تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۲۴
بازدید: ۱۹۱
کد خبر: ۲۷۰۶۰۲
سرویس خبر : زمین شناسی

طرح تحول زمین‌شناسی خراسان جنوبی در ۱۵ هزار کیلومتر مربع اجرا شد

طرح تحول زمین‌شناسی خراسان جنوبی در ۱۵ هزار کیلومتر مربع اجرا شد
‌می‌متالز - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: طرح "تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی" در ۱۵ هزار کیلومتر مربع از پهنه استان با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان اجرا شد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا عباس‌زاده روز یکشنبه در نشست بررسی طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان افزود: این طرح در شهرستان‌های بیرجند، سربیشه، درمیان و خوسف اجرا شده است.

وی با بیان اینکه در این طرح ظرفیت معدنی خوبی در خراسان جنوبی شناسایی شده است گفت: داده‌های این طرح در هفته دولت سال جاری رونمایی می‌شود و برای مراحل بعدی در اکتشاف معدنی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف دخایر معدنی در خراسان جنوبی در برنامه زمان‌بندی خودش اجرا شد که یک رکودشکنی در این حوزه است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های معدنی، مزیت برتر خراسان جنوبی برای توسعه است افزود: همت بالای وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور درخصوص کشف این منابع خدادادی قابل تقدیر است.

عباس‌زاده تاکید کرد: باید این پروژه تکمیل و ظرفیت‌های معدنی را به مرحله بهره‌برداری برسانیم چراکه مزیت معدنی با قابلیت اقتصادی بالا در کشور شناخته شود.

وی پایه سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی را استفاده از ظرفیت‌های معدن دانست و گفت: اجرای این طرح برای خراسان جنوبی امیدبخش است و انجام این کار بزرگ قابل تقدیر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: نیاز است روند اجرای این طرح بزرگ در استان مستندسازی شود تا در حافظه تاریخی صنعت و معدن خراسان جنوبی به یادگار بماند.

وی با بیان اینکه مراحل بعدی اجرای طرح نیز باید با قوت دنبال شود تا ظرفیت‌های معدنی استان به مرحله بهره‌برداری و شکوفایی برسد گفت: باید در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه معدن استان بیش از گذشته توجه شود و دولت سیزدهم در این خصوص پای کار است.

عباس‌زاده ادامه داد: ما در خراسان جنوبی به عنوان یک استان برخوردار معدنی آمادگی لازم را برای همکاری در راستای توسعه بخش معدن و سرمایه‌گذاری داریم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خراسان جنوبی در دیگر زمینه‌ها گفت: براساس برداشت‌های اولیه از ثبت زمینی داده‌های هواشناسی در بیابان لوت در منطقه خراسان جنوبی دمای ۷۳ درجه به ثبت رسیده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: با ثبت این درجه دما به دنبال آن هستیم که با پیگیری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان‌های بین المللی، گرمترین نقطه زمین را در محدوده سرزمینی خراسان جنوبی به ثبت برسانیم تا از این ظرفیت جهانی بیشترین استفاده را در حوزه گردشگری استان داشته باشیم.

نشست ارائه گزارش و بررسی آخرین وضعیت طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی خراسان جنوبی به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و با حضور مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی و جمعی از مدیران ارشد و کارشناسان سازمان زمین‌شناسی کشور و ایمیدرو در بیرجند برگزار شد.

براساس توافق‌نامه سه‌جانبه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برای اجرای تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در کشور، خراسان جنوبی به عنوان نخستین استان کشور برای اجرای این طرح برگزیده شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت که ۲۵ مهر سال گذشته به صورت ویدئوکنفرانسی در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرح حضور داشت، گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی ذخایر بسیار مناسبی در بخش معدن دارد، این پروژه تکمیل‌کننده اطلاعات پایه زمین‌شناسی خواهد بود و به ما کمک می‌کند برنامه جدیدی را برای سرمایه‌گذاری در این استان پیش ببریم.

سید رضا فاطمی امین افزود: طرح تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در راستای برنامه آمایش وزارت صنعت، معدن و تجارت است که منشا تحولات خوبی خواهد بود.

با توجه به ظرفیت‌های موجود در بخش معدن خراسان جنوبی، اجرای طرح تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، نقطه عطفی برای گسترش فعالیت‌های معدنی در این استان پهناور است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده