تاریخ: ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۳۹
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۲۷۲۱۴۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

واردات کنسانتره سرب در دستان چین

واردات کنسانتره سرب در دستان چین
‌می‌متالز - تجارت جهانی کنسانتره سرب در سال ۲۰۲۱ حدود ۲.۸ میلیون تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۱۰۰ هزار تن کاهش یافت؛ بنابراین ضمن اینکه افت تجارت ناشی از همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ جبران نشد بلکه کاهش ۴ درصدی نیز در این سال اتفاق افتاد. چین که بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره سرب در جهان است، بزرگ‌ترین واردکننده این محصول نیز به شمار می‌رود. این امر نشان از مصرف بالای کنسانتره سرب در بازار داخلی این کشور دارد. بزرگ‌ترین کشور‌های واردکننده کنسانتره سرب چین، کره جنوبی و آلمان هستند و در مقابل کشور‌های پرو، روسیه و استرالیا، بزرگ‌ترین صادرکنندگان سرب جهان طی پنج سال گذشته بوده‌اند.

به گزارش می‌متالز، سرب هزاران سال است که به دلیل استخراج آسان، چکش‌خواری و سهولت ذوب استفاده می‌شود. منابع جهانی سرب بیش از دو میلیارد تن برآورد شده است که در کشور‌های استرالیا، چین، ایرلند، مکزیک و پرو پراکنده است. بیش از ۸۰ درصد از مصرف سرب تصفیه شده جهان متعلق به تولید باتری در هند و چین است. اگرچه بازیافت سرب سهم قابل ملاحظه‌ای از عرضه جهانی آن دارد، بررسی کشور‌های دارنده ذخایر عمده معدنی و همین طور مصرف کنندگان بزرگ، دید مناسبی نسبت به مسیر‌های اصلی تجارت سرب درجهان ارائه می‌کند.

در نمودار ۱، تجارت جهانی کنسانتره سرب طی پنج سال اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. میانگین حجم تجارت جهانی در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ حدود ۲.۹ میلیون تن بوده که روند نزولی را طی کرده و حدود ۱ درصد در این سال‌ها کاهش یافته است. با شیوع کرنونا در سال ۲۰۲۰ و با اعمال قرنطینه‌های سراسری، فعالیت‌های معدنی به شدت کاهش یافت که تجارت سرب نیز از این امر متاثر شد. تجارت جهانی کنسانتره سرب در سال ۲۰۲۰، حدود ۲.۹ میلیون تن بود که نسبت به تجارت حدود ۳.۲ میلیون تنی در سال ۲۰۱۹، ۹ درصد کاهش یافت.

واردات کنسانتره سرب در دستان چین

بیشترین میزان تجارت در بازه پنج ساله مورد بررسی در سال ۲۰۱۹ رقم خورد. افزایش تولید جهانی سرب در سال ۲۰۱۹، رشد ۱۰ درصدی تجارت کنسانتره سرب نسبت به سال ۲۰۱۸ را به دنبال داشت. تجارت کنسانتره سرب در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال‌های قبل و بعد از خود، به مقدار قابل ملاحظه‌ای بیشتر بوده است. افزایش تولید در معادن سرب گلنکور در استرالیا و آغاز به کار دوباره برخی معادن متوقف در این کشور را می‌توان یکی از دلایل افزایش تولید معدنی در سال ۲۰۱۹ عنوان کرد.

پس از افزایش تقاضای ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۱، پیش‌بینی می‌شود تقاضای جهانی برای فلز سرب تصفیه شده با ۱.۷ درصد افزایش در سال ۲۰۲۲ به ۱۲.۴۲ میلیون تن برسد. اگرچه پیش‌بینی می‌شود تقاضای اروپا در سال ۲۰۲۲ به دلیل جنگ اوکراین با کاهش روبه‌رو شود، اما افزایش تقاضا در چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا، موجب افزایش تقاضای جهانی و به تبع آن افزایش تجارت جهانی خواهد شد.


چین، مقصد اصلی صادرات کنسانتره سرب


در نمودار ۲، بزرگ‌ترین واردکنندگان و صادرکنندگان کنسانتره سرب جهان در سال ۲۰۲۱ قابل مشاهده هستند. در سال ۲۰۲۱، بزرگ‌ترین واردکنندگان سنگ معدن و کنسانتره سرب به ترتیب چین، کره جنوبی، آلمان، قزاقستان و هلند بوده‌اند. در این بین میزان واردات چین با حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن و کره جنوبی با حدود ۶۲۰ هزار تن اختلاف قابل توجهی با سایر کشور‌ها دارد. در سمت مقابل بزرگ‌ترین صادرکنندگان سنگ معدن و کنسانتره سرب در سال ۲۰۲۱ مکزیک، پرو، روسیه، استرالیا و آمریکا بودند.

واردات کنسانتره سرب در دستان چین

میزان واردات کنسانتره سرب در چین که با سهم حدود ۵۰ درصد از کل واردات کنسانتره سرب در جهان، بزرگ‌ترین واردکننده این محصول به شمار می‌رود، در طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، با کاهش حدود ۱ درصد از حدود ۱.۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ به ۱.۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است. بیشترین میزان واردات ثبت شده برای کشور چین در سال ۲۰۱۹، حدود ۱.۵ میلیون تن کنسانتره سرب بوده است که ثبت بیشترین تجارت در سال ۲۰۱۹ در بازه مورد بررسی نیز ناشی از افزایش قابل توجه واردات چین در این سال است.

مهم‌ترین تامین کنندگان کنسانتره سرب چین در سال ۲۰۲۱ به ترتیب روسیه، امریکا، ترکیه، پرو و استرالیا بوده‌اند. واردات کنسانتره سرب کره جنوبی با نرخ رشد متوسط سالانه ۲ درصدی از ۵۷۳ هزار تن در سال ۲۰۱۷ به ۶۴۲ هزار تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است. این کشور نیز بیشتر کنسانتره سرب وارداتی خود را از کشور‌های پرو، استرالیا و مکزیک تامین می‌کند.

پس از چین با سهم حدود ۵۰ درصد، کره جنوبی با سهم ۲۴ درصدی، آلمان با سهم ۸ درصدی و قزاقستان و هلند با سهم ۵ درصدی در جایگاه‌های بعدی از نظر میزان واردات کنسانتره سرب قرار گرفته‌اند. در بازه مورد بررسی، بیشترین رشد واردات متعلق به هلند است که به طور متوسط، سالانه ۵ درصد از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۲۱ رشد داشته است.

در سمت عرضه، بیشترین سهم صادرات متعلق به کشور‌های مکزیک با سهم ۱۷ درصد، پرو با ۱۶ درصد، روسیه ۱۴ درصد و استرالیا و آمریکا با ۱۰ درصد از کل صادرات جهان است. چین، مقصد اصلی صادرات سنگ معدن و کنسانتره سرب بزرگ‌ترین صادرکنندگان جهانی است و بیش از ۷۰ درصد از کل صادرات این کشور‌ها به مقصد چین انجام می‌شود. در سال ۲۰۲۱، صادرات سنگ معدن و کنسانتره سرب ۱۶ درصد کاهش یافت که از ۳.۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۰، به ۳.۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسید.


رقابت مکزیک و پرو در زمینه صادرات کنسانتره سرب


صادرات مکزیک به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده سرب جهان در بازه پنج ساله مورد بررسی، طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ روندی صعودی را طی کرده است. به طوری که با ۳۷ درصد افزایش از حدود ۲۸۶ هزار تن در سال ۲۰۱۷، به یک میلیون تن در سال ۲۰۲۰ رسیده است. افزایش واردات چین و کره جنوبی به عنوان دو مقصد صادراتی بزرگ برای سرب مکزیک در این امر تاثیرگذار بوده است. مکزیک، بیشترین میزان کنسانتره سرب را به کشور‌های کره جنوبی با حدود ۵۳۹ هزار تن، چین با حدود ۲۳۳ هزار تن و بلژیک با حدود ۱۰۲ هزار تن صادر کرده است. مطابق با آمار ارائه شده در سال ۲۰۲۱، صادرات مکزیک با افت بسیار شدید به حدود ۲۱۸ هزار تن رسیده است.

مقاصد صادراتی اصلی کنسانتره سرب پرو به عنوان دومین صادرکننده بزرگ جهانی نیز چین و کره جنوبی به شمار می‌روند. صادرات پرو سالانه به طور متوسط با کاهش حدود ۲ درصدی از حدود ۴۸۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷، به ۴۳۴ هزار تن در سال ۲۰۲۱ رسید. پرو بیشترین کاهش صادرات سرب را در سال ۲۰۲۰ و در بحبوحه همه‌گیری کرونا تجربه کرد. بیش از نیمی از کنسانتره سرب پرو و روسیه در سال‌های اخیر به کشور چین صادر شده است. روسیه در سال ۲۰۲۱ به چین حدود ۳۴۱ هزار تن کنسانتره سرب صادر کرد.

صادرات کنسانتره سرب استرالیا در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، به طور متوسط با رشد حدود ۱۶ درصد، از ۱۵۴ هزار تن به ۳۲۶ هزار تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است و با بیشترین مقدار صادرات سرب در سال ۲۰۲۱، این کشور به چهارمین صادرکننده بزرگ کنسانتره سرب در جهان تبدیل شد. ترکیه نیز به عنوان دیگر صادرکننده بزرگ کنسانتره سرب، عمده محصولات تولیدی خود را به ترتیب به کره، چین و ژاپن صادر می‌کند.

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده