تاریخ: ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۲۸
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۷۳۷۰۶

۱۲۰۰ کیلومتر پروژه راهسازی اجرا نشده در خراسان جنوبی وجود دارد

۱۲۰۰ کیلومتر پروژه راهسازی اجرا نشده در خراسان جنوبی وجود دارد
‌می‌متالز - استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه راهسازی ۵۸۰ کیلومتر باند دوم و همچنین پروژه راه‌آهن زاهدان - بیرجند - قاین - یونسی در دست اجرا است، گفت: هزار و ۲۰۰ کیلومتر پروژه راهسازی اجرا نشده نیز در استان وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، جواد قناعت ظهر امروز در جمع خبرنگاران از اخذ مجوز گمرک تخصصی مرز ماهیرود جهت واردات ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به استان خبر داد.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ داشتن بالغ بر ۶۹۸ معدن از قطب‌های معدنی کشور محسوب می‌شود، اظهار داشت: از ۶۹ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور حدود ۵۰ نوع آن از قبیل زغال سنگ، طلا، سنگ‌های قیمتی و زینتی و ... در این استان وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه علی‌رغم ظرفیت‌های معدنی متأسفانه بخش قابل تأملی از معادن به صورت نیمه فعال و یا غیرفعال هستند، بیان داشت: در این راستا در اولین سفر استانی هیات دولت رئیس جمهور بر فعال‌سازی ظرفیت‌های معدنی استان برای رونق اقتصادی تأکید کرد.

قناعت گفت: از استان خراسان جنوبی با داشتن ذخایر قطعی بیش از ۷ میلیارد تن، به عنوان بهشت معادن نام برده می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه به منظور فعال کردن ظرفیت‌های این بخش چالش‌ها و مشکلات معادن استان بررسی شد، گفت: فرسودگی ماشین‌آلات معدنی از مهمترین علل نیمه فعال بودن بسیاری از معادن مطرح شده بود.

قناعت با بیان اینکه در حوزه راهسازی نیز ۵۸۰ کیلومتر باند دوم و پروژه راه‌آهن زاهدان- بیرجند- قاین - یونسی در دست اجرا است، گفت: هزار و ۲۰۰ کیلومتر پروژه راهسازی اجرا نشده نیز در استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد ماشین‌آلات راهسازی استان عمر طولانی داشته و مستهلک شده‌اند، ادامه داد: برای اجرای پروژه‌های راهسازی استان در افق ۱۰ ساله نیاز به حدود ۶۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین راهسازی است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به منظور تحقق دستور رئیس جمهور و اجرای سند تحول دولت مردمی در راستای چرخش‌های تحول آفرین و ارتقای بهره‌وری، ضرورت بهره‌گیری از تجهیزات و ماشین‌آلات متناسب و به روز در این زمینه از ضروریات بود، عنوان کرد: این ظرفیت در افغانستان مهیا بود، ولی متأسفانه گمرک رسمی ماهیرود با وجود تمامی امکانات و تأسیسات مورد نیاز در فهرست گمرکات مجاز به واردات ماشین‌آلات راهسازی و معدنی قرار نداشت.

قناعت تصریح کرد: در همین راستا درخواست مجوز گمرک تخصصی مرز ماهیرود برای واردات ماشین‌آلات معدنی و راهسازی را اعلام کردیم که با پیگیری‌های اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و توجه ویژه وزیر اقتصاد توانستیم این مجوز را اخذ کنیم.

وی با بیان اینکه تمامی امکانات در گمرک ماهیرود مهیا است و آمادگی ارائه خدمات وجود دارد، عنوان کرد: تجار کشور افغانستان نیز آمادگی لازم برای همکاری در این زمینه را اعلام کرده‌اند.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: اخذ این مجوز، گامی مؤثر برای رونق توسعه و اشتغال استان و کشور خواهد بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده