به گزارش میمتالز، احمد شریفی مطرح کرد: نوسان قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی و همچنین افزایش نرخ دلار در داخل کشور، تولیدکنندگان را در تامین مواد اولیه با چالش مواجه کرده است. این معضل منجر به سردرگمی اکثر فعالان صنعتی شده و عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار داده است. یک تولیدکننده قرارداد فروش را طبق قیمت روز مواد اولیه تنظیم میکند و زمانی که موعد تحویل سفارش فرا میرسد، ممکن است قیمت آلومینیوم رشد و یا کاهش پیدا کند. در حالی که قیمت ماده اولیه همواره در حال نوسان بوده است، نمیتوانیم برنامهریزی مشخصی برای تولید و فروش محصول داشته باشیم و این بزرگترین مشکلی است که اکثر تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: قیمت آلومینیوم به دنبال جنگ روسیه و اوکراین به شدت رشد پیدا کرد و به مرز چهار هزار دلار به ازای هر تن در بورس فلزات لندن رسید. در ادامه قیمت این فلز کاهش یافت و در حال حاضر به حدود دو هزار و ۴۰۰ دلار به ازای هر تن رسیده است. متاسفانه نوسان قیمت فلزات اساسی مانند آلومینیوم باعث کاهش ریسکپذیری تولیدکنندگان داخلی برای تامین مواد اولیه شده است و در حال حاضر ما ترجیح میدهیم که برای تامین آن اقدام نکنیم تا شرایط بازار به یک تعادل نسبی دست پیدا کند. چراکه ممکن است امروز آلومینیوم را با یک قیمت مشخص خریداری کنیم و به دنبال نوسان قیمت، در ادامه با ضرر مالی مواجه شویم.
مدیرعامل شرکت صنایع شریف تهران در خصوص تامین مواد اولیه، بیان کرد: شمش آلومینیومی مورد نیاز خود را از بازار آزاد خریداری میکنیم و با توجه به شرایط خرید ماده اولیه از بورس کالا، ترجیح میدهیم شمش را از بازار آزاد تامین کنیم.
شریفی در ارتباط با سبد محصولات تولیدی این شرکت، اذعان کرد: انواع قطعات لولهای از جنس آلومینیوم که کاربرد عمده آن در صنعت خودروسازی است، در مجموعه تولید میشود و خودروسازان بزرگ داخلی، مشتریان اصلی این محصولات هستند. ضمن اینکه از تجهیزات و ماشینآلات داخلی در خط تولید استفاده میکنیم.
وی در ادامه به چالشهای مختلف در تولید اشاره کرد و گفت: علاوه بر نوسان قیمت مواد اولیه، با چالش افزایش قیمت حاملهای انرژی طی یک سال اخیر مواجه شدهایم. در واقع اگر تولیدکننده تمایل به صادرات محصول خود داشته باشد، این معضل باعث خواهد شد نتواند در این عرصه حضور یابد. چراکه تولید محصول بر اساس یک قیمت مشخص برای حاملهای انرژی انجام میشود و زمانی که قیمت برق و گاز به یکباره رشد پیدا میکند، همزمان با افزایش سایر هزینههای تولید، تولیدکننده قادر به رقابت در بازارهای بینالمللی نخواهد بود.
این تولیدکننده لوله آلومینیومی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه فرایند تولید محصول در این شرکت به چه صورت است، اظهار کرد: شمش آلومینیومی در خط تولید به بیلت تبدیل میشود و در ادامه عملیات اکسترود صورت میپذیرد. سپس لوله آلومینیومی حاصل شده و پس از برش و ماشینکاری، به قطعه مورد نظر تبدیل و پس از بستهبندی، برای خودروسازان مطرح کشور ارسال میشود.
شریفی ضمن اشاره به افزایش دستمزد نیروی انسانی در سال جاری، تصریح کرد: رشد ۵۷ درصدی حقوق، تاثیر بسزایی در شرایط حاکم نداشته است؛ چراکه این افزایش دستمزد، در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام شده محصول به شمار میآید و چالش مهم این بخش، تمایل نداشتن به فعالیت نیروی انسانی در بخش تولید و گرایش به شغلهای غیر مولد بوده که به دنبال سیاستگذاریهای نادرست مسئولان در گذر زمان شکل گرفته است.
وی در پایان با انتقاد از حمایت نکردن دولت از تولید، یادآور شد: متاسفانه دولت از تولید حمایت نمیکند و شاهد تضعیف تولید طی سالیان اخیر هستیم. اگرچه تحریمهای خارجی بیتاثیر در شرایط حاکم نبوده است، اما واقعیت امر اینکه ما درگیر خودتحریمی شدهایم و متاسفانه هیچ سازمان مشخصی نیز در این زمینه پاسخگو نیست.
منبع: فلزات آنلاین