تاریخ: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۰۱
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۲۷۹۲۱۶
سرویس خبر : انرژی

قیمت گاز در اتحادیه اروپا بازهم افزایش یافت

قیمت گاز در اتحادیه اروپا بازهم افزایش یافت
‌می‌متالز - بر اساس داده‌های بورس بین قاره‌ای لندن (ICE)، قیمت‌های لحظه‌ای گاز طبیعی در اتحادیه اروپا در جریان معاملات روز پنجشنبه به بالای ۱۴۰۰ دلار در هر هزار مترمکعب رسید و جهش ۹ درصدی را نشان داد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس داده‌های بورس بین قاره‌ای لندن (ICE)، قیمت‌های لحظه‌ای گاز طبیعی در اتحادیه اروپا در جریان معاملات روز پنجشنبه به بالای ۱۴۰۰ دلار در هر هزار مترمکعب رسید و جهش ۹ درصدی را نشان داد.

قیمت قرارداد‌های آتی گاز برای تحویل در ماه دسامبر در هاب TTF هلند با ۳.۷ درصد افزایش به ۱۳۳۳ دلار در هر ۱۰۰۰ متر مکعب در معاملات اولیه و بعداً به ۱۴۰۵ دلار رسید.

به گفته برخی از کارشناسان، نگرانی ناشی از کاهش دیرهنگام، اما اجتناب ناپذیر دما در فصل زمستان علت بالا رفتن هزینه‌های انرژی ذکر شده است.

قیمت گاز طبیعی در سراسر اکتبر و روز‌های اول نوامبر کاهش یافته بود چرا که یک دوره گرما باعث به تعویق افتادن فصل سرما شد و تا حدودی به اقتصاد‌های اروپایی در حال مبارزه کمک کرد.

ماه‌هاست که نگرانی در مورد ذخایر زمستانی گاز، اتحادیه اروپا را فرا گرفته است و تلاش‌ها برای ذخیره کردن سوخت را افزایش داده است. داده‌های زیرساخت گاز اروپا نشان می‌دهد که تاسیسات ذخیره‌سازی گاز این قاره تقریباً ۹۵ درصد پر هستند و بزرگترین ذخیره سازی در آلمان با ۹۹ درصد ظرفیت صورت گرفته است.

با این حال، اقتصاددانان هشدار می‌دهند که خطرات همچنان بالاست، زیرا عرضه جهانی کم است. آن‌ها خاطرنشان می‌کنند که با وجود کاهش اخیر، قیمت گاز اروپا حدود چهار برابر بیشتر از حد معمول در این فصل از سال است.

تحلیلگران می‌گویند که سال آینده می‌تواند حتی سخت‌تر باشد، زیرا پر کردن مجدد مخازن ذخیره‌سازی بدون منابع روسیه احتمالاً چالش برانگیزتر خواهد بود.

در عین حال، بلومبرگ ماه گذشته گزارش داد که با وجود داشتن ذخایر فراوان، به نظر می‌رسد کشور‌های عضو اتحادیه اروپا کنترل کمی بر سوخت این بلوک دارند.

این رسانه گزارش داد که تنها حدود ۱۰ درصد از گاز موجود در تاسیسات ذخیره سازی از ایتالیا به هلند تحت کنترل مستقیم مقامات دولتی از طریق ذخایر استراتژیک ملی است. بنا بر گزارش ها، بقیه در دست شرکت‌های تجاری بین المللی، شرکت‌های برق و گروه‌های صنعتی است.

این شرکت‌ها آزادند که گاز خود را به بالاترین پیشنهاد بفروشند، حتی اگر در کشور دیگری باشد، در حالی که منافع اصلی آن‌ها حداکثر کردن حاشیه سود است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده