به گزارش میمتالز، ابوالفضل خلخالی درخصوص وضعیت واردات خودرو، اظهار داشت: در وزارت صنعت براساس آیین نامه اجرایی مصوبه هیئت وزیران مبنی بر واردات خودرو روند بررسی و اجرای مصوبه واردات خودرو در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با متقاضیان جلساتی برگزار شده تا نحوه اجرایی شدن واردات خودرو به صورت کارشناسی شده انجام شود، گفت: براین اساس نوع خودرو، نوع برند و تعداد خودروها در حال بررسی است.
معاون دفتر تخصصی صنایع خودرو وزارت صنعت، ادامه داد: علاوه براین اجرایی شدن این مصوبه نیازمند تفاهم نامههای وزارت صنعت با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه است که در این رابطه نیز درحال برگزاری جلسات مختلف جهت به نتیجه رسیدن موضوعات هستیم.
خلخالی تصریح کرد: متقاضیانی که خواستار واردات خودرو هستند باید تاییدیه خدمات پس از فروش و سرمایه گذاری در حوزه فناورانه را معرفی کنند تا در آینده ما شاهد واردات منطقی خودرو به کشور باشیم.
معاون دفتر تخصصی صنایع خودرو وزارت صنعت در ادامه صحبتهای خود در خصوص سرمایه گذاری فناورانه برای متقاضیان واردات خودرو، گفت: سرمایه گذاری در حوزه موتورهای کم مصرف، گیربکس اتوماتیک، باطری لیتیون، الکتروموتور، درایوهای خودروهای برقی مراکز آزمون خودرو واحدهای کنترلی خودرو از جملهای سی یو را میتوان جزو اولویتهای سرمایه گذاری برای انتقال فناورانه به شمار آورد.
در دستورالعمل آییننامه واردات خودرو، بحث سود بازرگانی بر اساس کتاب قوانین صادرات و واردات و سود بازرگانی مطابق با آن چیزی که تا امروز وجود بوده، در نظر گرفته میشود و سود شرکت به صورت یک سود متعارف خواهد بود.
اما با توجه به اینکه بازار خودرو یک بازار نامشخص است موضوع میزان تقاضا و قیمت هم در نظر گرفته میشود و خودروهایی که وارد میشوند در بورس کالا عرضه خواهند شد و مابهالتفاوت قیمت پایه، به همراه سود بازرگانی و سود متعارف شرکت با قیمتی که در بورس به فروش خواهد رفت بهعنوان سود قطعی توسط دولت برداشت میشود. به این صورت که خودرو در بورس به فروش میرسد و سازمان بورس قیمت محصول را بر اساس قیمت فوق و هزینههای حمل و نقل با سود بازرگانی دولت و حقوق گمرکی و همچنین سود شرکت، پرداخت میکند در نهایت سازمان بورس به دولت تحت عنوان سود بازرگانی قطعی پرداخت میکند. بر این اساس سود بازرگانی در بخشهای مربوط به فناوریهای خودرویی هزینه خواهد شد.