تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۷۲۱۰۱
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

تأمین زمین برای ۱.۵ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن

تأمین زمین برای ۱.۵ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن
‌می‌متالز - معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر برای ۱.۵ میلیون متقاضی نهضت ملی مسکن، زمین تامین شده و فرآیند ساخت را جلو می‌بریم.

به گزارش می‌متالز، محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی امروز در نشست خبری در محل وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: تا کنون ۵.۶ میلیون متقاضی در نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱.۵ میلیون متقاضی فعال در فرآیند اولیه داریم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شرایط متقاضیان گفت: ۱.۵ میلیون متقاضی فعال به معنای این نیست که ما این تعداد متقاضی تایید شده داریم، بلکه این ۱.۵ میلیون نفر نسبت به پیش‌روی در مراحل اقدام کرده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر برای ۱.۵ میلیون متقاضی زمین تامین شده است و فرایند ساخت را به پیش می‌بریم.

محمودزاده در تشریح جزییات ساخت مسکن گفت: یکی از محور‌های فعالیت ما تلاش برای فعال‌سازی بخش خصوصی بوده است.

برخی پروژه‌های نهضت ملی مسکن تا واحد ۷۰ درصد تکمیل شده، اما هنوز تسهیلات نگرفته است

‌محمودزاده در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر رقم آورده اولیه تاکید کرد: ساخت واحد‌های مسکونی توسط سازندگان و بخش غیردولتی انجام می‌شود، سازنده بر اساس قیمت ۷۰ درصد مصالح و ۳۰ درصد دستمزد ساخته می‌شود.

وی افزود: وقتی رشد قیمت‌ها را داریم، قیمت ساخت مسکن متغیر است، اما آنچه دولت تعهد داده این است که ساخت مسکن را به کمترین قیمت تمام شده به اتمام برساند.

محمودزاده گفت: در دهک‌های اول تا سوم، دولت در حد توان هزینه‌ها را کاهش داده و حداکثر حمایت خود را برای این خانواده‌ها به‌کار می‌بندد.

وی ادامه داد: ما یک پروسه‌ای داریم که از ثبت‌نام به قرارداد مشارکت مدنی به بانک برسیم.

محمودزاده تاکید کرد: ما پروژه‌ای داریم، که واحد ۷۰ درصد تکمیل شده، اما هنوز تسهیلات نگرفته که این ایراد مرتبط با نظام بروکراسی کشور است.

شهریور یا مهر امسال ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تحویل مردم می‌شود

‌محمودزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اشتباهات دولت روحانی در زمینه ساخت مسکن گفت: اشتباه ما در بخش مسکن تبعیت از سیاست‌های اقتصاد کلان و اقتصاد خرد سایر کشورهاست، ما باید به صورت بومی کار را به پیش ببریم.

وی گفت: یک زمانی در کشور گفتند ساخت مسکن را به بازار بسپاریم، خب این تفکر اشتباه بود. در مسکن مهر ما با یک دولت پولدار مواجه بودیم، اما اقتصاد کنونی ما تطبیقی با این شرایط ندارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما از سال ۷۰ تا ۹۸ یک روند معمول در بازار اجاره داشتیم و در سال ۹۹ این تعادل به هم خورد و دولت وارد شد تا تعادل بازار را برگرداند.

محمودزاده تاکید کرد: مسئله جابه‌جایی بنده اصلا اهمیتی ندارد و تا زمانی که باشیم کار می‌کنیم و پس از هم اگر بگویند نباشید، نیستیم.

محمودزاده ادامه داد: در شهریور یا مهر سال جاری ۱۰۰ هزار واحد مسکونی از نهضت ملی مسکن تحویل مردم می‌شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما به شورای عالی مسکن، برای تعیین سهم آورده مردم و تسهیلات ارائه شد و فارغ از عدد تسهیلات باید این نسبت تغییر کند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری: ۶۷ هزار واحد نوسازی شده جایگزین بافت فرسوده شد

در ادامه این نشست، محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: بیش از ۶۶ هزار هکتار معادل ۲۳ درصد از سطوح شهری ما ذیل بافت فرسوده در سطوح مختلف قرار دارد.

وی ادامه داد: ۶۰ هزار هکتار از اراضی مسکونی شهری زیر مجموعه سکونتگاه‌های غیر رسمی است.

آیینی بیان کرد: ما در سامانه شرکت، این امکان را قرار دادیم که مردم بتوانند اطلاعات محدوده مورد نظر خود را وارد کرده و از آخرین وضعیت مسکونی خود کسب اطلاع کند.

این مقام مسوول گفت: تاکنون سالانه ۴۰ هزار واحد فرسوده تخریب و واحد‌های نوساز جایگزین شده است.

آیینی در بیان آمار عملکرد نوسازی بافت فرسوده گفت: تا کنون ۲۱۰ هزار واحد مسکونی فرسوده تخریب و ۶۷ هزار واحد نوسازی شده جایگزین بافت قبلی شده است.

مدیرعامل بانک مسکن: بانک‌های ما در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن را نپرداختند

در ادامه این نشست، محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن بیان کرد: بانک مسکن مکلف است ۲۱۰ هزار واحد در قالب پرداخت ۳۶ هزار میلیارد تومان را بر اساس قانون جهش تولید تامین مسکن تامین مالی کند.

این مقام مسوول تاکید کرد: مطابق قانون بانک‌ها مکلف هستند ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن اختصاص بدهند.

وی افزود: بانک‌های ما در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن را نپرداختند و سهم این بخش مهم از ۱۸ درصد به ۵.۵ درصد رسیده است.

شایان با اشاره به اینکه ساخت مسکن پیشران اقتصاد است، گفت: بلافاصله پس از پرداخت تسهیلات، ۷۰ درصد این مبلغ به بخش صنایع مرتبط با ساخت مسکن رفته و عملا این بخش نیز به پیش می‌رود.

وی ادامه داد: تسهیلات ساخت مسکن دقیق‌ترین نظارت بر به هدف خوردن تسهیلات را دارد.

شایان گفت: بانک مسکن در یک ساله گذشته ۷۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن پرداخت کرده است.

این مقام مسوول گفت: سال گذشته ۹۲ درصد از تسهیلات بانک مسکن به مقصد تامین مالی مسکن حرکت کرده است.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: در ۵ ماهه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تسهیلات پرداختی بانک مسکن به این بخش ۲۰۸ درصد رشد کرده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال این عدد ۳ برابر شود.

شایان اضافه کرد: بانک‌های دیگر باید پای کار پرداخت تسهیلات مسکن بیاید.

مسکن مهر تورم‌زا نبود

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به عدم تورم‌زا بودن مسکن مهر گفت: در ۱۰ سال گذشته سهم بخش مسکن از ۱۸ درصد به ۵ درصد رسید، آیا تورم در کشور متوقف شد.

شایان گفت: ما در هر ماه ۵ هزار میلیارد تومان از بازگشت اقساط مسکن مهر ورودی داریم و تنها بانک سود ده در این زمینه هستیم.

رئیس سازمان ملی زمین و مسکن: در تلاشیم تا اراضی دستگاه‌های دولتی را برای ساخت مسکن به کار ببندیم

در ادامه جلسه، علیرضا فخاری، رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوالی مبنی بر تامین زمین از سایر دستگاه‌ها اظهار داشت: ما بر اساس قانون مکلف هستیم، اراضی دولتی مستعد را برای ساخت نهضت ملی مسکن از سایر دستگاه‌ها اخذ کنیم.

این مقام مسوول گفت: بر اساس تذکر جدی رئیس جمهور ما در تلاشیم تا اراضی دستگاه‌های دولتی را برای ساخت مسکن به کار ببندیم تا در طرح نهضت ملی مسکن به کار ببندیم.

وی اضافه کرد: بخش‌های محدودی از جمله صنایع همکاری کردند، اما بخش‌های دانشگاهی ذیل وزارت علوم این اتفاق کمتر رخ داده است.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده