تاریخ: ۰۹ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۳۲
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۸۳۰۲۸
مسوول آموزش و پژوهش سازمان صمت شمال استان کرمان:

شرکت‌های دانش بنیان، حلقه اتصال بین صنعت و دانشگاه

شرکت‌های دانش بنیان، حلقه اتصال بین صنعت و دانشگاه
‌می‌متالز - امین غفاری با اشاره به اینکه امسال تاکنون هفت عنوان پروژه را عملیاتی کردیم، تاکید کرد: شش طرح از شرکت گل‌گهر احصاء شده که سه طرح آن به دانشگاه‌های کرمان، رفسنجان و سیرجان و مابقی آن به دانشگاه‌های خارج از استان ارجاع داده شده است، در شورای برنامه‌ریزی استان این طرح‌ها مطرح شد.

به گزارش می‌متالز، امین غفاری مسوول آموزشی و پژوهش اداره کل صمت شمال استان کرمان در گفتگو با "راه آرمان" عنوان کرد: در مذاکرات متعددی که با دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی و آزاد کرمان داشته‌ایم، تاکنون توانسته ایم ۱۲ پروژه مرتبط با نیاز‌های واحد‌های صنعتی و معدنی را احصا کنیم و تمام همت خود را به کار بسته ایم تا این پروژه‌ها در واحد‌های صنعتی و معدنی استان عملیاتی شوند.

وی ادامه داد: سالیان متمادی است در زمینه حمایت از فعالیت‌های صنعتی و معدنی که تحقیق، توسعه پژوهشی، بهره‌وری و مسائل زیست محیطی را پوشش می‌دادند، گام‌هایی برداشته شده است، اما اولویت‌ها و ظرفیت‌های اصلی ما در معدن و صنایع معدنی مورد توجه قرار گیرند تا بتوانیم به بقا و پیشرفت واحد‌های تولیدی در معدن همراه با توجه به محیط زیست کمک کنیم.

غفاری با بیان اینکه دولت سیزدهم فضای دانش‌بنیان، تحقیق و توسعه در واحد‌های صنعتی، معدنی و کسانی که کار تولید انجام می‌دهند را شفاف کرده است و انگیزه فعالیت را در این عرصه بالا برده است، گفت: در ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان‌ها عنوان شده است، تمام هزینه‌هایی که در فعالیت‌های تحقیق و توسعه در واحد‌ها انجام می‌شود، این هزینه می‌تواند به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به آن شرکت‌ها و موسسات اعطا شود و معادل آن هزینه از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور و سال‌های بعد کسر شود.

وی تاکید کرد: اگر بنگاه‌های صنعتی و معدنی در زمینه‌های پژوهشی، فناوری و بهره‌وری فعالیتی را به ثبت برسانند، تمام هزینه کردی که در طول سال در این زمینه داشته اند از سر فصل پرداخت‌های مالیاتی آن‌ها کم می‌شود که این موضوع موجب انگیزه‌ای برای حرکت در فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این واحد‌ها شده است.

مسوول آموزش و پژوهش سازمان صمت شمال استان کرمان افزود: در قانون ماده ۱۳ جهش تولید دانش‌بنیان‌ها نیز آمده است، با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحد‌های تولیدی که واحد تحقیق و توسعه دارند با یکی از دانشگاه‌ها و آموزش عالی مرتبط قراردادی منعقد کنند و در آن قرارداد مباحث پژوهشی و فناوری انجام شود مبلغ این قرار داد مطابق ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به سرفصل مالیات آن واحد می‌رود و از مالیات آن کسر می‌شود.

غفاری ابراز کرد: ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان ضمن اینکه ارتباط بین صنایع، معادن و دانشگاه‌ها را تحکیم و تشویق می‌کند تا واحد‌های صنعتی و معدنی پروژه‌های خود را در قالب طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها پیگیری کنند تا این پروژه‌ها عملیاتی شود، می‌توانند از معافیت مالیاتی این طرح نیز استفاده کنند.

وی ابراز کرد: واحد‌های صنعتی و معدنی که بخواهند در این زمینه ورودکنند، لازم است در ابتدا نیاز‌های خود را به سازمان صمت اعلام کرده تا آن نیاز احصا شود و در گام دوم ما این نیاز را به کمیته تحقیق دانشگاه باهنر کرمان به‌عنوان دانشگاه مادر ارائه می‌کنیم و در گام اخر بعد از تایید، برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این نیاز ارسال می‌شود.

مسوول آموزش و پژوهش ابراز کرد: بعد از تایید وزارتخانه از طرح نیاز اعلام شده توسط واحد تولیدی، هزینه‌هایی که در این پروژه‌ها انجام شده است، مشمول ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان شده و از قانون معافیت مالیاتی برخوردار می‌شود.

غفاری با اشاره به اینکه امسال تاکنون هفت عنوان پروژه را عملیاتی کردیم، تاکید کرد: شش طرح از شرکت گل‌گهر احصاء شده که سه طرح آن به دانشگاه‌های کرمان، رفسنجان و سیرجان و مابقی آن به دانشگاه‌های خارج از استان ارجاع داده شده است، در شورای برنامه‌ریزی استان این طرح‌ها مطرح شد.

وی افزود: امیدواریم تا آخر سال جاری دو ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را عملیاتی کنیم، که اگر این اتفاق رخ دهد، پیش‌بینی می‌شود برای صنایع و معادن استان حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان معافیت‌های مالیاتی اخذ و این درآمد در بخش‌های پژوهشی، بهره‌وری و زیست‌محیطی هزینه خواهد شد.

مسوول آموزش و پژوهش سازمان صمت شمال استان کرمان در پایان خاطر نشان کرد: در راستای تحقق دو ماده قانون ۱۱ و ۱۳جهش تولید دانش‌بنیان‌ها تا کنون ۶۲۷ قلم کالا و قطعه راهبردی مورد نیاز حوزه صنعت و معدن استان احصا و به دانشگاه باهنر ارسال شده که از میان آن‌ها ۲۴ مورد به عنوان دارای رتبه اولویت اساسی برای مشمویت قانونی پذیرفته شده است.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده