تاریخ: ۰۸ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۳۲
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۲۸۲۴۸۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت نوظهور کویر بافق:

نوظهور بافق؛ از فرآوری سنگ‌ آهن تا هدف‌گذاری برای تولید آهن اسفنجی

نوظهور بافق؛ از فرآوری سنگ‌ آهن تا هدف‌گذاری برای تولید آهن اسفنجی
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق ضمن تشریح توضیحاتی درباره معادن شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این شرکت در نیمه اول امسال پرداخت و گفت: معدن آنومالی شمالی با ذخیره ۳۲۰ میلیون تن سنگ‌آهن مگنتیت یکی از مهم‌ترین معادن اصلی شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق است علی‌رغم ذخیره بسیار مطلوب، اما عیار بسیار پایینی دارد که باید به فرآوری روی بیاوریم.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت نوظهور کویر بافق اولویت شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق را فرآوری سنگ‌آهن و تولید کنسانتره و پس از آن پرداختن به آهن اسفنجی اعلام کرد و در خصوص پروژه ساخت کارخانه کنسانتره گفت: مطالعات اولیه و طراحی مفهومی در این زمینه صورت پذیرفته و هم اکنون در مرحله شناسایی پیمانکار برای کارخانه کنسانتره‌سازی هستیم…

ترکیب سهامداری نوظهور بافق

وی در خصوص وضعیت سهامداری این شرکت گفت: شرکت نوظهور کویر بافق به صورت یک کنسرسیوم با سه سهامدار اصلی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرد؛ به طوری که ۴۰ درصد این سهام مربوط به شرکت‌های صنایع و معادن غدیر، ۴۰ درصد سنگ آهن مرکزی ایران بافق و ۲۰ درصد دیگر مربوط به شرکت معدنی و سدسازی آریا جنوب ایرانیان است. هم‌اکنون حدود ۵۰۰ نفر نیروی انسانی در معادن شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق مشغول به کار هستند.

مشاور و پیمانکاران معدنی نوظهور کویر بافق

محمودپور عنوان کرد: شرکت‌های همچون شرکت شهداب یزد پیمانکار آنومالی شمالی، شرکت معدن چیان بافق و ماهور همایون در معدن میشدوان به عنوان مجری و پیمانکار معادن شرکت و همچنین شرکت مبتکران صنعت مشاور در کنسانتره‌سازی و فرآوری و شرکت کاوشگران به عنوان مشاور معدنی مشغول بکار می‌باشند.

نوظهور کویر بافق فراتر از انتظار پیش رفته است

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق ضمن تشریح توضیحاتی درباره معادن شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این شرکت در نیمه اول امسال پرداخت و افزود: معدن آنومالی شمالی با ذخیره ۳۲۰ میلیون تن سنگ‌آهن مگنتیت یکی از مهم‌ترین معادن اصلی شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق است علی‌رغم ذخیره بسیار مطلوب، اما عیار بسیار پایینی دارد که باید به فرآوری روی بیاوریم.

وی با بیان اینکه فراتر از برنامه از پیش تعیین شده عمل کرده‌ایم، گفت: خوشبختانه در معدن آنومالی شمالی فراتر از هدف‌گذاری تعیین شده پیش رفته‌ایم و در بازه شش ماهه اول سال جاری، دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن سنگ‌آهن استخراج کردیم.

محمودپور در خصوص معدن سنگ‌آهن میشدوان، اظهار داشت: متاسفانه معدن میشدوان به تعابیری متروکه و بلااستفاده باقی مانده بود و سنگ‌آهنی که از گذشته دپو شده بود در سال‌های گذشته توسط شرکت فرآوری و به شرکت سنگ آهن مرکزی ایران فروخته شد، ولی با همکاری بسیار خوب مدیریت و همکاران مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران نسبت به تکمیل عملیات اکتشافی در این معدن اقدام و اخیرا ذخیره معدن از حدود سه میلیون تن به حدود ده میلیون تن ارتقاع یافت و همزمان نسبت به اصلاح پیت معدن و استخراج به روش اصولی اقدامات لازم صورت گرفت.

محمودپور در خصوص پروژه سنگ‌آهن دانه‌بندی شده گفت: خوشبختانه یک سوم پروژه سنگ‌آهن دانه‌بندی شده با ظرفیت چهار میلیون تن با شرکت آریا جنوب ایرانیان به مرحله اجرا در آمده که از این میزان، سالیانه مقدار یک و نیم میلیون تن خوراک سنگ‌آهن از معدن آنومالی شمالی تامین می‌گردد که حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول دانه‌بندی شده پر عیار تحویل شرکت خواهد شد. این پروژه به تازگی در معدن آنومالی شمالی به بهره‌برداری رسیده است و اکنون علاوه بر تولیدکلوخه، سنگ‌آهن دانه‌بندی شده نیز در حال تولید می‌باشد.

وی پتانسیل مهم پروژه دانه‌بندی سنگ‌آهن را تبدیل و فرآوری سنگ‌آهن کلوخه به سنگ آهن پرعیار با دانه بندی مناسب دانست و گفت: در حال حاضر فراخوان برای طرح تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی با ظرفیت چهار میلیون تن در سال داده شده و مرحله اول آن یعنی شناسایی و انتخاب پیمانکار تا اواسط آبان ماه نهایی می‌شود که پیش بینی می‌گردد با برنامه ریزی بعمل آمده در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ شاهد تولید این واحد صنعتی و معدنی باشیم.

آخرین وضعیت پروژه کارخانه کنسانتره‌سازی

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق در خصوص پروژه ساخت کارخانه کنسانتره با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است، عنوان کرد: مطالعات اولیه و طراحی مفهومی در این زمینه صورت پذیرفته، به طوری که هم‌اکنون توسط کارشناسان حوزه سنگ‎آهن حدود چهار هزار نمونه مغزی‌گیری شده است که قرار است به عنوان یک گزارش فنی، اقتصادی، مبنای تصمیم‌گیری ما برای نوع تجهیزات کارخانه کنسانتره‌سازی باشد.

محمودپور در ادامه اظهار کرد: اکنون در مرحله شناسایی پیمانکار توانمند برای کارخانه کنسانتره‌سازی هستیم؛ به طوری که اسناد و مناقصه آن تهیه و حداکثر تا یک تا دو ماه آینده توزیع و پیمانکار آن اتتخاب خواهد شد.

وی اظهار داشت فرایند اخذ مجوزات و بروکراسی‌های اداری برای تامین منابع انرژی صورت پذیرفته است، گفت: امیدوار هستیم با اقدامات صورت گرفته، طرح‌های توسعه شرکت هر چه زودتر به مرحله اجرا برسد.

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ قرارداد عملیات اجرایی احداث مگامدول احیا مستقیم شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق با ظرفیت ۱.۷۸ میلیون تنی با شرکت MMTE منعقد گردیده، ولی به دلیل اولویت بندی پروژه‌ها فعلا عملیات اجرایی آن متوقف می‌باشد.

محمودپور در پایان با توجه به وضعیت ناپایدار صنعت فولاد و نقدینگی شرکت، اولویت شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق را فرآوری سنگ‌آهن و تولید کنسانتره و پس از آن پرداختن به آهن اسفنجی اعلام کرد.

منبع: چیلان

عناوین برگزیده