به گزارش میمتالز، این روزها دولت اسپانیا برای مقابله با بحران انرژی به دستور نخست وزیر این کشور سیاستهای ریاضتی و سختگیرانهای را در پیش گرفته است.
از زمان اجرایی شدن طرح صرفه جویی در مصرف انرژی اسپانیا در ۱۰ اگوست میلیونها چراغ هر شب در سراسر کشور خاموش میشوند. علاوه بر تابش نماهای ساختمانهای عمومی، روشنایی شبانه ویترین مغازهها نیز باید بعد از ساعت ۱۰ شب خاموش شود. علاوه بر این، محدودیت دمایی برای تهویه مطبوع و گرمایش ساختمانهای رسمی، مغازهها، رستورانها، سینماها و فرودگاهها تعیین شده است.
فرمان انرژی اسپانیا اولین گام پدرو سانچز، نخست وزیر سوسیالیست برای اجرای طرح گاز اضطراری اتحادیه اروپا است. این قانون تصریح میکند که ۲۷ کشور عضو مصرف گاز خود را کاهش دهند. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا با کاهش ۱۵ درصدی – در ابتدا به صورت داوطلبانه – موافقت کردند. برای مثال، برای اسپانیا که کمتر از آلمان به گاز روسیه وابسته است، روی کاهش هفت درصدی توافق شد.
"اس ار اف" سوئیس در گزارشی نوشت: اتحادیه اروپا در حال بررسی تعیین سقف قیمت برق است. اسپانیا در حال حاضر چنین سقف قیمت برقی را دارد. این کشور توانسته است قیمت برق خود را برای حدود سه ماه محدود کند. اسپانیا به ندرت به شبکه برق سراسری اروپا متصل است، برق زیادی از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید میکند و چندان وابسته به گاز روسیه نیست. اما نگاهی به اسپانیا نشان میدهد که سقف قیمت برق نوشدارویی برای مقابله با افزایش قیمت انرژی نیست.
یک مگاوات ساعت برق در اسپانیا بسته به زمان روز بین ۹۵ تا ۲۴۰ یورو هزینه دارد. با این همه در آلمان یا فرانسه این هزینه چندین برابر بیشتر است، اما اسپانیاییها نیز از قیمت بالای برق شکایت دارند. یک مادر جوان در اخبار اسپانیایی میگوید: قیمتها باید کمتر باشد، آنچه ما میپردازیم ظالمانه است.
با وجود تعیین سقف قیمت برق در اسپانیا، اما همچنان نگرانیهای مالی وجود دارد. به گفته "ماریو سانچز هررو" از دانشگاه کامپلوتنس مادرید، این به این دلیل است که دستمزدها در اسپانیا از جمله کمتر از سوئیس است.
این اقتصاددان متخصص در بازار انرژی میگوید: بنابراین اسپانیاییها با افزایش قیمت برق از نظر مالی قربانیهای بیشتری نسبت به سوئیسیها میدهند. با این همه اسپانیاییها خود را با سوئیس، فرانسه یا آلمان مقایسه نمیکنند. آنها با آنچه یک سال پیش پرداخت کرده اند مقایسه میکنند.
در ادامه این گزارش آمده است: حتی با وجود تعیین سقف قیمت، قیمت برق در اسپانیا تا ۸۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است. علاوه بر این تورم بیش از ۱۰ درصد در این کشور وجود دارد. چون پول ارزش خود را از دست میدهد، قدرت خرید کاهش مییابد.
به گفته سانچز هررو، مردم اسپانیا خواهان دستمزدهای بالاتر هستند، اما وقتی شرکتها بیشتر هزینه میکنند، قیمتها همچنان بیشتر میشود. با این حال، این کارشناس بر این باور است که سقف قیمت برق کار ساز است و بدون این طرح قیمت برق حتی در اسپانیا از این هم بالاتر خواهد رفت.
وی تاکید کرد:، اما تعیین سقف به تنهایی کافی نیست، ما باید گاز را از معادلهای که برای محاسبه قیمت برق استفاده میشود حذف کنیم. بازار جدیدی نیاز است که در آن گاز گران، قیمتها را مخدوش نکند. این کارشناس میگوید: اکنون که سهم انرژیهای تجدیدپذیر بسیار ارزان در حال افزایش است، باید قیمت برق را متفاوت تعیین کنیم. تنها در صورتی که قیمت برق از قیمت گاز جدا شود، قیمت برق در اسپانیا و اروپا در بلندمدت قابل کنترل است.
منبع: خبرگزاری تسنیم