به گزارش میمتالز، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در گزارش خود با اشاره به سیاستهای پولی تهاجمی در اقتصادهای پیشرفته، هشدار داد که اقتصاد جهان در آستانه رکود است.
بهگفته این سازمان، افزایش نرخهای بهره بانکی، از جمله اقدامات فدرال رزرو (بانک مرکزی) ایالات متحده، میتواند باعث رکود اقتصادی حتی بدتر از رکود سال ۲۰۰۸ شود.
در این گزارش آمده است: همه مناطق (جهان) تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، اما زنگ خطر بیشتر برای کشورهای در حال توسعه به صدا درآمده است، که بسیاری از آنها به نکول بدهی نزدیکتر شدهاند.
گزارشها حاکی است که مناطق شرق و جنوب شرق آسیا قرار است نرخهای رشد کمتری را نسبت به پنج سال قبل از همهگیری ویروس کرونا ثبت کنند.
آنکتاد همچنین خاطرنشان کرد که افزایش نرخ بهره در ایالات متحده در سال جاری میلادی حدود ۳۶۰ میلیارد دلار از درآمد آینده کشورهای در حال توسعه بهاستثنای چین کاهش خواهد داد.
ربکا گرینسپن، دبیرکل آنکتاد گفت: ما هنوز وقت داریم تا از لبه (پرتگاه) رکود به عقب برگردیم. هیچ چیز اجتنابناپذیر نیست. ما باید مسیر خود را تغییر دهیم.
بر اساس این گزارش، آنکتاد پیشبینی کلی رشد جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۲ را از رقم برآوردشده ۲.۶ درصد در ارزیابی ماه مارس به ۲.۵ درصد کاهش داد. این سازمان رشد ۲.۲ درصدی را برای سال آینده پیشبینی کرده است.
ماه گذشته میلادی، صندوق بینالمللی پول (IMF) همچنین هشدار داد که برخی کشورها ممکن است در سال ۲۰۲۳ وارد رکود شوند و در بازبینی پیشبینی رشد اقتصاد جهان، ارقام خود را کاهش داد.
منبع: خبرگزاری تسنیم