تاریخ: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۲۵
بازدید: ۲۹۳
کد خبر: ۲۶۹۴۸۴
سرویس خبر : انرژی
معاون وزیر صمت خبر داد:

کاهش قطع برق خارج از برنامه و رضایت نسبی واحد‌های تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور

کاهش قطع برق خارج از برنامه و رضایت نسبی واحد‌های تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور
‌می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قطع برق خارج از برنامه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به‌شدت کاهش یافته که این موضوع رضایت نسبی را به دنبال داشته است.

به گزارش می‌متالز، "علی رسولیان" با اشاره به این‌که از ابتدای تابستان امسال تاکنون قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی انجام شده است، افزود: این مهم سبب شده تا واحد‌های صنعتی کوچک و متوسط به‌راحتی بتوانند به برنامه‌ریزی‌های تولیدی خود بپردازند.

وی گفت: امسال حتی در برخی از روز‌ها هیچ قطعی برق خارج از برنامه‌ای در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نداشته‌ایم و در برخی روز‌ها نیز کل قطعی برق خارج از برنامه در حد فقط یک ساعت بوده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه‌کرد: قطع برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، نتیجه همکاری و هماهنگی مناسب بین بخشی در وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و نیرو بوده است که با پیگیری‌های این سازمان و تعامل بسیار خوب شرکت توانیر اتفاق افتاد و از بروز اختلال در کسب و کار تولیدی صنایع جلوگیری کرد.

رسولیان با بیان این‌که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری‌های مناسب و کافی در حوزه تأمین برق، چند سالی است که در فصل تابستان با کمبود‌هایی مواجه هستیم، ادامه‌داد: سال گذشته هم به همین دلیل شاهد قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی نشده بودیم که این موضوع اثرات منفی برای صنایع داشته است، اما امسال با برنامه‌ریزی‌های لازم، فعالان اقتصادی می‌توانند برنامه‌ریزی مؤثری برای فعالیت پایدار خود داشته باشند و رضایت نسبی آن‌ها به‌وجود آمده است.

وی در ادامه با یادآوری تأکید وزیر صمت درخصوص بهره وری مصرف برق در کشور، گفت: با تأکیدات انجام شده و با استفاده از مشاوران خبره به دنبال افزایش بهره وری و کاهش مصرف برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط هستیم و در این حوزه برنامه‌ریزی‌های اصولی و کارشناسی با استفاده از آخرین راهکار‌های علمی و دیدگاه‌های بخش خصوصی درحال انجام است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به تأمین زیرساخت‌های لازم، از جمله برق پایدار واحد‌های صنعتی نیز اشاره و بیان‌کرد: علاوه بر تأمین برق فاز‌های عملیاتی شهرک‌ها و نواحی صنعتی که با همکاری شرکت‌های استانی وزارت نیرو انجام می‌شود، برنامه‌ریزی و مشوق‌هایی برای توسعه نیروگاه‌های خود تأمین و مقیاس کوچک درنظر گرفته شده است، به‌طوری که تاکنون نزدیک به ۵۰۰ مگاوات برق صنایع از این طریق وارد مدار شده و صنایع بزرگ نیز حدود ۳۰۰ مگاوات برق تولید کرده‌اند.

رسولیان درخصوص تمهیدات لازم برای ترغیب واحد‌های تولیدی به ایجاد نیروگاه‌های برق خود تأمین، اظهار داشت: اگر واحد صنعتی به دنبال ساخت و راه اندازی نیروگاه خود تأمین باشد، شرایط لازم از جمله زمین، گاز و دیگر الزامات مورد نیاز را فراهم می‌کنیم.

وی‌ادامه‌داد: همچنین وزارت نیرو متعهد شده است که اگر واحدی برق مازاد داشته باشد، این برق مازاد را خریداری کند.

رسولیان، راه اندازی شهرک‌های صنعتی انرژی خورشیدی را راهکار دیگری درخصوص تأمین برق پایدار صنایع عنوان کرد و افزود: مجوز‌های ساخت این نوع شهرک‌های صنعتی در برخی استان‌ها اخذ شده و اکنون درحال ورود به فرآیند ساخت هستند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه‌کرد: همچنین برخی نیروگاه‌های وزارت نیرو نیز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور آماده افتتاح و بهره برداری هستند.

رسولیان با بیان این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در تولید برق با وزارت نیرو مشارکت کرده است، ادامه‌داد: در این راستا برای ایجاد ۱۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید به‌صورت مشارکتی تفاهم شده که در دستور کار و پیگیری جدی است و به نتایج خوبی نیز رسیده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

عناوین برگزیده