به گزارش میمتالز، سرمایه گذاری در سه ماهه اول ۱۴۰۱ همچنان از روند منفی سرمایه گذاریها در کشور خبر میدهد که تقریبا در حد صفر و منفی بوده است. این رشد منفی حاصل رکود و رشد منفی سرمایه گذاری در ساختمان به میزان ۴- درصد بوده است، اما ماشین آلات با سرمایه گذاری ۵.۸ درصد مواجه بوده است.
بخشهای دارای رشد منفی
همچنین صادرات و واردات، بخش کشاورزی، ساختمان، معادن، واسطه گری مالی و بانکها با رشد منفی مواجه بوده اند.
بخشهای دارای رشد مثبت
اما بخشهای صنایع و معادن، صنعت، خدمات، آب و برق و گاز، نفت وگاز، رشد مثبت داشته اند و بیشترین رشد را آب و برق و گاز داشته اند.
سهم بخشهای اقتصادی از تولید ناخالص داخلی
در سه ماهه اول ۱۴۰۱ سهم بخشهای اقتصادی از تولید ناخالص داخلی نشان میدهد که کشاورزی ۵.۲ درصد، صنایع و معادن ۴۰.۸ درصد، صنایع و معادن بدون نفت ۲۶.۳ درصد، نفت وگاز ۱۴.۴ درصد، معادن ۱.۴ درصد، صنعت ۱۳.۲ درصد، آب و برق وگاز ۸.۳ درصد، ساختمان ۳.۴ درصد، خدمات ۵۳.۷ درصد، عمده و خرده فروشی و رستورانها ۱۱.۳ درصد، حمل و نقل و ارتباطات و انبارداری ۹.۳ درصد وواسطه گری مالی ۶.۴ درصد از کل تولید ناخالص داخلی سهم داشته اند.
بر اساس آخرین نتایج حسابهای ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی GDP به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سه ماهه اول امسال به رقم ١٨٨٧ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٦١٤ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در فصل مشابه سال قبل با نفت ١٨١٨ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ١٥٤٨ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ٣,٨ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٤.٣ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠١ دارد.
نتایج مذکور حاکی از آن است که در فصل بهار ١٤٠١ رشته فعالیتهای گروه کشاورزی رشد منفی ٠,٨، گروه صنایع و معادن ٤.٢ و گروه خدمات ٣.٩ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٤٠٠، رشد داشته است.
در پاییز ۱۴۰۰ به عنوان اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم رشد اقتصادی کشور به ۴.۱ درصد و در زمستان ۱۴۰۰ به ۲.۲ درصد رسیده بود.
بدین ترتیب با ثبت رشد اقتصادی ۳.۸ درصدی در بهار امسال، متوسط رشد اقتصادی فصلی در ۳ فصل اخیر (دولت سیزدهم) به ۳.۳۹ درصد رسیده است. این در حالی است که متوسط رشد اقتصادی فصلی کشور در ۸ سال دولتهای یازدهم و دوازدهم ۲.۱۷ درصد بود.
بر این اساس تاکنون دولت رئیسی در ۳ فصل نخست عملکرد خود رشد اقتصادی کشور را نسبت به دولت روحانی بیش از ۵۶ درصد بیشتر کرده یا به عبارت دیگر ۱.۵ برابر کرده است.
متوسط رشد اقتصادی فصلی بدون نفت کشور در دولت سیزدهم ۳.۶ درصد بوده در حالی که در دولت روحانی ۲.۸ درصد بود.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت بر مبنای طبقه بندی ISIC.Rev٤ انجام میشود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخشهای زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخشهای استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است. گروه خدمات شامل زیر بخشهای عمده وخرده فروشی، فعالیت۱های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای مالی و بیمه، مستغلات، کرایه وخدمات کسب وکار و دامپزشکی، اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیتهای مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی وخانگی است.
منبع: اقتصادگردان