تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۴۰
بازدید: ۹۰
کد خبر: ۲۷۰۰۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۲۲ درصدی صادرات ۴ ماهه در مقایسه با امکانات کشور مطلوب نیست

رشد ۲۲ درصدی صادرات ۴ ماهه در مقایسه با امکانات کشور مطلوب نیست
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران با بیان اینکه دولت سیزدهم در بخش تجارت موفق عمل کرده است، گفت:، اما رشد ۲۲ درصدی صادرات در ۴ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با توجه به امکانات کشور مطلوب نیست.

به گزارش می‌متالز، جمشید نفر در رابطه با وضعیت تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم، گفت: یکی از بخش‌هایی که دولت در آن موفق عمل کرده است، بخش تجارت خارجی کشور بوده است و سازمان توسعه تجارت نیز در این بخش تلاش فوق العاده‌ای انجام داده و موفقیت‌های خوبی را نیز به دست آورده است.

وی در پاسخ به این سوال که رشد ۲۲ درصدی صادرات کشور در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: رشد ۲۲ درصدی صادرات در مدت یاد شده مطلوب نیست، زیرا در مقایسه با سایر کشور‌هایی که مسیر توسعه‌شان صادرات است، فرسنگ‌ها عقب هستیم.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران اظهار داشت: اگر در زمینه صادارت کشورمان را با مالزی که دارای امکانات بسیار محدودی است، مقایسه کنیم و یا کشورمان را به لحاظ تجارت خارجی با ترکیه مقایسه کنیم باید گفت که در مقایسه با این کشور‌ها فرسنگ‌ها عقب هستیم.

وی با بیان اینکه ما از کشور‌های توسعه یافته که مسیر توسعه خود را از راه صادرات پیموده‌اند، فرسنگ‌ها عقب هستیم، بیان داشت:، اما نباید فراموش کرد که تا قبل از سال ۱۳۹۷ و خروج ترامپ از برجام، ما کشوری بودیم که اقتصادمان را بر مبنای امکانات نفتی ایجاد کرده‌ایم و به امکانات صادرات غیرنفتی توجه زیادی نشده بود.

نفر گفت:، اما بعد از سال ۱۳۹۷ و اعمال تحریم‌ها و محدودیت ها، دولتمردان چه در دولت گذشته و چه در دولت فعلی به این جمع‌بندی رسیدند که کشورمان از ظرفیت‌های فوق العاده‌ای در رابطه با صادرات غیرنفتی برخوردار است که متاسفانه بسیاری از فرصت‌ها از آن طی ۴۳ سال گذشته استفاده نشده است.

وی با اشاره به افزایش چندین برابری قیمت دلار بعد از تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران گفت: هر کشوری از این فرصت برای توسعه صادرات استفاده می‌کرد، اما در کشور ما با وضعت بخشنامه‌ها و آیین نامه‌های غلط و دست و پاگیر نه تنها رشد قیمت دلار منجر به افزایش صادرات غیرنفتی نشد، بلکه در بعضی سال‌ها شاهد کاهش صادرات غیرنفتی نیز بودیم.

نفر گفت: تجارت خارجی امری نیست که امروز تصمیم بگیریم و بعد اضافه شود، بلکه توسعه آن نیازمند فراهم سازی زیرساخت است و مهمتر از هر چیزی به ایجاد زیر ساخت برای کار صادراتی نیاز داریم.

براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، تجارت غیر نفتی کشور در چهار ماه نخست امسال با ۴۶ میلیون و ۸۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار رسید، این میزان نسبت به مدت مشابه ۱۹ درصد رشد داشته است.

سهم صادرات از تجارت چهار ماهه ایران ۳۵ میلیون و ۶۵۶ هزار تن کالا به ارزش ۱۷ میلیارد و ۲۴۰ میلیون دلار بوده که نسبت به چهار ماه نخست سال قبل با رشد ۲۲ درصدی در ارزش همراه بوده است.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده