به گزارش میمتالز، متن جوابیه به این شرح است:
پس از اینکه آیین نامه اولیه در هیات وزیران به تصویب رسید تدوین دستور العمل اجرایی در دفتر تخصصی خودرویی وزارت صمت آغازشد. در کارگروههای تخصصی با حضور واردکنندگان، تولیدکنندگان خودرو، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی کار تدوین دستور العمل انجام شد و همزمان ازشرکتهایی که برنامه واردات را در دستور کار خود داشتند در خواست شد تا برنامههای خود را به دفتر خودرویی وزارت صمت ارسال کنند پس از دریافت، درخواست آنها مورد بررسی قرار گرفت و درحال حاضر مطابق با آیین نامه واردات و دستور العمل اجرایی، آیین نامه فراینده واردات آغاز شده است.
طبق دستورالعمل آیین نامه، بحث سود بازرگانی براساس کتاب قوانین صادرات و واردات و سود بازرگانی مطابق با آن چیزی که تا امروز بوده در نظر گرفته میشود و سود شرکت به صورت یک سود متعارف خواهد بود. اما باتوجه به اینکه بازاردربخش خودرویی یک بازار نا مشخص است موضوع میزان تقاضا و قیمت هم در نظر گرفته میشود و خودروهایی که وارد میشوند در بورس کالا عرضه خواهند شد و ماوتفاوت قیمت پایه + سود بازرگانی و سود متعارف شرکت با قیمتی که در بورس به فروش خواهد رفت به عنوان سود قطعی توسط دولت برداشت میشود به این صورت که خودرو در بورس به فروش میرسد و سازمان بورس قیمت محصول را براساس قیمت فوق و هزینههای حمل و نقل که سیف میشود با سود بازرگانی دولت و حقوق گمرکی و همچنین سود شرکت، پرداخت میکند در نهایتا سازمان بورس به دولت تحت عنوان سود بازرگانی قطعی پرداخت میکند. بر این اساس هم محصولات خودرویی به دست مردم میرسد هم واسطه گری کاهش پیدا میکند و سود بازرگانی در بخشهای مربوط به فناوریهای خودرویی هزینه خواهد شد؛ و اینکه بازار خودرو ملتهب است و مجبور هستیم که خودرو را در بورس به فروش برسانیم.
در واقع سازمانها و بخشهای مختلف در اقتصاد کلان کشور موثرهستند و روی این موضوع تاثیر دارند و وزارت صمت به تنهایی نمیتواند آنها را کنترل کند.
نکته بعدی در خصوص سقف ۱۰ و ۲۰ هزار دلار است. با توجه به اینکه هدف اصلی در واردات درمرحله اول دستیابی عموم اقشار به خودروهای وارداتی است و همچنین با توجه به سقف ارزی که به این موضوع تخصیص داده شده است، معادل یک میلیارد دلار است براین اساس برای اینکه تعداد خودرویی که وارد بازار میشود تعداد مناسبی باشد نیاز است برای محصولات خودرویی سقف قیمتی در نظر گرفته شود.
با توجه به تلاشهای وزارت صمت به دنبال این هستیم که بتوانیم واردکننده محترم را حمایت کنیم تا ظرف مدت کوتاهی واردات را در بخش خودرو به انجام برساند به هر حال سالهاست که وارداتی صورت نگرفته و سامانهها نیازمند به روز رسانی و اصلاح هستند.
منبع: شاتانیوز