تاریخ: ۲۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۷
بازدید: ۲۸۴
کد خبر: ۲۶۶۶۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

منافع اجرای پروژه‌های زنجیره‌ای فولاد در مناطق جنوبی کشور برای شرکت تجلی

منافع اجرای پروژه‌های زنجیره‌ای فولاد در مناطق جنوبی کشور برای شرکت تجلی
‌می‌متالز - سرمایه گذاری شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با شرکت «معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز» در مناطق جنوبی کشور در اجرای پروژه‌های زنجیره‌ای فولاد به دلیل اینکه مکمل یکدیگر طراحی شده اند و به نوعی صادرات محور هستند علاوه بر حاشیه سود بالا در مسیر توسعه پایدار هستند.

به گزارش می‌متالز، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات از ابتدای بهمن ۱۴۰۰ در بورس عرضه شده و در این مدت به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در بخش سرمایه گذاری معادن و فلزات در پروژه‌های زیادی ورود کرده و به وعده‌های خود برای سهامداران جامعه عمل پوشانده است.

بر همین مبنا یکی از سرمایه گذاری‌های شرکت تجلی در مناطق جنوبی کشور برای اجرای پروژه‌های زنجیره‌ای فولاد کشور اجرا می‌شود.

این موضوع از آنجایی حائز اهمیت است که ایران در افق ۱۴۰۴ قرار است بیش از ۲۰ میلیون تن فولاد صادر شود، از این رو سرمایه گذاری در هر یک از حلقه‌های میانی زنجیره‌ای فولاد نه تنها برای تحقق وعده‌های کلان صنعت فولاد موثر است به دلیل نقشی که در ایجاد ارزش افزوده برای محصولات معدنی و ... دارد می‌تواند در کنار سودآوری برای سهامداران، گامی در مسیر توسعه‌ای صنعت فولاد باشد، به همین دلیل شرکت «معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز» با همکاری در راستای توسعه صنعت فولاد در جنوب کشور طرح افزایش سقف فولاد به میزان ۱۰ میلیون تن در سال در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس را در دستور کار قرار داده است، به طوری که در ادامه پروژه مگا مدول احیای مستقیم شماره ۱ به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن در سال، گندله سازی به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال، مگا مدول احیای مستقیم شماره ۲ به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن در سال، یک واحد فولاد سازی با ۲ کوره قوس الکتریکی به ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون تن، یک واحد نورد به ظرفیت سالانه ۳ میلیون تن ورق گرم و ۲ واحد آهک سازی هریک به ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در سال را عملیاتی می‌کنند.

در حال حاضر وضعیت آماری این پروژه‌ها و بررسی اولیه نشان می‌دهد که همه آن در مسیر تکمیل زنجیره و تامین خوراک دیگر واحد‌های تولیدی پایین‌تر هستند برای نمونه ۵ میلیون تن گندله به نوعی خوراک دو واحد احیا را تامین کند و محصولات احیا هم در بخش فولادسازی و در نهایت در ورق گرم بکار گرفته می‌شوند و در این روند تمام ارزش افزوده حاصل از تولید این محصولات عاید شرکت تجلی و دیگر سهامداران در این طرح عظیم می‌شود و به دلیل تجمیع این پروژه‌ها در منطقه جنوب کشور نه تنها از چالش بحران آب کشور عبور می‌کنند به نوعی از ترجیح حمل مناسبی نیز برخوردار خواهند شد و این به معنای افزایش حاشیه سود شرکت‌ها است.

از طرف دیگر مهمترین استراتژی کشور در اجرای پروژه‌های زنجیره‌ای فولاد در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تولید محصولات صادرات محور است که به دلیل نزدیکی به بندر فرایند صادرات هم تسهیل می‌شود.

حالا با در نظر گرفتن قیمت‌های کامودیتی‌ها در بازار جهانی می‌توان پیش بینی کرد در آینده سرمایه گذاری در این پروژه‌ها می‌تواند درآمد ارزی خوبی را عاید کشور کند و از طرف دیگر افزایش قیمت ارز نیمایی در کشور بازهم به رشد حاشیه سود شرکت‌های سرمایه گذار کمک می‌کند.

همچنین نباید فراموش کرد که خاورمیانه هنوز در مسیر بازسازی و توسعه زیرساختی قرار دارد و تقاضا برای محصولات فولادی و ... در حال افزایش است و به نوعی می‌توان گفت علاوه بر بازار‌های آسیای دور و آفریقا بخش عمده‌ای از این تولیدات می‌تواند در پروژه‌های زیرساختی کشور‌های منطقه بکار گرفته شوند و از این طریق ایران راحت‌تر می‌تواند محصولات خود را عرضه و به فروش برساند.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده