به گزارش میمتالز، صابر پرنیان ظهر امروز در حاشیه دیدار با مدیر جدید مجتمع مس سونگون در گفتگو با خبرنگاران با بیان این که مجتمع فولاد میانه صد درصد حساب و کتابهای خود را به تهران برده است، اظهار کرد: با توجه به این که توسعه باید به صورت متناسب در کشور اتفاق بیفتد بنابراین مجموعههایی که دفاتر مرکزی خود را به تهران برده اند در حال شناسایی است تا اقدامات اساسی در این حوزه انجام شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: موضوع سرمایه در گردش فولاد آذربایجان باید در اولین جلسه استانی با استاندار آذربایجان شرقی مطرح شود تا در صورت نیاز این موضوع از طریق تهران پیگیری شود چرا که این موضوع برای استان مهم است.
وی با اشاره به نقش بسزای واحدهای صنعتی بزرگ در اقتصاد استان اظهار کرد: فولاد آذربایجان گرهگشای حلقه اشتغال و تولید در شهرستان میانه است.
پرنیان افزود: تامین خوراک پایدار واحدهای فولادی در استان جزو برنامههای مهم اقتصادی است و در این زمینه آماده کمک به برنامههای توسعهای صنایع بزرگ استان هستیم.
گزارش ها حاکی است، گردش مالی فولاد میانه در سال ۳۵ هزار میلیارد تومان است.
مجتمع فولاد میانه در سال ۱۳۸۲ مطالعات جامع فولاد کشور به عنوان پیش نیاز برنامههای سوم، چهارم و پنجم توسعه اقتصادی کشور توسط شرکت ملی فولاد ایران با نگاهی به افق ۱۴۰۴ انجام پذیرفت در همین راستا مجتمع فولاد میانه یکی از طرحهای هفتگانهای است که در یکی از هفت منطقه کمتر برخوردار و محروم کشور در مساحتی بالغ بر ۵۰ هکتار و با سرمایه گذاری کامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی فولاد ایران به اجرا رسید که توانسته است برای ۴۰۰ نفر فرصت شغلی مستقیم فراهم نماید.
مجتمع فولاد میانه شامل دو بخش احیا و ذوب است که قسمت ذوب به روش کوره قوس الکتریکی در حال ساخت بوده، ولی قسمت احیا از ۲۰ مهرماه سال ۱۳۹۶ با ظرفیت اسمی ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال در حال بهره برداری میباشد. شایان ذکر است احیا مستقیم در این کارخانه به روش PERED صورت میگیرد و تا به امروز توانسته عنوان پربازدهترین و بهترین طرح پِرد را به خود تخصیص دهد.
تنها واحد تولید آهن اسفنجی و فولادسازی در شمال و شمالغرب کشور، مجاورت با راه آهن شمالغرب، مجاورت با رودخانه اصلی شهرستان، همسایگی با سد آیدوغموش، مجاورت با خط نورد فولاد آذربایجان، مجاورت با خط انتقال گاز طبیعی و مجاورت با جاده اصلی که امکان ارتباط کامل با استانهای همجوار و نیز کشورهای همسایه را فراهم میآورد، را میتوان به عنوان نقاط قوت مجتمع فولاد میانه برشمرد.
صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر، برای رسیدن به هدف نهایی که همانا تولید محصولات فولادی است مسیری نسبتا طولانی، پیچیده، دقیق و بسیار اقتصادی را پیش روی خود میبیند. این مسیر از اکتشاف معدن سنگ آهن شروع و پس از طی مراحل استخراج، کنسانتره سازی و گندله سازی به تولید آهن اسفنجی، فولادسازی، ریخته گری و تولید شمش رسیده و در نهایت به تولید محصولات فولادی ختم میشود که از بین مراحل یادشده سه مرحله تولید آهن اسفنجی، ریخته گری و تولید شمش در مجتمع فولاد میانه انجام خواهد گردید و میلگرد آجدار نیز به عنوان محصول نهایی در شرکت فولاد آذربایجان که در مجاورت مجتمع فولاد میانه قرار دارد تولید خواهد شد.
منبع: خبرگزاری فارس