به گزارش میمتالز، مخاطبان با ثبت سوژهای تحت عنوان «هزینههای آب و برق بر اساس تعداد خانوار محاسبه شود» خواستار بررسی این مسئله شده بودند. به منظور برررسی این مسئله در دو بخش آب و برق به طور مجزا صحبت میشود.
در همین راستا در بخش آب مطابق جزئیات رسیده از شرکت آب و فاضلاب کشور، به دلیل نوع کنتور عمده واحدهای مسکونی آپارتمانی دارای کنتور مشترک هستند و هزینه آب بهای این واحدها به طور خانواری محاسبه میشود. بر این اساس به طور عمده مشترکان به منظور تقسیم هزینه آب کنتور مشترک این تفکیک را بر اساس تعداد افراد هر خانواده محاسبه میکنند.
در این روش مبلغی که در قبض مشخص شده است، بر تعداد کل ساکنان ساختمان تقسیم میشود و در نتیجه سهم هر واحد به تعداد افراد ساکن در واحد بستگی دارد. به طور مثال اگر قبض آب ساختمان مبلغ ۶۰۰ هزار تومان باشد و در کل ۱۲ نفر در ساختمان زندگی میکنند. این عدد تقسیم بر ۱۲ میشود و سهم هر نفر مبلغی در حدود ۵۰ هزار تومان است. در این حالت یک خانواده ۴ نفری باید ۲۰۰ هزارتومان پرداخت کنند و سهم یک خانواده ۲ نفری ۱۰۰ هزار تومان میشود.
بر این اساس به طور عملیاتی هزینه قبض آب بر اساس تعداد افراد خانواده توسط هر سرپرست خانوار پرداخت میشود.
هزینه برق مشترکان خانگی ارتباطی با تعداد افراد خانواده ندارد
در حوزه برق نیز امکان نصب کنتور مشترک برای همه مشترکان وجود دارد، اما این کنتورها بر اساس تعداد افراد خانواده نیست. در همین راستا، بر اساس اطلاعات رسیده از شرکت توانیر، عمده فعالیتهای برق یک خانواده وابستگی کمی به جمعیت دارد.
برای مثال وسایل سرمایشی یا یخچال به عنوان مهمترین رکن مصرف برق در یک واحد مسکونی مصرفی مشابه برای همه خانوادهها دارد. از این رو وابستگی هزینه برق به تعداد افراد خانواده به حدی کم است که این امکان در محاسبات تعرفهای لحاظ نمیشود.
منبع: خبرگزاری فارس