تا درصد تعرفه را کاهش دهد تا امکان نوسازی و توسعه معادن کشور از فعالان معدنی سلب نشود.

سرکوب صنایع هایتک مانند صنعت خودروسازی با سیاست‌های غلط نشان می‌دهد که دولت‌ها در سال ۱۴۰۰ به بخش‌های با ارزش افزوده بالا در اقتصاد توجهی نداشته اند و به دنبال نفت فروشی و درآمد‌های سهل الوصول هستند.

بخشنامه‌های رگباری و غیرقابل اجرا در بخش معدن در سال گذشته که هنوز هم ادامه دارد و متوقف نشده، باعث شده است تا معادن کشور که به دلیل غیرقابل تحریم بودن از امتیاز ویژه‌ای برخوردار هستند کوچکتر شوند و این سیاست‌های غلط که جلوی نوسازی و گسترش حیطه عمل معادن را گرفته است، همچنان گسترش می‌یابد و در سال ۱۴۰۱ نیز به معادن کشور آسیب وارد خواهد کرد.

معدن آزاری و دلار ۴۲۰۰ تومانی، کشاورزی و معدن را قرمز کرد

منبع: تحریریه

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده