تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۸۳۴
کد خبر: ۲۷۶۷۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

بهترین گرانیت سیاه جهان را در تویسرکان بیابید

می متالز - تنوع مواد معدنی در استان همدان باعث شده است که این استان جزو محدوده‌های معدنخیز کشور به شمار رود.
بهترین گرانیت سیاه جهان را در تویسرکان بیابید

به گزارش می متالز، به گفته فعالان معدنی استان همدان، رکود بازار، نبود نقدینگی کافی و همچنین قدیمی بودن ماشین‌آلات معدنی، جزو مهم‌ترین مشکلات معدنکاران است. استان همدان باوجود ظرفیت بالا در تولید سنگ‌های تزئینی، به دلیل به‌روز نبودن دستگاه‌های برش نتوانسته است در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشد.

 


۲۶ ماده معدنی شناخته شده در همدان

در همین زمینه، رحیم مرتضایی، رئیس خانه معدن استان همدان، اظهار کرد: از نظر تنوع ۴۱ درصد از انواع معادن ایران در استان همدان هستند. این استان ۲۶ نوع ماده معدنی دارد و در مجموع، ۳.۵ درصد ذخایر کل کشور در این استان است.
وی با اشاره به مناطق فلززایی در استان همدان، گفت: منطقه قروه اسدآباد دارای ذخایر قابل توجه سنگ آهن مگنتیت است. همچنین بخشی دیگر از معادن فلزی در جنوب ملایر هستند که این معادن شامل سرب، روی و سنگ آهن هماتیت است. معدن آهنگران ملایر که در اصل بزرگ‌ترین معدن سرب و روی ایران است از سال ۱۳۳۰ بهره‌برداری را شروع کرد.
این فعال اقتصادی در ادامه درباره کانی‌های غیرفلزی استان همدان، گفت: انواع سیلیس و فلدسپات در استان همدان وجود دارد. درجه یک بودن فلدسپات، با درجه فروش بالای ۹۸ درصد، همدان را به یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان این کانی سنگی تبدیل کرده است.
مرتضایی با بیان اینکه همدان مهم‌ترین تولیدکننده لعاب کاشی و سرامیک در کشور است، بیان کرد: نبود صنایع تبدیلی در استان باعث انتقال این مواد اولیه به یزد و اصفهان شده و از آنجایی‌که ایران سومین تولیدکننده کاشی و سرامیک در جهان است، نقش استان همدان در این زمینه بسیار پررنگ است. به گفته رئیس خانه معدن همدان، ۴ معدن آندالوزیت با ذخیره ۷۰۰ میلیون تن در استان همدان وجود دارد که این معادن جزو نسوزها هستند و در صنعت کاربرد ویژه‌ای دارند. همچنین بهترین گرانیت سیاه جهان در منطقه تویسرکان تولید می‌شود. علاوه بر این، معادن گل پنبه‌ای استان همدان در کشور بی‌مانند هستند. وی با بیان اینکه فرآوری سنگ در استان همدان انجام نمی‌شود، گفت: استان همدان در تولید سنگ نمای تراورتن و سنگ‌های آهکی، دارای ذخایر غنی با خلوص بالاست. همچنین این استان دومین ذخیره دولومیت ۲۵ درصد را در ایران دارد. امروز در جهان از دولومیت‌ها منیزیم استخراج می‌شود. از این‌رو این فلز در صنایع مختلف کاربرد دارد.

 

دلایل غیرفعال شدن معادن همدان

مرتضایی درباره تعداد معادن غیرفعال در کشور، گفت: ۴۰ درصد معادن استان تعطیل هستند و تعطیلی آنها دلایل مختلفی چون مخالفت‌های محلی دارد. در برخی از محدوده‌های معدنی، ساکنان روستا اجازه فعالیت به معدنکاران نمی‌دهند. گاهی نیز معدنکاران با نهادهای مختلف اجرایی برای دریافت مجوز به مشکل برمی‌خورند.
این فعال معدنی با بیان اینکه ۸۰ درصد مواد اولیه لعاب کاشی و سرامیک کشور در استان همدان تولید می‌شود، گفت: استان همدان به عراق نزدیک است و بهتر است از این ظرفیت برای توسعه صادرات بهره بگیریم اما کمتر به این ظرفیت توجه شده و از این مهم غفلت کرده‌ایم.
رئیس خانه معدن استان همدان در پایان تصریح کرد: دولت برای توسعه اشتغال روستایی، اعطای تسهیلات با سود کم بهره را در دستور کار قرار داد اما تا امروز صنایع و معادن کوچک همدان نتوانسته‌اند این وام را دریافت کنند. از این‌رو بهتر است برای پویایی اقتصاد و همچنین توسعه اشتغال در کشور و رفع نبود نقدینگی معادن تلاش کنیم.

 

ظرفیت ۱۵ میلیون تن ماده معدنی

محمد خاکی، معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه معادن استان همدان ظرفیت ۱۵ میلیون تن تولید در سال را دارند، گفت: رکود بازار، سختی کار و گران بودن نرخ ماشین‌آلات از مهم‌ترین مشکلات حوزه معادن است. تولید واقعی معادن استان همدان در سال ۷ میلیون تن است. وی با اشاره به اینکه معادن استان همدان سالانه تا ۱۵ میلیون تن ظرفیت تولید دارند، افزود: معادن استان همدان در سطح کشور از نظر رتبه‌بندی در میانه جدول و در رتبه ۱۲ قرار دارند. خاکی با بیان اینکه ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به طور مستقیم در حوزه معادن استان همدان اشتغال دارند، عنوان کرد: تعدادی نیز به طور غیرمستقیم در حوزه حمل‌ونقل، خدمات و... در بخش معادن استان همدان مشغول به کار هستند. معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با تاکید بر اینکه استان همدان دارای ۳۰ نوع ماده معدنی است که از این تعداد ۲۵ ماده در معادن استان تولید می‌شود، گفت: درحال‌حاضر ۲۷۸ معدن فعال در استان همدان وجود دارد.
خاکی با اشاره به اینکه در استان همدان فرآوری اولیه بیشتر مواد معدنی در معادن استان انجام می‌شود و خام‌فروشی فقط شامل یکسری مواد می‌شود، بیان کرد: در یکسری مواد نظیر بخشی از سنگ تزئینی استخراج شده از معادن، خام‌فروشی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برداشت‌های غیرمستقیم و غیرمجاز از تخلفات موجود در حوزه معادن است که با آنها برخورد جدی می‌شود، عنوان کرد: در ۳ سال گذشته حدود ۳۰۰ پرونده در این زمینه تشکیل شده و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به اینکه آهن و سیلیس ۲ کالای صادراتی معادن استان است که بیشتر به طور غیرمستقیم صادر می‌شود، عنوان کرد: صادرات مستقیم معادن استان همدان فقط شامل آهن می‌شود.
خاکی با بیان اینکه رکود بازار از مهم‌ترین مشکلات سد راه معادن است، تاکید کرد: سختی کار، گران بودن ماشین‌آلات، نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد در حوزه معادن، مشکلات اداری، مشکلات محلی و... از دیگر مشکلات موجود در حوزه معادن است.

 

کشف نخستین معدن طلا

وی با اشاره به کشف نخستین معدن طلا در استان همدان، گفت: این معدن هنوز در مرحله طرح اکتشافی است، عناصر باارزش مشخص شده‌اند اما هنوز ذخیره این معدن و عیار طلای موجود در آن مشخص نیست.
وی تصریح کرد: هیچ معدن طلایی در همدان کشف نشده بود و این معدن نخستین معدن طلای استان همدان به شمار می‌رود که در روستای عشوند شهرستان نهاوند کشف شده است.
خاکی با اشاره به معادن سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی همدان، بیان کرد: در زمینه سنگ‌های نیمه‌قیمتی هنوز کار نشده اما ظرفیت آن در استان وجود دارد و اگر متقاضی سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد، استقبال خواهیم کرد. معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان، خاطرنشان کرد: ۲ معدن رز کوارتز و یاقوت در استان همدان از سوی شرکت پرشین یاقوت کشف شده و به بهره‌برداری می‌رسند که ذخایر آنها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.
وی با اشاره به اینکه معدن یاقوت درحال‌حاضر به علت تجهیز تعطیل است، گفت: معدن رز کوارتز به علت مشکلاتی که برای روستاییان داشت تابستان امسال به دستور استاندار تعطیل شد و پیگیر هستیم تا راهکاری برای فعالیت دوباره آن پیدا کنیم.

عناوین برگزیده
اجاره بدون پورسانت
ورود شورای‏‌شهر نیویورک به مساله «مسکن»؛ پرداختی مستاجر‌ها به آژانس‏‌ها متوقف شد

اجاره بدون پورسانت