تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۲۰
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۲۸۱۴۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بررسی عملکرد مالی و سودآوری شرکت زغال سنگ پرورده طبس؛

تحلیل بنیادی سهام کزغال/ سودآوری بالای کزغال نسبت به سال گذشته

تحلیل بنیادی سهام کزغال/ سودآوری بالای کزغال نسبت به سال گذشته
‌می‌متالز - شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال ۱۴۰۰ به دلیل مشکلات متعددی از روند معمول تولیدات خود خارج شد. در سال جاری این شرکت توانست تولید و فروش محصولاتش را به میزان سال ۹۹ بازگرداند. به همین دلیل صورت‌های مالی شش ماهه این شرکت در سال جاری رشد سودآوری بالایی را به نسبت سال قبل نشان می‌دهند.

به گزارش می‌متالز، شرکت زغال سنگ پرورده طبس که از نماد‌های صنعت استخراج زغال سنگ به حساب می‌آید در ماه‌های اخیر صورت‌های مالی شش ماهه خود را منتشر کرده است. شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال ۱۳۸۶ در استان خراسان جنوبی شهرستان طبس تاسیس شده است. در حال حاضر، این شرکت جز شرکت‌های فرعی شرکت سرمایه گذاری صدر تامین است و واحد نهایی گروه، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی می‌باشد. فعالیت اصلی شرکت کشف و استخراج زغال سنگ و تولید و فروش کنسانتره زغال سنگ می‌باشد. پس از شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین که حدودا ۵۷ درصد از سهام کزغال را در اختیار دارد، شرکت بین المللی فولاد تجارت دالاهو با ۲۳ درصد از مالکیت این شرکت در جایگاه دوم قرار دارد. اولین افزایش سرمایه این شرکت پس از ورود به بازار سرمایه در آبان ماه سال ۹۹ به میزان ۳۰۰ درصد و از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران اجام شد و دومین مرحله نیز در فروردین ماه سال جاری به میزان ۷۵ درصد و از همان محل صورت گرفت. محصول اسراتژیک این مجموعه کنستانتره زغال سنگ با ظرفیت عملی ۶۰۵ هزار تنی است. کزغال در سال ۹۹ بیش از ۶۱۶ هزار تن تولید کرده، ولی در سال ۱۴۰۰ توانسته است تنها ۳۸۹ هزار تن تولید کند.

عملکرد مالی شش ماهه شرکت زغال سنگ پرده طبس

شرکت زغال سنگ پرورده طبس در سال قبل کاهش شدید تولید داشت و به نسبت سال ۹۹ با کاهش سودآوری مواجه بود. کاهش تولیدات این شرکت به واسطه همزمانی چند عامل در سال قبل ایجاد شده بود که می‌توان اساسی‌ترین آن را شرایط معادن مجموعه و توقف تولیدات به صورت مقطعی دانست. کاهش تولید و فروش محصولات در سال قبل باعث شده تا صورت‌های مالی امسال بیش از انداره رشد یافته به نظر برسد. در حالی که صورت‌های مالی شش ماهه امسال شباهت زیادی با شش ماهه ابتدایی سال ۹۹ دارد.

تحلیل بنیادی سهام کزغال/ سودآوری بالای کزغال نسبت به سال گذشته

در شش ماهه امسال درآمد‌های عملیاتی این شرکت نزدیک به هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان بوده که ۷۴ درصد به نسبت شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است. بهای تمام شده این درآمد‌ها نیز ۷۰ درصد رشد کرده و به ۷۶۰ میلیارد تومان رسیده است. این شرکت با افزایش ۱.۵ درصدی حاشیه سودناخالص خود توانسته است ۴۸۷ میلیارد تومان سود ناخالص برای شش ماهه امسال به ثبت رساند که افزایش ۸۱ درصدی داشته است. هزینه‌های عملیاتی و مالی این شرکت به ترتیب ۳۶ درصد و ۱۰۷ درصد افزایش یافته، اما به دلیل مقدار کم آن‌ها می‌توان چشم پوشی کرد. سایر درآمد‌ها و هزینه‌های عملیاتی این شرکت ۸۲ درصد رشد کرده و سایر درآمد‌های غیر عملیاتی ۹۶ درصد کاهش یافته است. در نهایت سود خالص این شرکت با افزایش ۶۳ درصدی به ۴۹ میلیارد تومان رسیده که به نسبت ۳۰۵ میلیارد تومان سود خالص سال قبل، افزایش چشمگیری داشته است.

تحلیل بنیادی سهام کزغال/ سودآوری بالای کزغال نسبت به سال گذشته

سودآوری کزغال در فصول اخیر نشان می‌دهد که این مجموعه معدنی کمترین میزان سود خالص فصلی را که با کمترین حاشیه سود خالص نیز همراه بوده است در پاییز سال قبل تجربه کرده است. این کاهش سود خالص فصلی که از افزایش بهای تمام شده درآمد‌ها و افت درآمد‌های عملیاتی نشأت می‌گرفت از ابتدای سال ۱۴۰۰ یک روند نزولی را برای سود خالص این مجموعه ایجاد کرده بود که در پاییز ۱۴۰۰ به کمترین میزان خود رسید. از اسفند سال قبل روند تولیدات این شرکت به روال عادی خود بازگشت و باعث شد این مجموعه بتواند حاشیه سود خالص خود را به بیش از ۳۶ درصد بازگزداند. خبری مبنی بر آزاد سازی صادرات زغال سنگ در شهریور امسال منتشر شد که در صورت عملیاتی شدن آن توسط کزغال می‌توان رشد بالایی را برای حاشیه سود این مجموعه پیش بینی کرد که البته برای عملیاتی شدن، نیازمند زمان خاص خود نیز می‌باشد.

تحلیل بنیادی سهام کزغال/ سودآوری بالای کزغال نسبت به سال گذشته

فروش ماهانه کزغال نشان می‌دهد که این شرکت در سال جاری به شکل متعادلی فروش داشته و توانسته است ثبات را به جریان فروش خود بازگرداند. بر عکس این قضیه در روند فروش ماهانه سال قبل کزغال دیده می‌شود. این شرکت در هفت ماه طی شده از سال جاری توانسته است هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان فروش داشته باشد و ۹۵ درصد بیشتر از ۷۴۴ میلیارد تومان هفت ماهه سال قبل بفروشد. متوسط فروش ماهانه این مجموعه نیز در سال قبل ۱۲۲ میلیارد تومان بوده که در هفت ماه طی شده از سال جاری به ۲۰۷ میلیارد تومان رسیده است. در نهایت می‌توان با توجه به شرایط پیش روی این نماد، کزغال را از سهم‌های با ارزش این صنعت دانست.

منبع: اقتصادنیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده