تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۰۲
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۲۷۷۰۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛

بورس کالا بستری برای نرخ‌گذاری عقلایی تایر

بورس کالا بستری برای نرخ‌گذاری عقلایی تایر
‌می‌متالز - تحلیلگر بازار سرمایه گفت: قیمت گذاری تایر در بستر بورس کالا، یک نرخ گذاری کاملا عقلایی خواهد بود که همه با آن موافق هستند.

به گزارش می‌متالز، در دو هفته گذشته شاهد عرضه تایر در بورس کالا بودیم، یکی از عواملی که موجب شد تا تایر به بورس کالا برود، عدم همسویی رشد قیمت محصول با نرخ مواد اولیه بود. با توجه به اهمیت این موضوع در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه تاثیر ورود تایر به بورس کالا را بررسی کرده ایم.

حسین غیاثی، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با ایبنا گفت: سرمایه گذاران و سهام داران شرکت‌های تایر ساز از دیرباز خواهان کشف قیمت تایر در بورس کالا بودند، زیرا وقتی که کالایی به بورس کالا ورود می‌کند، تابع شرایطی از قیمت گذاری می‌شود، این شرایط شامل قیمت جهانی تایر و همچنین قیمت تمام شده تایر است.

این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: قیمت گذاری تایر در بستر بورس کالا، یک نرخ گذاری کاملا عقلایی خواهد بود که همه با آن موافق هستند.

شفافیت معاملات تایر در بورس کالا

غیاثی بیان داشت: یکی از مزیت‌های معاملات تایر در بورس کالا این است که معاملات شرکت‌ها بسیار شفاف‌تر خواهد شد.

وی افزود: در گذشته به دلیل این که حاشیه سود شرکت‌های تایر ساز به دلیل قیمت گذاری دستوری به شدت کاهش یافته بود، این شرکت‌ها دو دفتره بودند، یعنی محصول را با یک قیمتی می‌فروختند، اما با قیمت دیگری را در دفتر گزارش می‌کردند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با ورود تایر به بورس کالا بسیاری از مشکلات قیمت گذاری دستوری از بین خواهد رفت. ضمن این که با قیمت‌گذاری دستوری بسیاری از سود شرکت‌ها به دلال‌ها منتقل می‌شد، اما با حذف قیمت‌گذاری دستوری سود فروش تایر به شرکت‌ها و سهام‌داران منتقل خواهد شد.

این تحلیل‌گر بازار سرمایه ابراز داشت: اگر گزارش‌های شرکت‌های تایر ساز را در زمانی که قیمت گذاری دستوری حکمفرما بود، با زمانی که قیمت گذاری در بورس کالا انجام می‌شود، باهم مقایسه کنیم، به راحتی می‌توان دریافت که شرکت‌های تایر ساز چه سود خوبی از فروش محصولات خود در بورس کالا به دست می‌آروند.

وی افزود: به تازگی نیز صادرات تایر آزاد شده است و این موضوع موجب شده است تا شرکت‌ها اگر به این نتیجه برسند که با صادرات تایر به بازده بیشتری دست خواهند یافت، تولید خود را بیشتر خواهند کرد تا محصولات بیشتری را صادر و سود بیشتری را به جیب بزنند.

غیاثی در پایان تاکید کرد: البته افزایش صادرات تایر ممکن است که قیمت تایر داخلی را افزایش دهد، زیرا که تعداد تایر صادراتی بیشتر خواهد شد و به نوعی قیمت داخلی تایر با قیمت جهانی تایر همسان می‌شود که افزایش سود آوری شرکت‌های بورسی را در پی خواهد داشت.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده