به گزارش میمتالز، "مجید حبیبی"، افزود: شرکتهای بیمهای هم همانند صندوقهایی هستند که ریسکهای مورد نیاز سهامداران خود را پوشش میدهند و این مختص به اقتصاد ایران نیست و در سایر کشورها هم دیده میشود.
وی، خاطرنشان کرد که معمولا یک بانک یا موسسه اعتباری به عنوان سهامدار اصلی، بخشی از فعالیت شرکت بیمهای را هدایت میکند و اولین معضل این است که آن شرکت بیمهای انگیزه لازم را برای انجام یکسری از فعالیتهای اقتصادی از دست میدهد، زیرا همیشه یک منبع عظیمی ازپرتفوی از سوی سهامدار به آن شرکت تزریق میشود.
حبیبی، ادامه داد: دومین مشکل، نگرانی است که برای مدیرآن شرکت پیش میآید که اگراین سهامدار پرتفوی خود را از شرکت بگیرد، وضعیت مالی شرکت دچار چالش میشود، بنابراین شرکت بیمهای ناچار است که خدمات خاصی را به سهامدار اصلی خود ارائه دهد.
معاون فنی اموال شرکت بیمه آرمان، گفت که با اجرایی شدن آیین نامه حاکمیت شرکتی، وضعیت شرکتها بهبود پیدا کرده است.
وی، با بیان اینکه همواره یکی از منتقدان آزاد سازی تعرفههای بیمهای بوده است، گفت که درحال حاضر تعیین نرخ بهره بانکی آزاد نیست وکارگزاران بورسی هم آزاد نیستند که هرکارمزدی خواستند از معاملات دریافت کنند، اما صنعت بیمه یک دهه قبل آزاد سازی تعرفهها را انجام داد.
حبیبی، اظهارکرد: آزاد سازی تعرفههای بیمهای باعث شد که رقابت درون خانوادگی ایجاد شده و با این اهرم که شرکتهای دیگر نرخ و شرایط پایین تری ارائه میدهند، شرکتها را وادار کرد که ریسک اعتبار خود را دو چندان کنند.
معاون فنی اموال شرکت بیمه آرمان، با بیان اینکه هیچکدام از بانکها به صورت ظاهری مالک اصلی شرکت بیمه نیستند، افزود:بیمه مرکزی میتواند به شرکتهای بیمهای فرصتی ۳ ساله بدهد که تنها ۳۰ درصد از ترکیب پرتفوی خود را به سهامدار اصلی اختصاص دهند که در این صورت سبد ریسک شرکتها متنوعتر میشود.
به اعتقاد حبیبی، کاهش نرخهای موجود در بازار بیمه دامپینگ نیست و اهرم فشاری است که از سوی سهامدار اصلی به شرکت بیمه تحمیل میشود، زیرا اگر پرتفوی خود را از آن شرکت بگیرد حداقل ۷۰ درصد از پرتفوی شرکت از بین میرود.
وی، ادامه داد: درحال حاضرسبد واقعی پرتفوی بیمه کشور با این همه صنعتی که وجود دارد رقم بسیار ناچیزی است.
منبع: چابک آنلاین