تاریخ: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۱۵
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۸۳۶۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
«لاگارد» به نشانه‌های کاهش تورم دست رد زد

اعاده حیثیت یورو مقابل دلار

اعاده حیثیت یورو مقابل دلار
‌می‌متالز - تحولات بازار‌های جهانی حاکی از آن است که هر یورو در ساعات پایانی بازار‌ها با رشد ۴/ ۲ درصدی، بالاترین سطح معامله در برابر دلار را ثبت کرده است. با پیشی گرفتن یورو از دلار درپی سقوط ۵/ ۲ درصدی شاخص ارز آمریکایی در روز‌های اخیر سبب شد این ارز با نرخ ۰۵/ ۱ واحد در برابر دلار معامله شود.

به گزارش می‌متالز، در این میان تحلیل‌گران بازار‌های اروپایی با تقویت یورو، سیگنال‌های مثبتی در جهت بهبود شرایط تورم در قاره سبز و همچنین تقویت بیش از پیش یورو در ماه‌های آتی دریافت کردند که رئیس بانک مرکزی اروپا در سخنرانی خود دست ردی به ادعای آن‌ها زد. بر این اساس، این مقام پولی در سخنرانی خود در روز‌های اخیر اعلام کرد: سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ بهره زمانی در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت که مقامات پولی از افزایش تورم به بالاترین حد خود مطمئن شده باشند، او همچنین در پاسخ به سیاستگذارانی که کاهش هزینه گاز را نشانه‌ای از کاهش تورم در ماه‌های آتی تلقی کردند، گفت: کاهش هزینه گاز به معنای کاهش تورم نخواهد بود و نمی‌توان این موضوع را دلیل قطعی برای کاهش تورم دانست و در رابطه با افزایش نرخ ارز نیز افزود که عقل متعارف می‌گوید ما هیچ سیاستی برای هدف‌گذاری نرخ ارز نخواهیم داشت، اگرچه نوسانات ارزی باید رصد شود. پس از بررسی اثرات تقویت ارز اروپا باید به عوامل رشد آن نیز توجه کرد. با وجود آنکه سقوط شاخص دلار به کانال ۱۰۴ واحدی در روز‌های اخیر مهم‌ترین عامل تقویت یورو بوده است، نخستین نشانه رکود در بازار‌های آمریکا نیز به شمار می‌رود. اما سوال این است که آیا با توجه به اتفاقات اخیر در بازار‌های آمریکا از جمله افت شاخص دلار به دنبال سیاست‌های فدرال رزرو و واکنش به گزارش مشاغل کار، آمریکا وارد رکود شده است؟ گروهی از تحلیل‌گران معتقدند که کاهش رشد اشتغال، کاهش نرخ شاخص مدیران‌خرید، سقوط دلار جهانی و افت بازدهی خزانه‌داری آمریکا زنگ خطری برای فدرال رزرو در کاهش نرخ بهره خواهد بود. در مقابل تحلیل‌گرانی با تاکید بر انعطاف‌پذیری بازار‌ها دربرابر افزایش نرخ بهره و تداوم سیاست‌های انقباضی در ماه‌های آتی ایستاده‌اند.

با این حال تداوم سیاست‌های انقباضی آمریکا در سال جاری توسط فدرال رزرو عملکردی مثبت در جهت کاهش تورم در ماه‌های اخیر به شمار می‌رود و باید از اثرات ناشی از افزایش نرخ بهره که در کوتاه‌مدت اتفاق می‌افتد برای دستیابی به هدف خود (تورم ۲ درصدی) چشم‌پوشی کرد؛ بنابراین واکنش منفی برخی از بازار‌های آمریکا در هفته گذشته را نمی‌توان صرفا نشانه‌هایی از رکود دانست. علاوه بر عوامل مذکور، ریزش ارز آمریکایی به صعود طلا و تقویت اندک بازار رمزارز‌ها انجامید. بر این اساس طلا با رشد ۱/ ۲ درصدی توانست حمایت ۱۸۰۰ دلاری را به دست آورد، اما در لحظات پایانی بازار‌ها در روز جمعه قیمت ۱۷۹۷ دلار را به ثبت رساند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده