تاریخ: ۱۷ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۴۳
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۷۹۶۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شناسایی واحد‌های مشکل دار جهت احیا در دستور کار دولت

شناسایی واحد‌های مشکل دار جهت احیا در دستور کار دولت
‌می‌متالز - شناسایی موانع تولید و رونق کسب و کار در کنار احیای مشاغل تعطیل و نیمه تعطیل در دستور کار دولت است.

به گزارش می‌متالز، احیای واحد‌های تولیدی راکد یا نیمه راکد یکی از فرصت‌های آسان برای ایجاد اشتغال است. چرا که زیرساخت‌ها آماده است و هزینه کمتری صرف خواهد شد. همین مسئله باعث ایجاد اشتغال می‌شود.

یکی از اقدامات دولت در ایجاد اشتغال نیز راه اندازی "نهضت احیا" به منظور شناسایی واحد‌های مشکل دارد و شناسایی تولید است. طرح زیست بوم اشتغال نیز تمام این موارد را در خود جای دارد و با اجرای آن می‌توان به کاهش نرخ بیکاری در آینده بیشتر امیدوار بود.

در سال‌های اخیر وجود واحد‌های اقتصادی نیمه فعال و راکد و تعطیل شده، یکی از چالش‌های اصلی اشتغال نیروی کار کشور بوده است که دولت سیزدهم از ابتدا روی آن تاکید ویژه داشته و برای احیای تولید در این واحدها، اقدام به تاسیس «نهضت احیای واحد‌های اقتصادی» ذیل معاونت اول رئیس جمهور کرده است.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در آخرین اظهارات خود بیان کرد:امروز بیش از دو هزار کارخانه و کارگاه به دست توانای عزیزان با اراده در سراسر کشور احیا شده و این روش ادامه دارد.

رئیسی با تاکید بر یافتن راهکار‌هایی برای رفع موانع صادراتی اظهار داشت: کارگروه‌های مرتبط با صادرات باید به نظرات صادرکنندگان بیش از دیگران توجه کنند و بدون تردید صادرات لازمه یک تولید قابل توجه است و آنچه رهبر معظم انقلاب به عنوان شعار سال به همه ما فرمودند، این است که تمام تلاش باید در جهت رشد تولید دانش پایه و فناوری پایه باشد و دانشگاه در کنار صنعت، معدن، کشاورزی و ... قرار گیرد و به صنعت و بازار ضمیمه شود.

وی اضافه کرد: اگر اقتصاد ما دانش و فناوری پایه باشد منجر به افزایش تولیدات و صادرات و رشد اشتغال و رفع بیکاری شده و کالای کارآمد به منطقه عرصه خواهد شد.

یک فعال کارگری، اقدام دولت در بازگشایی مجدد کارخانه‌های راکد را مثبت دانست و گفت: احیا و فعال‌سازی مجدد کارخانه‌های تعطیل و نیمه فعال در رونق بازار کار و اشتغال و چرخه اقتصاد و انگیزه کار و تولید اثرگذار است.

جلوگیری از رشد مشاغل کاذب با احیای مجدد کارخانه‌ها

ناصر چمنی، فعال کارگری در گفت‌وگویی با بیان اینکه بدهی معوق بانکی یکی از مشکلات عمده واحد‌های تولیدی است گفت: کارخانه برای اینکه بتواند سرپا باشد و به تولید ادامه دهد، باید کار کند. اما متأسفانه بانک‌ها بعد از مدتی با اقدامات قانونی جلوی ادامه فعالیت کارخانه را می‌گیرند و کارگران را بیکار می‌کنند.

چمنی بیان کرد یکی از ایرادات عدم احیای کارخانه‌ها این است که وقتی کارگر کاری ندارد، مجبور است به سمت مشاغل کاذب و غیر مولد برود. بناببر این بهتر است که برای کارگر فرصت در جهت خدمت فراهم شود که امنیت شغلی و بیمه هم داشته باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده