تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۳۹
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۲۸۰۹۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تلاش برای توسعه فرآوری مواد معدنی

می متالز - عملکرد دولت دوازدهم در بخش معادن و فعالیت‌های معدنی را می‌توان در ۳ بخش اکتشاف، استخراج و فرآوری فرآورده‌های معدنی تقسیم کرد.
تلاش برای توسعه فرآوری مواد معدنی

به گزارش می متالز، در دولت یازدهم و دوازدهم، گام‌های ارزنده‌ای برای توسعه فعالیت‌های اکتشافی معادن برداشته شد. براساس چارچوب همکاری تعریف شده بین سازمان‌های توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ابتدا گستره ۲۵۰ هزار کیلومتر از مساحت کشور در برنامه جست‌وجو قرار گرفت، در حالی که این گستره در دولت دوازدهم به ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت.
در دولت دوازدهم تمرکز بر توسعه معادن فلزی افزایش یافته است. رونق تولید در معادن فلزی علاوه بر تامین مواد اولیه کارخانه‌ها، ما را به افزایش صادرات امیدوار می‌کند اما از سوی دیگر، رکود در فعالیت‌های عمرانی کشور باعث شد تعداد قابل توجهی از معادن تولیدکننده مصالح ساختمانی به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآیند.
یکی دیگر از اقدامات دولت تدبیر و امید، تلاش برای فرآوری فرآورده‌های فلزی است. دولت برای محقق کردن این مهم با بخش خصوصی و شرکت‌های دولتی، تعامل مناسبی برقرار کرد. بیشتر کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی متمایل به فرآوری سنگ آهن شدند.
درست است که آمار تولید در معادن نسبت به دوره‌های گذشته چندان قابل توجه نیست و با نوسان‌های چنددرصدی روبه‌رو شد اما کیفیت تولید در معادن ارتقا پیدا کرد. به نظر من در دولت دوازدهم ساخت کارخانه‌های بزرگ در محوریت برنامه‌ها قرار گرفت. از این‌رو نتوانستیم آمار تولید در کشور را ارتقا دهیم.
هر چند، در دولت دوازدهم آمار اشتغال در بخش معدن بیشتر نشد اما برنامه ما این است که در آینده با ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی به طور غیرمستقیم در این بخش ایجاد اشتغال کنیم. فعالیت‌های معدنی، زیرساخت سایر صنایع از جمله صنعت ساخت‌وساز و صنایع تولیدی است. اگر تولید مواد اولیه معدنی افزایش یابد، کارخانه‌ها از نظر تامین مواد اولیه با مشکل خاصی روبه‌رو نخواهند شد.

عباسعلی ایروانی / مدیر کل دفتر نظارت بر امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت

عناوین برگزیده