تاریخ: ۱۳ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۲۶۰
کد خبر: ۲۷۹۱۰۱
سرویس خبر : انرژی

بحران گاز اتحادیه اروپا سال آینده بدتر می‌شود

بحران گاز اتحادیه اروپا سال آینده بدتر می‌شود
‌می‌متالز - آژانس بین المللی انرژی (IEA) در گزارش جدید خود هشدار داد که بحران انرژی در اتحادیه اروپا به احتمال زیاد در سال آینده میلادی بسیار بدتر خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، آژانس بین المللی انرژی (IEA) روز پنجشنبه در گزارش جدید خود درباره آینده بازار انرژی اعلام کرد که بحران انرژی در اتحادیه اروپا ممکن است تا سال ۲۰۲۴ ادامه داشته باشد.

بر اساس این سند، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می‌کند که کمبود گاز در زمستان ۲۰۲۳-۲۰۲۴ وجود خواهد داشت، زیرا کشور‌های اروپایی ممکن است نتوانند در ماه‌های تابستان انبار‌های ذخیره سازی خود را دوباره پر کنند.

این آژانس توضیح می‌دهد که پر کردن ذخایر در سال جاری میلادی «از عواملی بهره برد که کلیدی بودند و احتمالاً در سال ۲۰۲۳ تکرار نخواهند شد»؛ عواملی از جمله واردات گاز از طریق خط لوله روسیه که در نیمه اول سال جاری با وجود کاهش به دلیل تحریم‌ها به سطح قبلی نزدیک بود.

این منطقه همچنین از واردات کمتر گاز طبیعی مایع (LNG) توسط چین در دوره ده ماهه اول سال ۲۰۲۲ بهره‌مند شد که باعث آزاد شدن LNG در بازار جهانی شد و به اتحادیه اروپا اجازه داد کاهش تحویل گاز روسیه را با افزایش خرید LNG جبران کند.

تحلیل جدید آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که در صورت توقف کامل صادرات گاز خط لوله روسیه به اتحادیه اروپا و احیای واردات LNG چین به سطح سال ۲۰۲۱، اروپا می‌تواند با شکاف چالش‌برانگیز عرضه و تقاضای ۳۰ میلیارد متر مکعبی در طول دوره کلیدی برای پر کردن مجدد مخازن گاز در تابستان ۲۰۲۳ مواجه شود.

بر اساس این گزارش، این شکاف می‌تواند تقریباً نیمی از گاز مورد نیاز برای پر کردن تاسیسات ذخیره‌سازی به میزان ۹۵ درصد ظرفیت تا شروع فصل سرمای ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را تحت تأثیر قرار دهد.

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین المللی انرژی هشدار داد که زمستان سال آینده میلادی ممکن است بسیار سخت‌تر از زمستان پیش رو باشد.

وی هشدار داد: وقتی به آخرین روند‌ها و تحولات احتمالی در بازار‌های گاز جهانی و اروپایی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که اروپا در زمستان آینده با چالش شدیدتری روبرو خواهد شد.

او پیشنهاد کرد که برای جلوگیری از بدتر شدن بحران، دولت‌های اروپایی باید تلاش خود را برای «کاهش ساختاری تقاضای گاز» در سراسر این منطقه افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده