تاریخ: ۰۳ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۸
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۲۷۵۱۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بخش خصوصی برنده اقدامات مؤثر دولت در توسعه روابط تجاری با همسایگان

بخش خصوصی برنده اقدامات مؤثر دولت در توسعه روابط تجاری با همسایگان
‌می‌متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و امارات با اشاره به اقدامات موثر دولت در توسعه روابط تجاری گفت: دولت تنش‌زدایی با همسایگان را در دستور کار قرار داد که فراهم‌سازی فضای بهتر برای مراودات تجاری را به دنبال دارد و بخش خصوصی تلاش می‌کند از فضای ایجاد شده استفاده کند.

به گزارش می‌متالز، عرفان شاکری در گفت‌وگویی اظهار داشت: در پنج ماهه نخست امسال ارزش صادرات ایران به کشور امارات ۲.۷ میلیارد دلار و ارزش واردات ما از امارات حدود ۶ میلیارد دلار بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات با اشاره به اتفاقات مثبت سیاسی بین دو کشور ایران و امارات، پیش‌بینی کرد که فعالیت اقتصادی بین دو کشور نیز توسعه یابد بنابراین امیدواریم که مراودات تجاری بین دو کشور در نیمه دوم سال افزایش یابد.

وی افزود: در سال گذشته امارات بزرگترین وارد کننده کالا به ایران بود بنابراین این کشور به لحاظ تجاری شریک با اهمیتی برای ایران به شمار می‌رود.

شاکری گفت: برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور باید بر روی انعقاد موافقتنامه‌های تجاری تمرکز کرد که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها انعقاد توافقنامه شراکت راهبردی تجاری است که به دنبال آن می‌توان موافقتنامه‌های بیشتری از جمله تهاتر و تجارت آزاد را بین دو کشور منعقد کرد و این موارد می‌تواند به افزایش سهم تجاری دو کشور کمک کند.

وی افزود: تجار ما علاقمندند که سطح روابط تجاری در زمینه‌های مختلف بین دو کشور گسترش یابد بنابراین باید در راهبرد اقتصادی این مسائل را در نظر داشته باشیم و پتانسیل‌های موجود را از طریق کشور‌هایی که مراودات تجاری کمتری با آن‌ها داشته ایم را رقم بزنیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات با بیان اینکه یکی از راه‌های توسعه روابط تجاری جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، اظهار داشت: در این زمینه راهکار‌هایی را به مسئولان ارائه کرده‌ایم، اما باید جذابیت لازم را برای سرمایه گذار خارجی ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه کشور امارات یک هاب ترانزیتی است، گفت: نقل و انتقالات مالی و مراودات کالایی و ترانزیتی در این کشور بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید از این منطقه برای صادرات کالا به کشور‌های حوزه خلیج فارس و کشور‌های آفریقایی استفاده کنیم بنابراین هر چقدر حضور ما در منطقه بیشتر باشد شانس توسعه صادرات ما نیز بیشتر است.

وی افزود: با اعزام هیات‌های تجاری به امارات و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک برای معرفی محصولات کشورمان می‌توان امیدوار بود تا با توسعه صادرات تراز تجاری را با این کشور در آینده مثبت کرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات درباره کالا‌های وارداتی از امارات، اظهار داشت: ما چندان محصول نهایی از کشور امارات وارد نمی‌کنیم، اما ممکن است مواد غذایی تولید این کشور و یا مواد غذایی تولید شرکت‌های خارجی را از این کشور وارد کنیم ضمن اینکه کالا‌هایی مانند قطعات کامپیوتر، موبایل را نیز از امارات وارد می‌کنیم.

وی در مورد کالا‌های صادراتی ایران به امارات نیز گفت: صادرات ما به این کشور بیشتر شامل محصولات کشاورزی، مواد غذایی و محصولاتی نظیر پسته و زعفران است.

شاکری درباره اقدامات موثر دولت سیزدهم در توسعه روابط تجاری گفت: در این باره دولت کار‌های خوبی انجام داده مانند بحث تنش‌زدایی با همسایگان که در راس امور بوده است و حضور سفیر ایران در امارات در آینده نزدیک در زمینه توسعه روابط تجاری بسیار موثر است، زیرا این اقدامات در ادامه اعزام رایزن بازرگانی و فراهم‌سازی فضای بهتر برای مراودات تجاری را به دنبال خواهد داشت و بخش خصوصی تلاش می‌کند از فضای ایجاد شده نفع وافی و کافی را ببرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات با بیان اینکه تجارت ایران و امارات در اوایل دهه ۹۰ شمسی حدود ۴۰ میلیارد دلار بود، افزود: اکنون نیز زمینه افزایش مبادلات بسیار بالاست، اما باید پیشنهادات بخش خصوصی برای توسعه روابط تجاری مورد توجه قرار گیرد و در کنار آن باید سیاست‌های کلان نیز در راستای توسعه روابط تجاری باشد.

منبع: اگزیم نیوز

عناوین برگزیده