تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۱۲
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۲۷۶۴۳۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
به مناسبت روز جهانی استاندارد عنوان شد؛

استقرار استاندارد‌های مدیریتی سرلوحه کار‌ها در فولاد مبارکه

استقرار استاندارد‌های مدیریتی سرلوحه کار‌ها در فولاد مبارکه
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در خاورمیانه از بدو تأسیس، استقرار استاندارد‌های مدیریتی در حوزه‌های مختلف را سرلوحه کار خود قرار داده است. این سیاست ناشی از استراتژی سازمان مبنی بر ارتقای قابلیت‌های سازمانی، حرکت نظام‌مند و یکپارچه در مسیر بهبود مستمر و تعالی سازمانی بوده است.

به گزارش می‌متالز، بیست‌ودوم مهرماه به نام روز جهانی استاندارد نام‌گذاری شده است. به همین مناسبت خبرنگار ایراسین ضمن مصاحبه‌های جداگانه‌ای با علی کیانی، رئیس سیستم‌های مدیریتی کیفیت و سرآمدی و محمدعلی زمانی رئیس پشتیبانی فنی مشتریان فولاد مبارکه با محوریت موضوع استاندارد در فولاد مبارکه، دستاورد‌های این شرکت را در این حوزه جویا شده است که در پی می‌خوانید.


استقرار استاندارد‌های مدیریتی سرلوحه کار‌ها در فولاد مبارکه


علی کیانی، رئیس سیستم‌های مدیریتی کیفیت و سرآمدی

از استاندارد‌ها به‌عنوان زبان مشترک در دنیای امروز یاد می‌کنند که کسب‌وکار جهانی را امکان‌پذیر و معنابخش نموده است. اقتصاد و تجارت جهانی بدون حضور استاندارد‌ها امکان رشد و حرکت ندارد و ازاین‌رو در تمام کشور‌ها و حتی سازمان‌ها، بخش‌ها و مراکزی مسوولیت نظارت و راهبری تدوین و اجرای آن‌ها در حوزه‌های مختلف را بر عهده دارند.

اگر دسته‌بندی استاندارد‌ها را بر اساس استاندارد‌های فنی و مدیریتی در نظر بگیریم، سازمان ISO یکی از سازمان‌هایی است که در سطح بین‌المللی و در زمینه تدوین و انتشار استاندارد‌های مدیریتی در موضوعات مختلف فعالیت می‌کند. استاندارد‌های مدیریتی به‌منظور ایجاد تعریفی واحد و موردتأیید میان تمامی کشور‌های دنیا برای ایجاد هماهنگی در خصوص فعالیت‌های اقتصادی، فنی، علمی و تحقیقاتی تدوین می‌شوند.

شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در خاورمیانه از بدو تأسیس، استقرار استاندارد‌های مدیریتی در حوزه‌های مختلف را سرلوحه کار خود قرار داده است. این سیاست ناشی از استراتژی سازمان مبنی بر ارتقای قابلیت‌های سازمانی، حرکت نظام‌مند و یکپارچه در مسیر بهبود مستمر و تعالی سازمانی بوده است.

شرکت تاکنون موفق به اخذ ۱۲ استاندارد مدیریتی گردیده است (جدول پیوست) و استقرار دو استاندارد ISO ۵۶۰۰۱ در زمینه مدیریت نوآوری و ISO ۲۷۰۰۱ در زمینه امنیت اطلاعات را در دست اقدام دارد.


اخذ گواهینامه‌های استاندارد هم‌زمان با توسعه سبد محصولات


محمدعلی زمانی، رئیس پشتیبانی فنی مشتریان

شرکت فولاد مبارکه از سال ۱۳۷۵ اقدام به اخذ اولین پروانه استاندارد ملی ایران برای محصول گرم نوردیده ساختمانی با کیفیت معمولی نمود و در سال‌های بعد هم‌زمان با توسعه شرکت و تولید محصولات جدید، اقدام به اخذ پروانه استاندارد ملی برای محصولات شرکت به شرح ذیل گردید:

  1. ورق فولادی گرم نوردیده با کیفیت ساختمانی (سازه‌ای)؛

  2. ورق فولادی گرم نوردیده با کیفیت کششی و معمولی؛

  3. ورق فولادی سرد نوردیده با کیفیت کششی و معمولی؛

  4. ورق فولاد کربنی گالوانیزه گرم پیوسته با کیفیت معمولی، شکل‌دهی متوسط و کششی؛

  5. ورق فولادی پیش رنگ‌شده گالوانیزه؛

  6. ورق قلع‌اندود.


از پروانه‌های استاندارد فوق، ورق فولادی پیش‌رنگ‌شده گالوانیزه پروانه استاندارد تشویقی دارد و بقیه استاندارد‌ها پروانه اجباری دارند. ورق قلع‌اندود نیز دارای پروانه استاندارد تشویقی بود که از سال ۱۳۹۸ مطابق بخشنامه سازمان ملی استاندارد به استاندارد اجباری تغییر کرد.

کلیه پروانه‌های استاندارد ملی برای محصولات فوق به‌طور دائم از زمان صدور تمدید شده و تست‌های مربوطه توسط اداره استاندارد یا آزمایشگاه‌های مورد تأیید اداره استاندارد انجام و نتایج تست‌ها بر روی پرتال سازمان ملی استاندارد بارگذاری می‌گردد.

فولاد مبارکه در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ در همایش‌های سالانه سازمان ملی استاندارد که در روز جهانی استاندارد برگزار می‌گردد به‌عنوان واحد نمونه استانی و واحد نمونه کشوری توسط سازمان ملی استاندارد معرفی شد.

در طی این سال‌ها فولاد مبارکه یکی از اعضای اصلی تدوین استاندارد محصولات فولادی در کمیته‌های تدوین و بازنگری سازمان ملی استاندارد بوده است. ازجمله استاندارد‌هایی که فولاد مبارکه در تدوین آن‌ها همکاری داشته است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. محصولات تخت فولادی یا پوشش روی نیکل (ZN) به روش الکترولیتی؛

  2. محصولات تخت فولادی سرد نوردیده با استحکام تسلیم بالا برای شکل‌دهی سرد؛

  3. سیم فولادی و محصولات سیمی-پوشش‌های فلزی و غیرآهنی بر روی سیم فولادی؛

  4. شمش- تختال فولادی کربنی ساده غیرآلیاژی و کم‌آلیاژ جهت فرایند شکل‌دهی گرم؛

  5.  تسمه (نوار ورق باریک فولاد نرم پوشش‌دهی‌شده سرد نوردیده) برای شکل‌دهی سرد؛

  6.  ورق فولاد الکتریکی سرد نوردیده غیرآلیاژی و بسیاری از استاندارد‌های دیگر که در سازمان ملی استاندارد تدوین گردیده است.


از دیگر موارد قابل‌توجه عضویت فولاد مبارکه در کمیته‌های فنی تدوین استاندارد‌های بین‌المللی است که زیرمجموعه سازمان بین‌المللی ایزو به شمار می‌آید، از جمله کمیته فنی اصلی (TC) و کمیته فرعی (SC) که کمیته اصلی TC ۱۷ ایران تحت عنوان کمیته متناظر فولاد است.

کمیته متناظر فولاد در تدوین و تجدیدنظر استاندارد‌های منطقه‌ای بین‌المللی فعالیت دارد که سازمان‌های مشارکت‌کننده در آن عبارت‌اند از سازمان ملی استاندارد ایران، اداره کل استاندارد خوزستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه ملی صنعتی فولاد ایران و فولاد مبارکه.

همکاری فولاد مبارکه با سازمان ملی استاندارد علاوه بر فعالیت‌های گفته‌شده باعث افزایش کیفیت محصولات شرکت فولاد مبارکه نیز شده است. همچنین، ارتباط فولاد مبارکه با سازمان ملی استاندارد در زمینه آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشگاه، اخذ گواهی NACI از مرکز تأیید صلاحیت ایران و گواهی‌های کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاه نیز از جمله موارد حائز اهمیت است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین