تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۵۶
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۲۶۸۱۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فعالیت معدن کرومیت ارزوئیه غیرقانونی است/ هیچ گزارشی از فعالیت معدن به اداره کار ارسال نشده بود

فعالیت معدن کرومیت ارزوئیه غیرقانونی است/ هیچ گزارشی از فعالیت معدن به اداره کار ارسال نشده بود
‌می‌متالز - مجتبی مصباح (مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی کرمان) گفت: فعالیت معدن کرومیت منطقه چیل آباد شهرستان ارزوئیه، چون غیر قانونی بوده و به صورت خانوادگی برداشت می‌شده، از شمول قانون کار خارج است.

به گزارش می‌متالز، سه کارگر معدن کرومیت منطقه چیل آباد شهرستان ارزوئیه روز پنجشنبه بر اثر ریزش آوار محبوس شدند که تاکنون یکی از آن‌ها نجات پیدا کرده و مابقی هنوز محبوس هستند. مجتبی مصباح معتقد است که، چون این واحد پروانه بهره‌برداری نداشته و کارگر و کارفرما در آن رابطه خانوادگی با یکدیگر دارند، از شمول قانون کار خارج است.

مجتبی مصباح (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان) درباره محبوس شدن سه کارگر در حادثه کار معدن کرومیت ارزوئیه گفت: معدن کرومیت منطقه چیل آباد شهرستان ارزوئیه پروانه اکتشاف داشته و، اما پروانه بهره‌برداری ندارد و به صورت غیر قانونی و مخفیانه بهره‌برداری می‌شده است.

مصباح تصریح کرد: معمولا وقتی برای معادن پروانه بهره‌برداری صادر می‌شود اداره صمت نمونه پروانه صادر شده را برای اداره کل کار ارسال می‌کند تا این کارگاه به عنوان کارگاه فعلا در لیست بازرسی و ایمنی قرار گیرد، اما این واحد معدنی، چون پروانه بهره‌برداری نداشته، به عنوان یک کارگاه فعال در لیست سامانه اداره کار و صنعت معدن ثبت نشده است.

او با بیان اینکه این واحد به صورت مخفیانه فعالیت استخراجی داشته است و مردم و مسوولان محلی همانند شورای شهر روستای منطقه ارزوئیه و حتی بخشداری و فرمانداری هم در خصوص فعالیت غیرمجاز این معدن گزارشی به اداره کار ارسال نکرده‌اند، در ادامه افزود: معدن کرومیت ارزوئیه یک صاحب و مالک خصوصی دارد که با پروانه اکتشاف، بدون دریافت پروانه بهره‌برداری این واحد را به صورت غیر قانونی به یک پیمانکار محلی اجاره داد تا به صورت خانوادگی آن را استخراج کنند.

او با بیان اینکه این واحد حتی اگر پروانه بهره‌برداری می‌داشت، چون به صورت خانوادگی در این واحد فعالیت بوده است، از شمول قانون کار خارج است، افزود: کارگری که نجات پیدا کرده و هم اکنون در بیمارستان بستری است با کارگرانی که در زیر آوار محبوس هستند و وضعیت مشخصی ندارند نسبت برادری دارد و از قرار معلوم پیمانکار پدر این کارگران حادثه دیده است.

مصباح درباره طولانی شدن روند امدادرسانی به دو کارگر محبوس گفت:، چون سنگ‌های استخراجی کرومیت حالت صابونی دارند به شدت مستعد ریزش هستند. به همین دلیل گروه‌های امدادی که با ماشین‌آلاتی همانند بیل مکانیکی مشغول امدادرسانی هستند برای نجات محبوسان دچار مشکل ریزش سنگ می‌شوند.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده