به گزارش میمتالز، سید مهدی نیازی در دیدار با اعضا هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) گفت: یکی از مولفههای رشد و توسعه کشور، توجه به ساخت ماشین آلات و تجهیزات میباشد و با همین دیدگاه، رشته فعالیت ماشین آلات و تجهیزات از سطح مدیرکل به یک معاونت با ۴ اداره کل ارتقا یافته است.
وی افزود: برای تعمیق ساخت داخل به یک برنامه میان مدت نیازمند هستیم و آماده همکاری نزدیک با انجمنها و تشکلها برای تببین نقشه راه این صنعت هستیم.
معاون هماهنگی و محیط کسب و کار تاکید کرد: مشارکت دادن انجمنها در سیاست گذاری و برنامه ریزی را با جدیت دنبال میکنیم و در این راستا موافق پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک بین انجمنهای مرتبط با صنایع ماشین سازی و تجهیزات جهت مانع زدایی و توسعه این صنعت هستیم.
نیازی همچین با اشاره به ابلاغ مصوبه جدید هیات دولت در خصوص حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین حوزه صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت خوبی برای شرکتهای دانش بنیان خصوصا در بخش ماشین آلات و تجهیزات در این آیین نامه ایجاد شده که باید از این فرصت برای توسعه صنایع دانش بنیان به ویژه این صنعت استفاده کرد.
وی به تفاهم نامه اخیر وزارت صمت و وزارت عتف اشاره و تاکید کرد: موضوع تامین نیروی انسانی ماهر، ارتباط بین صنعت و دانشگاه و برآورده کردن نیازهای صنعت با استفاده از ظرفیت حوزه آموزش و پژوهش در این تفاهم نامه دیده شده است.
وی همچنین افزود با توجه به ارزیابیهای کارشناسی صورت گرفته، مهمترین راهبرد در توسعه صنعت ماشین سازی و تجهیزات، توسعه فعالیتهای پیمانکاری تخصصی، ایجاد کنسرسیومهای تخصصی برای تجمیع سازندگان ماشین آلات و تجهیزات و شرکتهای طراحی و مهندسی در قالب شرکتهای کارخانه ساز با ارائه تضامین و خدمات پس از فروش و پرداخت تسهیلات ارزی بر اساس پیش فاکتور شرکتهای ایرانی است که باید به صورت جدی دنبال شود و این پروژهها در آیین نامه اخیر نیز پیش بینی شده است.
معاون هماهنگی و محیط کسب و کار در ادامه این جلسه گفت: یکی از اشکالات نظام تسهیلات دهی این است که برای همه فعالیتهای اقتصادی یک مدل و با شرایط یکسان، روش تامین مالی تعریف شده است.
نیازی توضیح داد: باید مدل تامین مالی هر فعالیت تولیدی باتوجه به ویژگی، شرایط و نوع آن صنعت تعریف شود.
وی گفت: شاید نیاز باشد برای برخی صنایع بجای ارائه تسهیلات به سازنده به خریدار تسهیلات داده شود تا بتواند قرارداد خرید با سازنده منعقد کند و این منابع در قالب نظام تامین مالی زنجیرهای به تولیدکننده منتقل شود.
معاون وزیر صنعت گفت: نیازمند یک تغییر نگرش در نظام تسهیلات در شبکه بانکی و بخش صنعت هستیم.
در این جلسه، اعضا انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) به بیان دیدگاها و راهکارهای خود برای توسعه این صنعت پرداخته و از ایجاد معاونت جدید ماشین آلات و تجهیزات استقبال کرده و آن را عاملی برای رشد و توسعه این بخش دانستند.
منبع: شاتانیوز