به گزارش میمتالز، علیاکبر کریمی در بزرگداشت دهه تولید و تجارت با اشاره به اجرای غلط و ناقص سیاستهای مترقی و مفید اظهار داشت: واقعیت تلخ سالهای گذشته صنعت از ناحیه اجرای غلط و ناقص سیاستهای مترقی و مفید در خصوص مراحل ۴۴ قانون اساسی و درایتها و راهبریهای رهبر انقلاب که ابلاغ شد و اجرای صحیح آن میتوانست گام مهمی در شکوفایی اقتصاد شود، اما با اجرای غلط سبب نابودی ساختارهای صنعتی شد.
وی افزود: شهری که بالاترین ضریب استقرار صنعت را دارد امروز بالاترین نرخ بیکاری کشور را دارد که دلیل نرخ بیکاری کاهش شدید اشتغال صنعتی است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از نمونههای موفق در واگذاری بخش خصوصی شرکت واگن پارس است که این شرکت بعد از خصوصیسازی تحول چشمگیری داشته و امروز در صنعت ریلی کشور بسیار میدرخشد، زمزمههایی در زمینه خصوصی سازی شرکت پتروشیمی و پالایشگاه نیز به گوش میرسد که امیدواریم به این شرکت توجه بیشتری شود.
کریمی عنوان کرد: آنچه در تولید مهم است تولید و فعالیت اقتصادی است، تولید در اقتصاد هر کشور اصالت دارد یکی از عوامل مهم در تولید و فعالیت اقتصادی تعامل مثبت با جامعه است، ما باید مشکلات پیش پای تولیدکننده را برداریم و حمایت کنیم.
وی ادامه داد: از جمله بحث موانع و مشکلات تولید از سوی شرکتهای خدماترسان مانند برق که در مجلس تصویب شد اگر بر اثر قطع برق خسارتی متوجه واحد تولیدی شود دولت باید خسارت واحد تولیدی را بپردازند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث کاهش مالیات و تصویب آن در مجلس از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد گفت: مالیات باید به مصرف تعلق بگیرد نه تولید، تحول باید به شکل تدریجی صورت گیرد و مالیات از تولید به سوی مصرف برود.
کریمی بیان کرد: اگر قرار باشد در حد شهر، استان و کشور خود تولید داشته باشیم در جا میزنیم، افق صنعت ما باید جهانی و هدف ما دستیابی به بازارهای جهانی است، افزایش روابط با کشورهای دیگر که در دولت سیزدهم شاهد آن هستیم فرصت طلایی برای تولیدکنندگان است.
وی نوید اصلاح قانون جامع معادن در کمیسیون صنایع و معهادن در مجلس داد و گفت: امیدواریم با اصلاح این قوانین بتوانیم گامی مثبت در راستای معدن برداریم.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی در همین مراسم با اشاره به حضور اصناف در کنار دولت در ادوار مختلف اظهار داشت: اصناف از قبل انقلاب، در جنگ تحمیلی، جنگ اقتصادی و در کرونا در کنار دولت بودند و نشان دادند که بسیار اثر بخش هستند، اگر اصناف خرد و کوچک نبودند بلایی که برسر غرب مدرن آمد و فروشگاههای آنها خالی شد برسر فروشگاههای ایران هم میآمد.
جمشید زند افزود: اصناف پس از کرونا با توجه به مشکلات اقتصادی نیاز دارند همانطور که پشتیبان دولت بودند امروز هم اکنون دولت از اصناف حمایت کند، در این جنگ اقتصادی ما نیازمند پشتیبانی و حمایت هستیم.
عنوان کرد: با توجه به تحریمها امروز سرمایه اصناف تحلیل رفته است در رکودی که همراه با تورم است اصناف به عنوان ویرین دولت در حال کم رنگ شدن هستند چراکه تورم بخشی از سرمایههای اصناف را تحلیل برده است امیدوارم فکری به حال این عزیزان شود و بخشی از مشکلات آنها رفع شود.
زند تصریح کرد: در استان بیش از ۶۰ هزار واحد صنفی وجود دارد، ما مردمان خوبی هم برای دولت و هم برای نمایندگان بودهایم و امروز از شما توقع داریم که از اصناف حمایت کنید، ما با شفافیت مالیات بسیار موافق هستیم، اما اصناف در بحث پزها اطلاعات نداشتند امروز بخشی از اصناف در این زمینه با مشکل روبرو هستند چراکه بخشی از دستگاههای پز غیرتجاری است بنابراین در این زمینه خواستار کمک مجلس هستیم.
وی ادامه داد: اصنافی در استان وجود دارد که به آنها اصناف مزاحم گفته میشود، در دولت قبل و ادغام دو وزارت خانه اساس نامه شرکت شهرکها اصلاح شد، اما شاید اصلاح این طرح ثمر بخش نبوده و نیاز است که اعضای نماینده صنفی در شرکت شهرکها حضور داشته باشد.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی اضافه کرد: ۲۰ سال به دنبال استقلال واحدهای صنفی کوچک هستیم امیدواریم با تلاش و درایت نماینده مجلس یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی صنفی باشد چراکه امروز دیگر امید نداریم همانند شرکتهای ماشینسازی و هپکو دائر شود و باید توکل ما بر واحدهای کوچک باشد که بتوانند ایجاد اشتغال، تولید و صادرات داشته باشند.
زند خاطرنشان کرد: از بانکهای استان بخواهید که اصناف را حمایت کنند چراکه بخشی از سرمایههای اصناف در تحریمها تقلیل رفتن است و در پرداخت تسهیلات به اصناف به سختی برخورد میکنند تقاضا دارم در شوراهای مختلفی که در استان برگزار میشود از اصناف حمایت شود تا منجر به بیکاری اصناف نشود.
وی با اشاره به افزایش قیمت منطقهای اجارهها که به صورت استانی تصمیم گرفته میشود، گفت: مردم شهر اراک با کرایههای بسیار سنگین مواجه هستند که این سبب شده دود آن به چشم مردم برود و مردم کرایههای بالایی را پرداخت کنند نیاز است دستور و نظارت ویژهای بر قیمت اجارهها وجود داشته باشد چراکه قیمتهای بعضی از نقاط اراک بسیار سرسام آور بالا رفته است به نحوی که اجارهای که مالکان دریافت میکنند از بهایی که اداره امور مالیاتی اعلام میکند به مراتب پایینتر است واین مغایرت دارد و متاسفانه یکی از عوامل گرانی این موضوع است.
''علی جودکی'' رئیس سازمان صمت استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به زحمات تولیدکنندگان در دوران کرونا و جنگ اقتصادی اظهار داشت: مجموعه تولیدکنندگان زحمات بسیاری کشیدهاند تا به ریشهکنی ویروس منحوس کرونا کمک کنند، در ایام کرونا فرصت قدردانی وجود نداشت تا از واحدهای تولیدی که در تحریمها و جنگ اقتصادی و تحریمها حضور داشتند و زحمت کشیدند تشکر کنیم.
وی افزود: امیداریم با کمک تولیدکنندگان که اقتصاد کشور در حوزه تولید و تجارت به دست آنها میچرخد پیشرفت کنیم و در روز اصناف همانطور که در همه جا پای انقلاب و دولت ایستادند دهه تولید و تجارت را تبریک عرض کنیم و بگوییم در حد توان خود شما را حمایت میکنیم.
"منوچهر توسطی" رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این نشست با اشاره به اینکه تولید محور توسعه است، اظهار داشت: اگر میخواهیم قدرتمند شویم باید جهاد کرد، تولید نوعی جهاد است و جهاد برعلیه دشمنان و کسانی که میخواهند کشور را زمین بزنند ضروری است و درود بر شما که علیه دشمنان جهاد میکنید.
وی افزود: قدرت کشور به قدرت تولیدکندگان است اگر قصد توسعه، قطع وابستگی به خارج، ارز آوری از خارج و اشتغال برای آحاد جامعه به ویژه جوانان داریم چارهای جز حمایت از تولید نیست و تولید فقط با شعار محقق نمیشود و نیازمند یک هم افزایی و وحدت در تولید دارد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: باید از فرصتها در جهت حمایت از تولید و تولیدکننده استفاده شود در یک کلام حال تولید خوب نیست و با مشکلات بسیاری روبرو است، استان ما ظرفیت صنعتی دارد اگر صنعت و تولید از استان گرفته شود چیزی برای بالندگی استان نمیماند.
توسطی بیان کرد: صنایع استان به عنوان مزیت این استان توقع دارد که جلسات با تشکلها برگزار شود و خانه صنعت، معدن و تجارت آمادگی فراهم آوردن مقدمات این جلسات را دارد تا با هم افزایی و هم فکری مشکلات صنایع رفع شود، در شرایط کشور جز با هم افزایی و هم فکری نمیتوان این وضعیت را پشت سر گذاشت.
وی ادامه داد: تمام تلاش مدیران استان برای رفع مشکلات است آنچه که وجود دارد مشکلات در سطح ملی ایجاد و در استان باید رفع شود تقاضای ما این یک ثبات در حوزه ارزی فراهم شود تاثیر نوسانات نرخ ارز هم در سفره مردم، مواد اولیه و ... مشاهده میشود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: خواسته مردم حل تحریمها با درایت و رسیدن به فرصت است اگر مشکلات حل شود و ما به یک محیط امن برسیم رسیدن به افق چشم انداز ۴۰۴ دور از ذهن نیست و قول میدهیم ما به سرافرازی که در ۴۰۴ برای کشور رقم زده شده برسیم و این سرافزایی را با هم افزایی ملی رقم بزنیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم