تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۵۲
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۲۸۱۴۵۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

کاهش صادرات فولاد روسیه به آمریکا

کاهش صادرات فولاد روسیه به آمریکا
‌می‌متالز - واردات فولاد ایالات متحده آمریکا از روسیه در سال جاری به شدت کاهش یافته است و نیاز به تحریم رسمی، مشابه آنچه برای آلومینیوم در نظر گرفته شده را بی اثر کرده است.

به گزارش می‌متالز، واردات فولاد از روسیه در روز‌های اخیر به میزان ناچیزی کاهش یافته است، اما واردات آلومینیوم از روسیه این گونه نیست. داده‌های دولتی نشان می‌دهد که بازار آلومینیوم ایالات متحده آمریکا به دلیل حجم تولید داخلی پایین، به طور کلی بیشتر از صنعت فولاد به واردات متکی هستند. شاید به همین دلیل است که دولت بایدن در حال بررسی تحریم آلومینیوم روسیه است.

بر اساس داده‌های اداره سرشماری ایالات متحده آمریکا، حجم واردات ماهانه فولاد از روسیه در ماه‌های جولای و آگوست، چهار تا پنج ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین، زمانی که حمل محموله‌ها از مقصد روسیه به آمریکا طول می‌کشد، به کمتر از ۱۰۰ تن رسید که در مقایسه با ماه ژوئن ۲۰۲۱ که ۱۱۲ هزار تن و نسبت به ماه جولای ۲۰۲۱ که ۲۱۰ هزار تن بود، روند کاهشی را نشان می‌دهد.

کاهش صادرات فولاد روسیه به آمریکا

این داده‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱، روسیه با یک میلیون و ۴۷۰ هزار تن محصولات نیمه‌ساخته و ساخته شده که بیش از ۵ درصد از حجم کل واردات ایالات متحده آمریکا را شامل می‌شود، به پنجمین صادرکننده بزرگ فولاد به آمریکا تبدیل شد. بیشتر حجم صادرات روسیه، محصولات نیمه‌ساخته بود که حجمی معادل یک میلیون و ۲۹۰ هزار تن داشت. در همین رابطه، کشور کانادا با ۶ میلیون و ۳۳۰ هزار تن صادرات از روسیه، بزرگ‌ترین وارد کننده از این کشور محسوب می‌شد.

حجم واردات فولاد از روسیه در سال ۲۰۱۷ قبل از اجرای تعرفه‌های ۲۵ درصدی بخش ۲۳۲ از قانون توسعه تجارت آمریکا بر فولاد، در مجموع حدود دو میلیون و ۸۷۰ هزار تن بود که دو برابر مقدار حجم واردشده به آمریکا در سال ۲۰۲۱ بود. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱، حدود ۸۶ میلیون تن فولاد خام تولید کرد.

آمار‌های اداره سرشماری ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد که حجم واردات محصولات آلومینیومی در ماه جولای، به حدود ۳۲ هزار تن افزایش یافته که بیش از حجم ۲۶ هزار تنی در ماه ژوئن و حجم ۲۶ هزار تنی در ماه جولای بوده ۲۰۲۱ است. واردات از روسیه در ماه آگوست در مجموع به بیش از ۱۵ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۳۲ هزار تن بود، روند نزولی را نشان می‌دهد.

کاهش صادرات فولاد روسیه به آمریکا

بر اساس اداره سرشماری ایالات متحده آمریکا، کشور روسیه با نزدیک به ۱۹۳ هزار تن صادرات، سومین صادرکننده بزرگ آلومینیوم به ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱ بود که بیش از ۴ درصد از کل واردات آلومینیوم ایالات متحده آمریکا را تشکیل می‌داد. این رقم در مقایسه با حجم صادراتی کانادا که معادل دو میلیون و ۵۴۰ هزار تن است، بسیار ناچیز در نظر گرفته می‌شود. همچنین این رقم در مقایسه با حجم ۷۲۲ هزار تن وارداتی از روسیه در سال ۲۰۱۷ که قبل از اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بخش ۲۳۲ از قانون توسعه تجارت آمریکا بر آلومینیوم ازریابی شده است، کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا، تولید آلومینیوم از منابع معدنی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱ در مجموع به ۸۸۸ هزار تن رسید.

مت مینان، معاون امور خارجی انجمن آلومینیوم آمریکا، به موسسه «Fastmarkets» اعلام کرد که افزایش واردات آلومینیوم روسیه در سال جاری با رشد زیاد حجم تقاضا در بازار ایالات متحده آمریکا مطابقت دارد.

وی خاطرنشان کرد که مجوز‌های واردات برای ماه‌های سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۲، کاهش بسیار شدیدی در حجم واردات مواد اولیه از روسیه برای تولید آلومینیوم را نشان می‌دهد. این مجوز‌ها که منعکس‌کننده حجم تقاضا برای واردات هستند، حجم وارداتی از روسیه را به ترتیب تنها ۳۶۰ تن و ۱۴۵ تن در ماه سپتامبر و اکتبر نشان می‌دهد.

مشکلات واردکنندگان

استیون بیکر، رئیس کمیته گمرک در موسسه زنجیره تامین فلزات آمریکا مطرح کرد که واردکنندگان فولاد و آلومینیوم این کشور با افزایش عوارض گمرکی و مشکلات حمل‌ونقل از روسیه مواجه هستند.

به گفته وی، عوارض گمرکی بالا که به دلیل تعلیق روابط تجاری عادی ایالات متحده آمریکا با روسیه و بلاروس در ماه آپریل بوده است، به طور موقت نرخ عوارض واردات از این دو کشور را به جدول شماره دو ارائه شده در فهرست تعرفه سیستم «HTS» ایالات متحده آمریکا تغییر داد (جدولی که شامل کشور‌هایی می‌شود که روابط تجاری با آن‌ها در شرایط عادی و نرمال قرار ندارد). به گفته بیکر، روسیه و بلاروس طبق ابلاغیه ارائه شده در ماه ژوئن ۲۰۲۲، به وضعیت فهرست شماره دو «HTS» ایالات متحده آمریکا تغییر کردند. طبق این ابلاغیه، عوارض گمرکی فهرست شماره دو به ۳۵ درصد افزایش یافت که شامل ۳۰ ماده برای محصولات پایه واحد‌های فولادسازی، بست‌ها و سایر اقلام فولادی می‌شود.

وی افزود که در رابطه با آلومینیوم نیز ۶ ماده وجود دارد و قبل از ارائه این ابلاغیه، تنها کشور‌هایی که در فهرست شماره دو قرار داشتند، کوبا و کره شمالی بودند.

رئیس کمیته گمرک در موسسه زنجیره تامین فلزات آمریکا مطرح کرد که عوارض گمرکی فهرست شماره دو به استثنای مواردی که طبق این ابلاغیه ۳۵ درصد رشد داشته است، برای محصولات پایه واحد‌های فولادسازی ذکر شده در فصل‌های ۷۲ و ۷۳ از فهرست کد تعرفه سیستم ایالات متحده آمریکا، بین ۲۰ تا ۲۹ درصد رشد را نشان می‌دهد. هرچند برای برخی اقلام کمتر از یک درصد عوارض گمرکی و برای برخی دیگر بیش از ۴۵ درصد عوارض گمرکی تعیین شده است.

وی در ادامه تصریح کرد که محصولات آلومینیومی ذکر شده در فصل ۷۶ فهرست شماره دو، مشمول عوارض گمرکی بین ۳ تا ۴۵ درصدی می‌شوند.

بیکر اظهار کرد که این نرخ بالاتر در بخش ۲۳۲ از قانون توسعه تجارت آمریکا ذکر شده است و البته هنوز برای اکثر محصولات پایه واحد فولادسازی، نرخ عوارض ۲۵ درصد و برای محصولات پایه آلومینیومی، نرخ عوارض ۱۰ درصدی وجود دارد.

به گفته پائولو فردیانی، تحلیل‌گر موسسه «Fastmarkets»، موضوع حمل‌ونقل عامل دیگری است که واردات از روسیه را با چالش بزرگی مواجه می‌کند.

وی تاکید کرد که تحریم‌هایی که صنعت کشتیرانی و موسسات مالی را هدف قرار می‌دهند، تجارت را دشوار، بیمه کردن را سخت و گران کرده است و در برخی موارد به اعتبار شرکت‌ها خدشه وارد می‌کند. البته این بدان معنا نیست که اگر محصولی بتواند به صورت قانونی معامله شود، راه حلی برای آن وجود نداشته باشد.

در همین راستا می‌توان عنوان کرد شرکت‌های آمریکایی خریدار فولاد به دلایل زیر انگیزه‌ای برای واردات از روسیه ندارند:

  • کاهش چشمگیر قیمت فولاد آمریکا در ماه‌های اخیر
  • کاهش حجم تقاضا در ایالات متحده آمریکا و در دیگر کشور‌های جهان
  • تعیین عوراض گمرکی بالاتر روی اسلب فولادی روسیه
  • وجود منابع تامین جایگزین فراوان

در واقع شرکت‌های آمریکایی خریدار فولاد به دلایل مطرح شده، به طور کلی از خرید مواد اولیه تولید فلزات از دیگر کشور‌ها به خصوص روسیه اجتناب می‌کنند. به گفته بیکر، حجم اندک فولادی که هنوز از روسیه در ماه‌های جولای و آگوست وارد ایالات متحده می‌شود، ممکن است به تولیدکنندگان روسی که محصولات خود را به شرکت‌های تابعه در ایالات متحده آمریکا ارسال می‌کنند، خلاصه شود که این اقلام تحت قرارداد، جزو اقلام پرهزینه یا خاص طبقه‌بندی می‌شوند.

چندین سال گذشته نیز شرکت‌های تابعه فولادسازی روسیه مستقر در آمریکا به نام‌های «NLMK» و «Evraz»، از معافیت واردات اسلب روسیه و عوارض فولاد طبق بخش ۲۳۲ از قانون توسعه تجارت آمریکا محروم شدند.

بررسی دو هفته‌ای موسسه «Fastmarkets» برای واردات کویل نورد گرم فولاد، با تحویل در بندر هیوستون در روز چهارشنبه ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲ مقدار حدود ۶۸۰ تا ۷۰۰ دلار به ازای هر تن کوچک را نشان داد که ۵.۴۸ درصد کاهش را به نسبت پریمیوم ۷۰۰ تا ۷۶۰ دلار در هر تن در ۱۲ اکتبر سال جاری را نشان می‌دهد. این رقم حدود ۵۰ درصد کمتر از پریمیوم یک هزار و ۴۸۰ تا یک هزار و ۶۵۰ دلار در هر تنی ارزیابی شده در سال گذشته است.

گفتنی است که بازار آلومینیوم از زمانی که دوباره مذاکرات در مورد تحریم صادرات آلومینیوم روسیه به آمریکا مطرح شده، بسیار پرنوسان بوده است.

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده