به گزارش میمتالز، وجیه الله جعفری، در نشست با کمیته اکتشاف ایمیدرو خاطر نشان کرد: نگاه ملی باید سرلوحه کار اکتشافی در این کمیته قرار گیرد. همچنین فعالیتها باید سیستماتیک و براساس شرایط علمی روز صورت گیرد تا نتایج قابل قبولی حاصل شود.
جعفری ضمن تاکید بر پیوستگی ساختار اکتشاف در کشور تصریح کرد: انجام کار اکتشافی بزرگ در کشور نیازمند ساختار منسجم، برنامه ریزی و پیگیری است. در این راستا باید از پتانسیل شرکتهای معدنی بزرگ همچون شرکت ملی صنایع مس ایران، چادرملو، گل گهر، پایا و ... برای پیشبرد اهداف اکتشافی بهره گیریم.
وی افزود: تقویت شرکتهای پیمانکار حوزه اکتشاف و حفاری در حوزههای تخصصی، تجهیزاتی و بهره مندی از تکنولوژی روز دنیا با استفاده از توان مالی و پتانسیل شرکتهای بزرگ معدنی کشور یکی از راهکارهای کمک به پیشبرد اهداف حوزه اکتشاف کشور است.
حسام مقدم علی، معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز در این نشست اظهار کرد: با توجه به اینکه با کمبود مشاوران تراز اول حوزه اکتشاف در کشور مواجه هستیم و همچنین تمایل اکثر شرکتهای بزرگ معدنی کشور به برون سپاری فرایند اکتشاف و حفاری است، بنابراین استفاده از مشاوران خارجی میتواند علاوه بر رفع نیاز این شرکت ها، به کسب نتایج بهتر وانتقال دانش روز به حوزه اکتشاف کشور منجر شود.
احمد فتاحی مجلج، مدیر اکتشاف ایمیدرو نیز گزارشی از برنامهها و روند اجرای توافق نامه سه جانبه میان سازمان ایمیدرو، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کرد.
مدیران و کارشناسان شرکتهای تهیه و تولید مواد معدنی ایران، صنایع ملی مس ایران، چادرملو، گل گهر، فولاد پایا و طرح توانمندسازی اکتشاف نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش عملکرد در حوزه حفاریهای اکتشافی به بیان چالشها و راهکارهای موجود در این زمینه پرداختند.
این شرکتها مشکلات موجود در خصوص خرید ماشین آلات حفاری، کمبود نیروی متخصص حفاری و کمک حفار، موانع صدور پروانههای اکتشاف و نیاز به آزمایشگاههای مجهز را مطرح و درخصوص راهکارهای رفع آنها تبادل نظر کردند.
در پایان نیز، درراستای تاکید رئیس هیات عامل ایمیدرو، شرکتهای حاضر در این نشست برای ایجاد ساختار منسجم و استفاده از پتانسیل شرکتها برای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف حوزه اکتشاف کشور اعلام آمادگی کردند.
منبع: ایمیدرو