تاریخ: ۰۷ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۷
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۲۷۸۶۰۲
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

شرط افزایش واردکنندگان خودرو

شرط افزایش واردکنندگان خودرو
‌می‌متالز - سخنگوی صمت گفت: به محض اینکه شرکت‌های متقاضی واردات خودرو، الزامات آیین‌نامه‌ای را پشت سر بگذارند، می‌توانند مجوز واردات را بگیرند. امید قالیباف در یک گفت‌و‌گوی رادیویی، در رابطه با اصلاح آیین‌نامه واردات خودرو گفت: بیش از ۳۵۰ درخواست برای واردات به دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت رسیده بود، ولی آیین‌نامه الزاماتی داشت که باید از سوی این شرکت‌ها محقق می‌شد.

به گزارش می‌متالز، سخنگوی وزارت صمت افزود: در بررسی‌های اولیه ۲۴ شرکت الزامات را پشت‌سر گذاشتند و برای خودرو‌های زیر ۱۰هزار یورو ۱۰ شرکت اعلام آمادگی کردند که از این میزان ۷ شرکت به صورت مکتوب به سازمان توسعه تجارت معرفی شدند تا ثبت سفارش را انجام دهند. وی با بیان اینکه فرایند بررسی صلاحیت شرکت‌ها ادامه دارد و در به روی کسی بسته نشده است، ادامه داد: به محض اینکه شرکت‌ها الزامات آیین‌نامه‌ای را پشت سر بگذارند، می‌توانند مجوز واردات را دریافت کنند. به گفته قالیباف، اگر شرکتی خود را دارای صلاحیت برای واردات می‌داند، اما نامش در فهرست اولیه وجود ندارد، نباید نگران باشد، چون فرایند بررسی‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت صمت همچنین در رابطه با تفاوت تعرفه برای خودرو‌های وارداتی گفت: تعرفه‌گذاری براساس قیمت کشف‌شده در بورس کالا تعیین می‌شود و نمی‌توان رقمی را از پیش اعلام کرد؛ لذا واردکننده مبلغی را به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌کند تا قیمت موردنظر در بورس معین شود. در حال حاضر هم چند خودرو در بورس به فروش می‌رسد؛ یعنی خودرو براساس قیمتِ پایه وارد تابلوی بورس شده و افرادی که دارای کد بورسی باشند، از طریق کارگزاری‌ها قیمت مورد‌نظر خود را پیشنهاد می‌دهند و از آن پس، خودروی مورد‌نظر با بالاترین قیمت معامله می‌شود. قالیباف ادامه داد: وقتی یک شخص برنده شود و خودرو را خریداری کند، نام او به شرکت یا نمایندگی فروش اعلام شده و سپس می‌تواند با تکمیل وجه، خودرو را تحویل گیرد. وی همچنین قیمت خودرو‌های اقتصادی را حدود ۲۰۰میلیون تومان و ناظر بر نرخِ پایه عنوان کرد که ممکن است این رقم در بورس به بالاترین نرخ برسد. قالیباف در خصوص چرایی این ساز‌و‌کار گفت: تعداد خودرو‌های وارداتی بازار را اشباع نخواهد کرد؛ بنابراین طبیعی است که تقاضای کاذب وجود خواهد داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده