تاریخ: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۴۲
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۲۷۰۲۸۳
سرویس خبر : انرژی

آغاز شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی غدیر پس از ۱۴ سال/ کام ۴.۷میلیون خوزستانی شیرین می‌شود

آغاز شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی غدیر پس از ۱۴ سال/ کام ۴.۷میلیون خوزستانی شیرین می‌شود
‌می‌متالز - با ابتکار انجام‌شده به‌واسطه سفر رئیس‌جمهور به استان خوزستان، طرح غدیر این‌بار به‌طور کامل و با آبگیری از ۳ روخانه کرخه، کارون و دز به بهره‌برداری می‌رسد و مقدمات افزایش کمیت و کیفیت آب شرب استان خوزستان مهیا خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، روز‌های جاری برای مردم خوزستان یک خبر بسیار مهم را در بر دارد، بر این اساس یکی از مهم‌ترین طرح‌های آبرسانی کشور که طی چندسال گذشته توسط دولت قبل بار‌ها مورد بهره‌برداری سیاسی قرار گرفت، در سال جاری برای اولین بار به افتتاح کامل خواهد رسید و شیرینی آب شرب گوارا نصیب نیمی از جمعیت استان خوزستان خواهد شد.

طرح غدیر که مراحل ساخت آن از سال ۱۳۸۷ شروع شد، در ابتدا قرار بود با گرفتن منبع از سه رودخانه مهم خوزستان یعنی کارون، دز و کرخه، آب شرب خوزستانی‌ها را بیمه کند. به‌دنبال همین اتفاق، تحولی در حوضه آبریز این سه رودخانه نیز به وجود می‌آید و زمینه احیای پارامتر‌های کیفی مهیا می‌شود، چراکه وقتی یک رودخانه به منبع تأمین آب شرب بدل شود، یعنی باید از بسیاری از موارد از جمله ورود زهاب و آلودگی مصون باشد.

با وجود این، در طول ۱۴ سال گذشته همواره شاهد افتتاح این طرح بدون منبع‌گیری از رودخانه دز و کارون بودیم و تأمین آب این طرح تنها از محل کرخه انجام می‌شد، همین مساله سبب شد با ایجاد خشکسالی فراگیر در حوضه آبریز کرخه کیفیت آب شرب مردم خوزستان تحت تأثیر قرار گیرد و مردم هیچ‌گاه از طرح غدیر استفاده واقعی را انجام ندهند.

آغاز شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی غدیر پس از ۱۴ سال/ کام ۴.۷میلیون خوزستانی شیرین می‌شود

طرح غدیر چگونه در یک سال مهیای افتتاح کامل شد

با توجه به جزئیات یادشده، یکی از مهمترین دلایل عدم موفقیت دولت‌های گذشته در افتتاح طرح غدیر، طراحی سنگین و غیرمنطقی سازه آبگیر این طرح در محل سد دز به حساب می‌آید، سازه‌ای که توسط یک شرکت مشاور به‌نام تهران ـ بوستون طراحی شده بود، اما به‌لحاظ اقتصادی و زمانی قابلیت اجرا نداشت.

با توجه به این عامل، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و سفر رئیس‌جمهور به خوزستان در ابتدای شهریورماه سال گذشته، مقرر شد با یک ابتکار مهندسی محل سازه آبگیر از پشت سد به جلوی سد منتقل شود تا زمینه اجرایی شدن پروژه فراهم شود.

بر این اساس با تلاش بی‌وقفه دولت طی یک سال گذشته، کار اجرایی بیش از سه سال هم‌اکنون به سرانجام رسیده است و شمارش معکوس برای افتتاح بزرگترین پروژه آبرسانی کشور این بار به‌صورت کامل و آبگیری از ۳ رودخانه یادشده آغاز شده است.

آغاز شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی غدیر پس از ۱۴ سال/ کام ۴.۷میلیون خوزستانی شیرین می‌شود

جزئیات اَبَرپروژه آبرسانی غدیر

بر اساس جزئیات ارائه‌شده از طرح آبرسانی غدیر، این پروژه ابتدا با ۳ فاز فعالیت خود را آغاز کرد که شامل فاز اول، آبرسانی از قیصریه تا آبادان و خرمشهر؛ فاز دوم، تأمین آب شرب شهر‌های اهواز، دشت آزادگان، هویزه و شادگان و فاز سوم از ام‌الدبس تا آبگیر سد دز است.

عملیات اجرایی پروژه ۲۶ آذر ۸۷ آغاز شد و قرار بود کل پروژه در پنج سال و تا پایان دولت وقت به بهره‌برداری برسد، بر این مبنا با اتمام این پروژه آب شرب ۴.۷ میلیون نفر تأمین می‌شود. علاوه بر آبرسانی به ۲۶ شهر و بیش از ۱۶۰۰ روستا، هدف دیگر این طرح جلوگیری از ورود پساب‌های شهری و صنعتی ۱۲ شهر و بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ روستا به آب کرخه و کارون خواهد بود.

به‌معنای دیگر، تکمیل طرح غدیر سبب می‌شود آب مورد استفاده مردم خوزستان با رشد کمّی و کیفی قابل توجه مواجه شود به‌طوری که این تغییر به‌طور ملموس حس شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده