به گزارش میمتالز، امروز قیمت سکه در حالی کاهش ۱.۲ درصدی را تجربه کرد که قیمت دلار حتی ۰.۳ درصد رشد کرده بود و طلای جهانی هم تنها ۰.۷ درصد افت داشت.
اما چرا سکه در مقایسه با طلای جهانی، آن هم با وجود صعود قیمت دلار دچار افت جدیتر شده است؟ دو سناریو را در خصوص علت افت سکه میتوان مطرح کرد:
۱- قیمت طلای جهانی طی یک هفته اخیر حدود ۶۰ دلار کاهش داشته و به ۱۶۶۷ دلار بر اونس رسیده است. از دست دادن مرز ۱۷۰۰ دلاری و رسیدن به کمترین قیمت دو سال اخیر، بسیاری از معاملهگران داخلی طلا و سکه را ترسانده است.
در همین حال، هفته جاری برای طلای جهانی مهم و حساس است. دو روز دیگر (۲۱ سپتامبر) فدرال رزرو آمریکا تصمیم خواهد گرفت چه میزان نرخ بهره خود را افزایش دهد. افزایش نرخ بهره بر عملکرد طلای جهانی اثر منفی دارد؛ چراکه اولا، موجب میشود داراییها به سمت سرمایهگذاریهای درآمد ثابت بروند و هزینه فرصت نگهداری طلا افزایش یابد. ثانیا، هدف فدرال رزرو از افزایش نرخ بهره مهار تورم است و در حالیکه محیط تورمی به نفع طلاست، به نظر میرسد بانک مرکزی ایالات متحده اجازه نخواهد داد افسار تورم از دستش خارج شود.
۲- قیمت سکه حباب چشمگیر نزدیک به ۲ میلیون تومانی دارد و احیای برجام میتواند ریسک جدیتری برای خریداران سکه نسبت به خریداران ارز باشد. چرا که انتظار میرود در صورت توافق هستهای، سکه حداقل شاهد تخلیه حباب باشد. از این رو میتوان این سناریو را مطرح کرد که رشد قیمتها فرصتی شده تا برخی خریداران سکه از این بازار خارج شوند. اما این سناریو کمتر محتمل به نظر میرسد. چراکه همین چندی پیش یعنی ۲۲ شهریور حباب سکه به بیشترین سطح حدود دو سال اخیر رسید. به نظر میرسد تا زمانی که بازارها نسبت به احیای برجام تردید داشته باشند و خرید ارز هم با محدودیت مواجه باشد، بازار سکه و طلا مقصد سرمایهگذاری بسیاری باشد.
امروز قیمت دلار با رشد ۹۰ تومانی (۰.۳ درصدی) به ۳۱۶۲۰ تومان رسید. دلار دیروز با خبر سفر علی باقری کنی به نیویورک از سقف ۳۱۹۰۰ تومان تا کف ۳۱۵۰۰ تومان نزول کرده بود. اما ادامهدار نشدن افت دلار نشان از آن دارد که معاملهگران بازار ارز تا مشاهده سیگنالهای مثبت جدیتر درباره برجام در سمت فروش ظاهر نخواهند شد. در همین حال در صورت تیرهتر شدن چشمانداز احیای برجام احتمال بازگشت به سقفهای ۳۲ و ۳۳ هزار تومان وجود دارد.
منبع: فردای اقتصاد