تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۴
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۲۷۱۷۱۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:

نباید به نام تولید مانع واردات ماشین‌های تخصصی معدنی و راهسازی شد/ واردات بهتر از تولید بی کیفیت و بدون ارزش افزوده است

نباید به نام تولید مانع واردات ماشین‌های تخصصی معدنی و راهسازی شد/ واردات بهتر از تولید بی کیفیت و بدون ارزش افزوده است
‌می‌متالز - نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم واردات ماشین آلات تخصصی معدنی گفت: در حوزه تولید در برخی از کالا‌ها اصرار به تولید کالا‌هایی داریم که نه ارزش افزوده و نه کیفیت مناسب برای مصارف داخلی دارد، در عین حال از واردات آن نیز جلوگیری می‌کنیم و بخشی که به این کالا نیازمند است را با مشکل مواجه می‌کنیم.

به گزارش می‌متالز، اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تولید خوب است، اما نه تحت هر شرایطی، به عنوان مثال در بخش تولید در معدن به ماشین آلات تخصصی نیازمندی که در داخل تولید نمی‌شود، چرا که بسیار تخصصی است، نباید به اسم تولید از واردات این ماشین آلات که بخش معادن به شدت به آن‌ها نیازمند است، جلوگیری کرد. این در حالی است که باید بیش از گذشته با رونق تولید در بخش معدن توجه کنیم، چرا که مقام معظم رهبری بر جایگزینی معدن به جای نفت تاکید دارند.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: به عنوان مثال، برخی از کشور‌ها که آب اهمیت بسزایی دارد، برخی از محصولات که نیازمند آب زیادی هستند مانند هندوانه کشت نمی‌شود، کشت هندوانه چیز حدود ۱۵۰ لیتر آب نیازمند است از این جهت این چنین محصولاتی کشت نمی‌شود و مانعی برای واردات آن ندارند، چه بسا که یارانه‌ای در اختیار وارد کننده و یا کشاورز نیز برای این منظور قرار می‌دهند، اما ما در کشور خودمان برخی از تولیدات شرایط مافیایی دارد مانند خودرو که اصرار بر تولید بی کیفیت آن داریم!

حسین زهی در ادامه متذکر شد: در بخش ماشین آلات سنگین به خصوص معادن که بسیار تخصصی و فوق تخصصی است، نیز همین شرایط را داریم، در این بخش هرگز رقابتی دیده نشده و مصر بر تولید آن‌ها نیز داریم. برخی از کارخانه‌های داخلی این محصولات را تولید می‌کنند که به این تلاش احترام می‌گذاریم، اما این اصرار زمانی مفید است که همراه با کیفیت باشد.

وی افزود: در برخی از معادن عمر ماشین آلات به ۵۰ سال قبل بر می گردد و کاملا فرسوده و مستهلک شده اند. برخی از ماشین آلات تخصصی هم اصولا نه ساخته شده و نه به دلیل همان مقاومت وارد می‌شود، تولید داخل نیز بسیار بی کیفیت است به گونه‌ای که عمر برخی از این ماشین‌ها به یکسال هم نمی‌رسد! به طور کلی باید در این فضا در عین حمایت منطقی از تولید به نوعی رقابت ایجاد کنیم. این رقابت سبب هم کیفیت تولید و هم رونق تولید در بخش‌های مختلف که به این ماشین‌ها نیاز دارند می‌شود.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه نباید به اسم تولید جلوی واردات ماشین آلات تخصصی معدنی را بگیریم نیز اظهار کرد: ما در بخش راهسازی نیز همین مشکل را داریم. برخی از ماشین آلات این بخش توسط برخی از شرکت‌های معتبر مانند هپکو ساخته می‌شود، که البته در حد مونتاژ است و عملا باز هم تولیدی صورت نگرفته است. بهترین راه تا اطلاع ثانوی واردات این ماشین هاست تا ان شالله در اینده کشور توان ساخت آن‌ها را پیدا کند.

حسین زهی در پایان تاکید کرد: واردت نیز باید روی اصول و بدون انحصار و تحت نظارت باشد. ما در سال ۱۴۰۱ در مجلس این اختیار را به وزارت صمت دادیم که ماشین آلات تخصصی سنگین و معدنی وارد کند امیدواریم دولت این آیین نامه را تدوین و به زودی اجرا کند تا شرایط تولید در معادن بهتر و در این بخش حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده