به گزارش میمتالز، بررسی جدیدترین آمار از مصرف آب و توزیع منابع آب کشور نشان میدهد که مصرف سالانه آب در ایران به ۹۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است که از این میزان، حدود ۸۸ میلیارد مترمکعب در بخش کشاورزی، حدود ۸ میلیارد مترمکعب در بخش شرب و حدود ۲ میلیارد مترمکعب در بخش صنعت مصرف میشود.
سهم حدود ۹۰ درصدی (۸۹.۷ درصد) بخش کشاورزی در مصرف آب کشور همچنان برقرار است، سهم بخش شرب حدود ۸.۲ درصد و سهم بخش صنعت حدود ۲.۱ درصد است.
از مجموع توزیع ۹۸.۱ میلیارد مترمکعبی آب در طول یکسال، حدود ۴۴.۳ میلیارد مترمکعب از منابع سطحی و ۵۳.۹ میلیارد مترمکعب از منابع زیرزمینی شامل چاهها و قنوات، برداشت میشود.
در واقع سهم منابع سطحی در تأمین آب کشور به ۴۵ درصد و سهم منابع زیرزمینی در تأمین آب کشور به ۵۵ درصد رسیده است.
مصرف ۹۸.۱ میلیارد مترمکعبی آب در ایران در شرایطی است که مجموع منابعآب تجدیدپذیر کشور به ۱۱۴ میلیارد مترمکعب رسیده و این آمار نشان میدهد که در ایران، ۸۶ درصد از منابع آب تجدیدپذیر را مصرف میکنیم.
کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل، میزان برداشت از منابع آب تجدیدپذیر هر کشور را به عنوان شاخص اندازهگیری بحران آب معرفی کرده است. طبق این شاخص اگر کشوری سالیانه بیش از ۴۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر خود را برداشت کند، در وضعیت بحران شدید آب قرار خواهد داشت.
همچنین، بر اساس گزارش فائو، در صورتی که میزان استفاده از منابع آبی تجدید پذیر زیر ۲۰ درصد باشد از لحاظ اکولوژیکی و استرس بر منابع آبی مشکی پیش نخواهد آمد. ولی زمانیکه این مقدار به بالای ۶۰ درصد رسید، کشور مورد نظر با کمبود فیزیکی آب مواجه میشود و در صورتی که مقدار مصرف آب از منابع تجدید پذیر به بیش از ۷۵ درصد برسد به مرز کمبود شدید منابع فیزیکی آب خواهد رسید و ایران با مصرف حدود ۸۶ درصدی منابع آب تجدیدشونده در مرحله کمبود شدید منابع فیزیکی آب و بحران شدید آبی است.
منبع: خبرگزاری تسنیم