به گزارش میمتالز، روحالله عباسپور با بیان اینکه سرمایهگذاری در برخی از معادن کشور توجیه اقتصادی ندارد، اظهار داشت: یکی از دلایل راکد و غیرفعال شدن برخی از معادن فقدان توجیه اقتصادی برای فعالیت در آنها است و در این حوزه باید کار کارشناسی دقیقتری انجام شود تا بیجهت جواز کشف و بهرهبرداری برای چنین معادنی صادر نشود.
وی اضافه کرد: مجوز استخراج معادن باید بر اساس ارزش افزوده و درآمدی صادر شود که از فعالیت معادن به دست میآید و نباید برای معادنی که تولیدات آنها ارزش بالایی ندارد، به آسانی مجوز استخراج و بهرهبرداری صادر کرد.
عباسپور با بیان اینکه فعالیت همه معادن و واحدهای معدنی باید پیوست زیستمحیطی داشته باشد، گفت: وقتی میزان ضرر و زیان فعالیتهای برخی معادن برای محیط زیست از میزان درآمدزایی و سرمایه آنها بیشتر است، باید جلوی فعالیت چنین معادنی گرفته شود و اجازه ندهیم که به خاطر استخراج سنگهای معدنی کمارزش محیط زیست به آسانی تخریب شود.
وی ادامه داد: برای نمونه در استان قزوین معادن شن و ماسه زیادی داریم که خیلی از افراد هم تمایل دارند برای استخراج از این معادن مجوز کشف و بهرهبرداری بگیرند، اما دستگاههای مسئول باید به این نکته توجه کنند که چنین معادنی ارزش اقتصادی بالایی ندارند و اگر میزان خسارت آنها به طبیعت و راههای روستایی محاسبه شود، به این نتیجه میرسیم که زیان آنها برای استان بیشتر از سود آنها است.
نماینده آوج و بویینزهرا در مجلس با اشاره به لطماتی که فعالیت معادن به جادههای روستایی وارد میکند، گفت: دو سال قبل در شورای معادن استان قزوین مصوب شد که بخشی از درآمد معادن برای ترمیم راههای روستایی هزینه شود، اما به نظر میرسد این مصوبه هنوز جنبه اجرایی پیدا نکرده و برخی از بهرهبرداران معادن از پرداخت خسارت خودداری میکنند.
عباسپور افزود: برای بهرهبرداری درست از معادن باید زنجیره ارزش تعریف کنیم، یعنی با شناسایی ظرفیتهای معادن صنایع پاییندستی مرتبط با این معادن را ایجاد کنیم تا از خامفروشی سنگ معدن جلوگیری شود و با فرآوری این سنگها هم بتوانیم مواد اولیه صنایع مختلف را تولید کنیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم