تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۲۶۸۶۸۳
سرویس خبر : انرژی

پیش بینی رشد سالانه ۳.۴ درصدی صنعت نفت و گاز ایران طی ۵ سال آینده

پیش بینی رشد سالانه ۳.۴ درصدی صنعت نفت و گاز ایران طی ۵ سال آینده
‌می‌متالز - افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های اکتشاف و تولید و خط لوله نفت و گاز باعث رشد سالانه ۳.۴ درصدی صنعت انرژی ایران طی ۵ سال آینده خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، پیش‌بینی می‌شود نرخ رشد سالیانه صنعت نفت و گاز ایران بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ برابر با ۳.۴ درصد باشد.

همه‌گیری کرونا به‌خاطر کاهش قیمت نفت تاثیر منفی بر صنعت نفت و گاز ایران داشت، اما انتظار می‌رود اوج دوباره تقاضا برای نفت و گاز طی دو سال گذشته تأثیرات این همه‌گیری را از بین ببرد.

درآمد شرکت‌های نفت و گاز به‌خاطر قرنطینه‌های غیرمنتظره و مرگ‌ومیر‌ها کاهش‌یافته بود، اما عواملی مانند افزایش ظرفیت خط لوله گاز طبیعی و بالا رفتن تقاضا برای محصولات نفتی باعث توسعه بازار در ۵ سال آینده خواهد شد. البته بی‌ثباتی بالای قیمت نفت خام ممکن است رشد بازار نفت و گاز ایران را هم آهسته کند.

ظرفیت تولید ایران به‌خاطر توسعه چندین پروژه نفت و گاز روبه‌افزایش است. به‌علاوه، انتظار می‌رود بخش اکتشاف و تولید بزرگ‌ترین بخش صنعت نفت و گاز ایران در ۲۰۲۱ باشد و همچنان برتری خود را نسبت‌به سایر بخش‌ها حفظ کند.

طرح‌های قابل‌توجه بسیاری در زمینه اکتشاف هیدرات گاز در خلیج‌فارس انجام‌شده است. استخراج هیدرات گاز فرصت بزرگی برای شرکت‌های نفتی است و می‌تواند تولید گاز طبیعی ایران را افزایش دهد.

افزایش سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید و اکتشاف و همچنین خط لوله نفت و گاز بازار انرژی ایران را توسعه خواهد داد.

پیش‌بینی می‌شود تقاضای انرژی در ایران رشد قابل‌توجهی طی دو دهه آینده داشته باشد. رشد تقاضا مربوط به افزایش جمعیت و بهبود استاندارد‌های زندگی در کشور و همچنین برداشته شدن احتمالی تحریم‌های آمریکا می‌شود.

ایران قصد دارد برای تقویت تولید نفت خود، تولید از میدان نفتی آزادگان جنوبی را تا ۳۲۰ هزار بشکه در روز در ابتدای سال آینده میلادی افزایش دهد. این میدان نفتی در زمستان گذشته یک قرارداد ۵.۶ میلیارد دلاری امضا کرده و یک شرکت داخلی در حال توسعه و تکمیل آن است.

اما میادین نفتی قدیمی در ایران با کاهش تولید مواجه می‌شوند. برای مثال میدان نفتی آغاجاری تا حالا ۹۹.۵۸ درصد از کل ذخایر خود را برداشت کرده‌است. این میدان در ۱۹۷۳ به اوج تولید خود یعنی ۱.۰۲۵ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی رسید و احتمالاً در ۲۰۲۴ به پایان فعالیت خود می‌رسد.

علی‌رغم تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران و مختل شدن بسیاری از برنامه‌های توسعه‌ای این کشور، ایران سرمایه‌گذاری‌های خود را در زیرساخت‌های نفت و گاز طی چند سال آینده افزایش خواهد داد.

خط لوله‌های نفت و گاز سوددهی بالاتری دارند، چون توزیع را راحت‌تر می‌کنند، مخصوصاً این‌که ایران توسط رژیم‌های بی‌ثباتی احاطه شده‌است. برای مثال، شرکت دولتی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران یک قرارداد اولیه ۳۷۲ میلیون ریالی با یک بانک ایرانی برای تامین مالی ساخت یک خط لوله محصولات نفتی با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز امضا کرده تا محصولات نفتی را به شمال شرق ایران و همچنین همسایگان شرقی برساند. این خط لوله هزار کیلومتری با نام تابش از جنوب و مرکز ایران گذشته و به مرز ایران و افغانستان می‌رسد. ایران انتظار دارد ساخت این خط لوله در ۲۰۲۵ پایان یابد.

تولید گاز طبیعی هم یکی دیگر از منابع درآمد ایران خواهد بود. تولید گاز طبیعی برخلاف نفت خام به‌سرعت در حال افزایش است. ایران در ۲۰۲۰، ۲۵۰.۸ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید کرد که بالاتر از ۲۴۱.۴ میلیارد مترمکعب تولید شده در ۲۰۱۹ بود. با توجه به افزایش تقاضا برای گاز طبیعی در بازار جهانی، این روند طی ۵ سال آینده هم ادامه خواهد داشت؛ بنابراین افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های اکتشاف و تولید و خط لوله نفت و گاز باعث رشد بازار انرژی ایران خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده