به گزارش میمتالز، حسین عباسنژاد یادآور شد: پس از شرایط پیش آمده برای روسیه و اوکراین یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در بخش ترانزیت برای کشورهای حوزه CIS و آسیای میانه، استفاده از کریدور شمال- جنوب و جایگاه ویژه ایران برای صادرات و واردات کالا است.
وی ادامه داد: قزاقستان یکی از کشورهایی است که بهصورت جدی این موضوع را دنبال میکند و معاون نخست وزیر قزاقستان در بازدید اخیر خود از بندر شهید رجایی برای فعالیت ترانزیتی در این بندر اعلام آمادگی کرد.
وی با تاکید بر اینکه ایران با توجه به شرایط ویژهای که دارد باید حجم مبادلات کالا در حوزه ترانزیت را افزایش دهد، افزود: فعالیتهای سرمایهای مشترک به منظور توسعه ترانزیت با سرمایهگذاری خارجی یکی از مواردی است که در دستورکار قرار دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به درخواست معاون نخست وزیر قزاقستان برای فعالیتهای پشتیبانی اعم از نگهداری، انبارداری، آمادهسازی، صادرات و واردات، گفت: قزاقستان علاقمند است فعالیتهای ترانزیتی خود را در بخش کانتینرهای یخچالی شامل گوشت و سایر محصولات دامی، غلات و آرد و سایر کالاهای فله از طریق بندرعباس مدنظر قرار دهد.
عباسنژاد عنوان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم برای کشورهای حوزه CIS استفاده از ریل است تا بتوانند کالا را از شمال به جنوب ایران منتقل کنند و از آنجا به کشورهای جنوبی صادرات داشته باشند.
وی از تشکیل کمیته فنی بین ۲ کشور طی ۲ ماه آینده خبر داد و افزود: در این کمیته، سازوکار و نیازمندیها به منظور تحقق این سرمایهگذاری مشترک در دستورکار قرار خواهد گرفت و بحث استفاده از ریل در حوزه کانتینر به منظور انتقال بار از شمال ایران به بندر شهیدرجایی مدنظر قرار دارد.
وی افزود: همچنین تشکیل کارگروه مشترک به منظور بررسی استفاده از ریل به منظور انتقال کانتینر از شمال به جنوب ایران در دستورکار قرار گرفت و تصمیم بر این شد تا در گام نخست به صورت آزمایشی و محدود شاهد جابجایی کانتینر در این مسیر باشیم و در صورت نتیجه بخش بودن، اقدامات بعدی را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: نخست وزیر قزاقستان همزمان با آغاز سال نو میلادی به ایران میآید و مسئولان این کشور علاقمند هستند همزمان با این حضور شاهد آغاز فعالیت مشترک اقتصادی ایران و قزاقستان در بندر شهید رجایی باشند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه قزاقستان در خشکی محصور است و به دریا دسترسی ندارد، یادآور شد: ایران یک مسیر مناسب انتقال کالا برای قزاقستان، کشورهای حوزه CIS و آسیای میانه است که با کمترین هزینه و بیشترین سرعت جهت صادرات و واردات در کریدور شمال جنوب همراه خواهد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم